Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Ljus och rymlig våning med stora fönsterpartier belägen på hörnan av huset med hiss från markplan. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två väl tilltagna sovrum, badrum med egna tvättfaciliteter och fin balkong. Bo bekvämt mitt i centrala Höllviken!

Interiör

Utmärkt belägen trea i mysiga Höllviken med gångavstånd till det allra mesta! Här kan du njuta av fantastiska promenader vid både hav och skog, men ändå ha nära till alla bekvämligheter såsom affärer, restauranger och bibliotek. Mycket bra kommunikationer till Malmö och Hyllie, och dessutom är Vellinge utnämnd till den bästa skolkommunen i hela landet.

Med hiss från markplan nås andra våningen både snabbt och bekvämt. Hallen bjuder in med det för bostaden genomgående temat stilren ekparkett i samråd med vita släta väggar. Förvaringen ombesörjs av flera garderober och en rymlig klädkammare. Direkt på vänster hand nås ett rymligt helkaklat badrum med exempelvis dusch och både tvättmaskin och torktumlare.

Vidare in i lägenheten lockar en härligt luftig och ljus köksdel, modernt och tilltalande integrerat med allrumsytan, ackompanjerat av generösa fönsterpartier och helglasad terrassdörr. Elegant köksinredning i ek och rostfritt harmonierar med vitt kakel ovanför accentuerande mörk arbetsyta. Bra plats för middagsbord i direkt anslutning inrymmandes såväl familj som vänner. Rummets öppna layout skänker en fin samvaro mot sällskapsdelen, där soffgrupp och fåtölj med enkelhet får plats. Härifrån åtnjuts också access till balkongens förmiddagssoliga och väl tilltagna kvadrat, lugnt belägen in mot husets baksida.

Bakom köksmiljön är ett av de båda sovrummen placerade, med lagom yta för säng och skrivbord för den som önskar. Ljust och behagligt.

Våningen avrundas av ett master bedroom av ypperliga mått, där ljusinsläpp från två väderstreck förgyller och garderober längs med väggen, med enkelhet rymmer alla kläder.

Varmt välkomna!

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitkaklade väggar. Dusch, handduksvärmare, handfat med kommod, wc, spegel med belysning samt tvättmaskin och torktumlare.

Kök

Elegant kök i öppen planlösning med gott om förvaring bakom profilerade ekluckor med rostfria beslag, som möter mörk arbetsbänk och vitt kakel ovanför. Maskinell utrustning bestående av kyl och frys i fullstorlek, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn samt diskmaskin (samtliga från 2010).

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2010

Förening

Namn: Brf Myntet i Höllviken
Allmänt om föreningen: Brf Myntet i Höllviken bildades 2006. Bostadsrättsföreningen upplåter 8 st lägenheter och beskattas som en äkta bostadsrättsförening.
Fastigheten Höllviken 8:244 förvärvades 2010 och byggnaden färdigställdes under 2010.
Uppvärmning sker via värmepump.
Parkering/garage: Det ingår en parkeringsplats i månadsavgiften.
Bredband/TV: Föreningen har parabol, lägenhetsinnehavare tecknar själv abonnemang om man vill. Bredband via fiber kommer att dras in i oktober 2017, detta dras in till varje lägenhet och det är upp till varje lägenhetsinnehavare att själv teckna abonnemang om man så önskar.
Renoveringar: Samtliga vita fasader har tvättats och besprutats med algmedel. Dessutom har målning av samtliga träkonstruktionerna utförts. Cirkulationspump i föreningens värmesystem är bytt. Ny underhållsplan och energideklaration för fastigheten är upprättad. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet.
Ekonomi: Föreningen tar ut överlåtelseavgift och pantsättningsavgift av förvärvare enligt stadgarna. Överlåtelseavgiften är 1120 kr och pantsättningsavgiften är 448 kr. SBC sköter ekonomisk förvaltning. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen innan ett köp.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Höllviken 8:244

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar del i ett förråd.

Ospecificerat andelstal 0,1335160.
Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Närområde

Allmänt

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Jessica Gransten

Jessica Gransten
0723-734236
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på