Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På högt och fritt läge i det gamla vattentornet i Ystad, presenteras detta exceptionella boende i två plan.

Interiör

På högt och fritt läge i det gamla vattentornet i Ystad, presenteras detta exceptionella boende i två plan. Här möts industriell design och historia i Ystads högsta, och mest kända, byggnad till en enastående utsikt över staden, havet, färjorna och det böljande skånska landskapet.

Våningen bjuder in till en unik upplevelse i två plan med hiss till båda planen ifrån byggnadens foajé. Foajén är för övrigt gemensam för alla lägenheter i byggnaden och nyttjas av boende för bjudningar
Entréplan ligger på våning fyra och erbjuder en öppen planlösning med fönster i samtliga väderstreck. Utsikten är enastående och minst sagt unik. I mitten ringlar den vackra spiraltrappan upp genom det välvda taket till vad som en gång va vattentanken, men som nu är plan fem. Kulörerna är genomgående grått och vitt, med inslag av metaller och patina.

Våningsplanet erbjuder ett öppet Kungssäterkök med köksö och utrustning ifrån Smeg. Intill köket bjuds matplats och i förlängningen en sällskapsyta. Planlösningen är unik på många sätt, och öppnar också upp för lekfullhet vad gäller möblering. I sidorna av våningen gömmer sig ännu mer ytor som idag i princip är outnyttjade mer än en ”vinkällare” med plats för 85 flaskor. Badrummet på plan fyra erbjuder vackert skimrande klinker, vitkaklade väggar, dusch och både tvättmaskin och torktumlare.

Via den vackra originalspiraltrappan, eller för den delen via hissen, nås plan fem. Här bjuds ett stort sovrum med garderober och ytterligare ytor för förvaring. Våningsplanet har också här ett badrum som går i samma stil som det på plan fyra, fast här med ett vackert badkar istället för dusch.
Nästa del av detta plan utgörs av ett utrymme med en nivåskillnad om ca 50cm. Hälften används idag som vardagsrum med soffor, och hälften används som kontor. Kontoret är byggt med liggande paneler och höjdskillnaden gör att utsikten plötsligt flyttar in. Arkitekten har genom öppningar i gamla tanken och i väggarna skapat effektfulla ljusspel. Våningsplanet kan med fördel användas för en företagare med sin egen ingång genom hissen och avskilt från bostadsdelen.

Exteriört talar bilderna för sig själv. Huset är unikt med ett prisbelönt kulturarv uppfört av arkitekt Gerard Steiner och 2007-2010 ombildade arkitekt Ulf Karmebäck det gamla vattentornet till ägarlägenheter med alla dess fördelar. Till huset hör en av Ystads vackraste trädgårdar som också kommer ingå i Ystads bomässa 2019. Här kommer byggas en inglasad vinterträdgård och en vacker pergola.

Välkommen till Ystads troligtvis mest spektakulära våning i två plan med en enastående utsikt.

Badrum 1

Helkaklat vackert badrum med dusch.

Badrum 2

Rymligt helkaklat badrum med badkar.

Kök

Byggnad

Byggnadstyp: Vattentorn
Byggår: 1914 Ombyggt 2007-2010
Fönster: Isolerglas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Övrigt byggnad: Renoverades 2007-2010 från vattentorn till lägenheter. Arkitekter Ulf Kamebäck, Kamebäck Architechts AB - Projekt "Nappflaskan".

Övriga byggnader

Biutrymmen på varje plan om 5,5kvm vardera. Gemensam trädgård. Foajén är gemensam och delar har hyrts ut tidigare. Här finns även toalett.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 4 personer i hushållet.

El: 4 500 kr/år
Försäkring: 1 500 kr/år
Totalt: 6 000 kr/år
Kommentar: Allt utom hushållsel och försäkring ingår i avgiften.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Arkitekten 14
Taxeringskod: 520
Taxeringsvärde: 2 467 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 997 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 3 640 000 kr
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Gemensamhetsanläggning: Ystad Arkitekten GA:1, Gemensamhetsanläggning: Ystad Arkitekten GA:2, Samfällighet: Ystad Arkitekten S:1

Närområde

Allmänt

Ystad är kommunen som förutom möjlighet till natursköna upplevelser, levande historia och livskvalitet även erbjuder ett rikt näringsliv, utvecklade kommunikationer och stark tillväxt i en dynamisk region. Ystad är staden som präglas av en medeltida stadskärna, som erbjuder museer, historiska byggnader och en filmproduktion på frammarsch. Här finns också en miljö med milslånga sandstränder, vackra naturområden och charmerande fiskelägen samt en sällsynt kvalitet i form av livsrum, utveckling och framtidstro. Till det kan läggas kommunikationer med direkttåg till Malmö/Kastrup/Köpenhamn, och en hamn som spelar rollen som internationellt kommunikationsnav. I Ystad är det gott att bo och verka!

Ystad brukar ses som den stad i Skåne där bebyggelse från senmedeltid till 1700-tal bevarats bäst. Gatunätet i gamla staden är i stort sett oförändrat sedan medeltiden och flera senmedeltida byggnader finns bevarade, till exempel Kemnerska gården. Apotekarhuset från 1400-talet är ett av de äldsta ännu bebodda husen i hela Skandinavien.

Välkomna att läsa vidare om Ystad på www.ystad.se

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mathias Blomberg Hading

Mathias Blomberg Hading
0707-744 882
Reg. Fastighetsmäklare
Partner Ystad
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på