Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På bästa gräddhylla i gamla Skanör finner vi detta ytterst generösa hus med ytor som förtrollar! Garage för fyra bilar, poolside som suddar ut gränserna mellan ute och inne. Vackra mörkpigmenterade ekgolv, öppna spisar och varken långt från hamn, strand eller bykärna. Vänliga Vellinge kommun, NIVÅ!

Interiör

Det andas klass och rymd och läget kan knappast bli bättre, ett verkligt prestigeläge i gamla Skanör med bekvämligheter och ytor som förunnas ett modernt leverne. Uppfört i gammal stil med stark anknytning till den skånska byggnadstraditionen. Vi presenterar ett hus för dig som kräver mer och önskar dig ett boende i en annan NIVÅ.

Utemiljön är perfekt för dig som önskar ett bekymmersfritt boende vad gäller tidskrävande trädgårdsarbete. Insynsskyddad och helt avskild, stensatt sydvästpatio bakom vitputsad mur med smidig access till egen relaxavdelning, ett eget paradis, en oas med taktäckt poolside som suddar ut gränserna mellan ute och inne.

Bakom klassiskt vitputsad fasad inviterar en elegant hall med glasinfattade entrédörrar i par. Golvet pryds av sobert mörkgrå klinker som möter de för bostaden genomgående släta, behagligt mellangrå väggarna. Härifrån erbjuds ingång till gäst-wc renoverad 2014 i mjuka beige och grå nyanser.

Representativt allrum och matrum av näst intill gränslösa ytor och snygg nivåskillnad som ramar in de olika miljöerna. Mörkborstade och vaxade ekgolv binder samman de generösa kvadraten och ackompanjeras av värmande och stämningshöjande öppen spis. Matsalsdelen lockar med vida ytor som enkelt inrymmer större middagssällskap. Glasinfattade spegeldörrar i par accentuerar på ett tilltalande sätt, och ett steg ner väntar det väl tilltagna sällskapsrummet med stora söderfönster mot stensatt innergård i typisk Skanör-stil.

Bibliotek eller möjligt sovrum med dubbla fönster mot fasadsida Mellangatan. Det andas ett lugn, en balanserad estetik, ännu en öppen eldstad som också sätter an en stillsam ton och skapar harmoni. Mörkoljad ekparkett också här och förstås även väggar tonade i grått.

En oklanderlig köksinteriör i läckert rött och rostfritt. Grafitgrått klinkergolv såsom i entréhallen och spatiösa arbetsytor i rostfritt respektive ek med integrerad matplats för mingel både till vardags, helg och fest! Härligt ljusinsläpp från flera fönster på karaktäristiskt rundad hörna med havsglimt. Strax intill finner vi matplats för vardagen eller utrymme för working-studio. Låt behov och fantasi få avgöra. Angränsande möblerbar hall med klinkergolv och glasinfattade spegeldörrar mot innergårdens skyddade area.

En trappa upp bjuder en möblerbar övre hall in med ytskikt såsom tidigare i mörkoljad ekparkett och släta, sammetsgrå väggar. Vidare ett vackert och mycket rymligt hörnsovrum med kupor i två väderstreck, mjuk heltäckningsmatta och lyxigt stor walk in closet. På väg mot flygelns andra sovrum passeras ett tidlöst helkaklat badrum som erbjuder såväl dusch som badkar. Sovrum två av generös yta med mörkoljad parkett mot grå väggar, inbyggda garderober och trevlig kupa.

Ett synnerligen stort allrum känns privat och ombonat, med infällda takspotlights och inbyggda nischer med belysning.

Mellanpassage med ljus heltäckningsmatta av hotellklass i samråd med väggar i grått. Här finns även, smart placerat, både gäst-wc och badrum med bastuavdelning, smidigt och genomtänkt en trappa upp från ditt eget poolside.

Innersta rummet ett Master bedroom av ytterst vida mått! Mörkoljad parkett, inbyggda förvaringsmöjligheter och utgång till balkong mot havsglimt i västersol.

Varmt välkomna till ett boende utöver det vanliga.

