Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På fantastisk skogskantad tomt i centrala Höllviken presenteras ett topprenoverat 1-planshus med uterum och trädgård som talar för sig själv! Allt renoverat med helt nytt kök, öppen spis, stora sällskapsytor och två sovrum. Liten byggmästarvilla med vacker tegelfasad och koppardetaljer, och det på oslagbart läge!

Interiör

Beläget i mysiga Höllviken på lugn gata ligger denna smakfullt renoverade villa. Fint boende med förråd, uterum, pergola och soligt trädäck i bästa sydvästläge. Väldisponerad villa med rymligt vardagsrum, kök med öppen planlösning mot vardagsrum, två sovrum (går att göra ett tredje), luftig hall, stort badrum med både dusch och badkar samt tvättmöjligheter. Ett lättskött och bekvämt boende i ett plan för såväl barnfamilj som för den som vill varva ner lite.

Inbjudande hall med grå klinkers och vita väggar. Det är öppet och luftigt och kvadratmetrarna välkomnar på alla de vis.

STORT allrum med härlig rymd, matplats och soffsida av riktigt vida mått. Slipad och oljad rutparkett mot vita släta väggar, smart skjutdörrsförvaring och utgång till uterum i sydväst som förlänger årstiderna och suddar ut gränserna mellan ute och inne. (Mediaskåp / koppling i skjutdörrsgarderoben).
(Säljaren kommer innan tillträdesdagen se till att eldstaden har godkänt eldningsintyg via sotare).

Stort luftigt sovrum med slipad och oljad rutparkett. Stämningsfull fondtapet bakom huvudgaveln signerad Laura Ashley mot i övrigt släta vita väggar. Utsikt mot djup södervänd trädgårdsmiljö, där sovrum och boendets kvadrat ligger privat i förhållande till omgivning och grannar.
Glasdörrar med etsat glas avgränsar mot allrummet, men välsignar och skapar ljusreflektioner.

Walk in closet med access från det stora sovrummet. Önskar men ytterligare ett gästrum eller litet sovrum kan öppning tas upp från allrummet. Låt behoven bestämma, men idag är det en perfekt plats för alla kläder, skor och pinaler på ett samlat ställe.

Litet sovrum, gästrum, där den oljade och slipade samt verkligt tilltalande ekparketten återkommer. Vita släta väggar.

Bo på ett fantastiskt läge i mysiga Höllviken. Här kan du njuta av underbara promenader och joggingturer i ljuvliga omgivningar, men ändå ha nära till alla bekvämligheter så som affärer, restauranger och bibliotek. Mycket bra kommunikationer till Malmö och Hyllie och en av de bästa skolkommunerna i landet. Varmt välkomna till Gränsvägen 22!

Badrum

Stort, lyxigt badrum med riktig hotellkänsla och med smart maskinpark i rätt ergonomisk nivå. Utrustat med badkar, separat dusch, toalett, handfat, vikbara duschdörrar i glas, golvvärme och med tvättmaskin och torktumlare från Miele. Helkaklat i sobra nyanser skiftandes mellan vitt till grått. Synnerligen generöst och renoverat med kvalitetsdokument (2014), i nyskick!

Kök

Spishäll, spisfläkt, kyl, frys, vinkyl, diskmaskin, kakel och inbyggnadsugn. Köket installerades helt nytt, inkluderar högteknologisk maskinpark från kvalitativa Miele, sen årsmodell 2014. Kyl, frys och vinkyl är från Liebherr. Gedigna bänkskivor i granit och ett smart vinkelkök för både matlagning, bullbak och mingel. Vit, klassisk inredning från Vedum med överliggande korslagd vitrindel. Spottar i taket. Ljusa väggar och klinkergolv samt öppen planlösning mot ett helt fantastiskt allrum där värmande öppen spis värmer kulna dagar genom säsongernas skiftningar.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla
Byggår: 1970 ombyggt interiört 2014-2016
Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas original teak
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Koppar
Uppvärmning: Luft / Vattenvärmepump
Ventilation: Självdrag

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

Uppvärming: 11 191 kr/år
VA: 4 726 kr/år
Renhållning: 3 908 kr/år
Samfällighet/väg: 560 kr/år
Totalt: 20 385 kr/år
Kommentar: Årsförbrukning för el och uppvärmning ligger på 8953 kWh/år. I uppvärmningskostnadne ingår även hushållsström.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Höllviken 20:162
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 321 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 887 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 3 612 500 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Höllviken GA:13 Last, Avtalsservitut: Villa, 12-IM2-30/767 Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 12-IM2-71/874
Övrigt tomt: Fantastisk trädgårdsmiljö i söder som åtnjuter både öster- och västerlägets alla fördelar med skyddad utepergola. Så gott som nybyggt förråd, i dagsläget oisolerat.

Närområde

Allmänt

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Johan Linde

Johan Linde
0709-98 11 77
VD
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Linda Ersmark

Linda Ersmark
0733-904989
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på