Kök

Induktionshäll med både grill och el-zoner (2015), spisfläkt (2017), kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn och inbyggnadsugn. Övrig maskinpark från 2008 och högteknologisk sådan från kvalitetstänkande, tyska Miele.
Ferrarirött kök årsmodell 2008 från Mobalpa. Säljarna låter meddela att espressomaskinen i nuläget är ur drift och behöver översyn/service för att uppnå funktion och leverera espresso/latte och americano.

Tvättrum

Välutrustat klädvårdsutrymme med tvättmaskin och torktumlare från Miele samt bra förvaring i flera vita skåp. Vask samt grå arbetsytor med vitt kakel ovanför.

Badrum

Badrum 1: Badkar och separat dusch, tvättställ, kakel, klinkergolv, fönster, vikbara duschdörrar i glas och golvvärme. Helkaklat i vitt med inslag av marmor. Klassiskt med doft av Italien. Årtal okänt men troligen nittiotal och fin fräschör och ett badrum som aldrig riktigt går ur tiden tack vare de fina materialvalen som består tidens och trendernas rand.

Badrum 2/relax:
Två våtutrymmen intill varandra i ovanplanets inre del smart beläget ovanför poolhus. Helkaklade i ljusa nyanser. Bastu och dusch i ena delen och wc-avdelning privat intill.

Gästtoalett på bottenvåningen: Tvättställ, wc, kakel och klinkergolv, renoverat 2014. Beige, matt kakel i stående format med vackra grå inslag och grått, matchande klinkergolv.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla i vinkel
Byggår: 1983 Ombyggt 1991
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Luft/luft-värmepumpar
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: Västervänd balkong i det generösa sovrummet en våning upp med utblick över den egna solgården i sydväst.

Insynsskyddad och stensatt court yard i bästa sydvästläge. Mycket lättskött med gott om utrymme för egna krukodlingar och grillaftnar i goda vänners lag.

Övriga byggnader

Garage med plats för upp till fyra bilar.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 20 000 kr/år
Energiförbrukning: 20 000 kWh/år
VA: 8 000 kr/år
Totalt: 28 000 kr/år
Kommentar: I angiven VA-kostnad ingår även sophämtning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Skanör 40:11
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 8 163 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 5 600 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 4 400 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Närområde

Allmänt

Denna orten särskiljer sig lite från Falsterbo genom att vara en stad på riktigt!

Vi har samma vita stränder, vackrare solnedgångar, en stadspark som också är vacker, även om den inte gränsar mot havet och ett vidsträckt område i norr som kallas Knösen. På Knösen finner vi vidsträckta, nästan öde, stränder som erbjuder underbara bad i det grunda gröna vattnet. Här ligger även en bondgård som bl.a. odlar potatis om man är en vän av närproducerad mat.

Skanör är alltså inte bara en badort utan ett fullt ut fungerande samhälle med vårdcentral och ett antal olika rörmokare och snickare. Det är också här det finns en stor och välsorterad livsmedelsbutik. Vidare finns här gym, apotek, lite trevliga butiker och några charmanta hotell. Bussen till Malmö, som går var tionde minut i rusningstrafik, börjar sin resa i Falsterbo och kör via Skanör mot Malmö. Skanör kan alltså stoltsera med lite kortare restider till Malmö/Köpenhamn/ Trelleborg.

Det sades förr att i Falsterbo bodde "di fine" medan "di rike" bodde i Skanör. Även om orterna sedan länge har vuxit ihop kan man fortfarande känna att Falsterbo är lite mer av en renodlad badort medan Skanör har mer stadskänsla med fler restauranger, fler hotell och dessutom en småbåtshamn. Systembolaget har dock flyttat till Höllviken!

Skanörs stadskärna (gamla Skanör) har en mycket hög charmfaktor. Det är här gässen vallas sommartid och alla har väl sett eller åtminstone hört talas om gässens eget övergångsställe med skylt och allt. Den delen av den gamla stadskärnan som man inte lyckades elda upp under 1800-talet är fantastiskt väl bibehållen och visar hur de olika gårdarna en gång såg ut.

Att matcha denna plats vad gäller natur och vackra vyer är svårt och kanske t.o.m. omöjligt!

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Johan Linde

Johan Linde
0709-98 11 77
VD
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Markus Hultman

Markus Hultman
0707-679277
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på