Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På mycket bra läge med närhet till Malmö ligger denna trevliga och välskötta hästgård. Här finns bla en bostad om ca 175 kvm boyta, stall med 3 boxar, 1,6 hektar mark, upplyst ridbana och pool. För dig som önskar ha ditt hästintresse hemma utan att göra avkall på närhet till staden eller standarden på ditt boende. Smidigt och lätthanterligt är ledorden för denna mysiga gård.

Interiör

Välkommen till denna trevliga välskötta gård.

Välplanerat in i minsta detalj.

Bostaden som är en äldre skånelänga byggdes till 1990 och har nu en total boyta om 170kvm.

Huvudentré med avhägningsmöjligheter välkomnar oss in.

I denna längan finns 2 st sovrum och badrum.

Köket som totalrenoverades 2015 är husets samlingspunkt och även beläget i centrum av huset. Köket är öppet upp i nock och inredningen går lantlig stil.

Intill köket ligger grovköket med sep ingång samt badrum, tvättstuga och pannrum.

Vidare från köket når man matrummet och en halvtrappa ner ligger 2-3 sovrum och klädkammare.

På ovanvåningen finner vi ett allrum och ett stort sovrum.

Vidare på gården finns en välbyggd stallbyggnad.

Stallet inrymmer 3 stora boxar, 1 ponnybox och sadelkammare.

Utemiljön är även den välplanerad.

Hårdgjord singelbeklädd uppfart med plats för flera bilar, hästsläp mm. Här finns plats att vända med släp och mycket yta för att tex lasta osv.

Hagar med utdragen vattenslang till samtliga.

Ridbana inhägnad och upplyst med måtten är 20x60. Banan är byggd med dränering, bärlager, markduk och underlag sk Jägersroblandning.

Gödselhantering i permanent glasfibercontainer.

Trädgården är en oas i västerläge. Här finns blandannat ett stort härligt trädäck med pergola runt den uppvärmda poolen. Poolens mått är 9x5m.

Möjligheterna att rida ut är många. Önskar man ta en längre tur kan man skogen vid Törringelund.

Önskar man bo på en hästgård med närhet till Malmö är detta gården för dig. Läget är det absolut bästa på landet men ändå nära staden.

Tvättrum

Tvättmaskin och torktumlare.

Badrum

Helkaklat med dusch, wc och tvättställ.

Badrum

Helkaklat badrum med wc, tvättställ och badkar.

Kök

Kök från 2015. Inredning i vitt, öppet upp i nock och maskinell utrustning med kyl, frys, häll, varmluftugn och diskmaskin. Samtliga maskiner från 2015.

Byggnad

Byggnadstyp: Avstyckad gård
Byggår: 1929 ombyggt 1990
Grundläggning: Torpargrund/betongplatta/källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Tegel/lersten/siporex
Fasad: Puts
Fönster: 2 o 3 glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Pelletspanna med elpatron
Ventilation: Självdrag

Övriga byggnader

Stall med 3-4 boxar och sadelkammare. Förråd. Ridbana 20x60, inhägnad och upplyst. Väldrenad med underlag sk Jägersroblandning.

Driftskostnad

Uppvärming: 9 000 kr/år
El: 24 000 kr/år
Renhållning: 2 100 kr/år
Övrigt: 850 kr/år
Totalt: 35 950 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Bröddarp 4:6
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 1 915 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 905 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 3 735 000 kr
VA: Enskilt vatten året om. Borrad brunn med filter från libradon. Enskilt avlopp 3-kammarbrunn med efterföljande filterbädd.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Bröddarp GA:1

Närområde

Allmänt

Bröddarp ligger utanför Malmö där Malmö stad möter Vellinge kommun. Bröddarp är beläget i Vellinge kommun och Västra Ingelstads församling. Västra Ingelstad är en tätort i Vellinge kommun känt för sin skola Framtidskompassen. Skolan räknas till en av landets bästa i dagsläget. Tätorten är belägen längs med länsväg 101.

Området präglas av expansion och med en ny pågatågsstation är intresset för bosättning på orten ökande med åtföljande service. Både äldre bebyggelse och nyproduktion förekommer på orten som redan idag har fungerande allmän kommunikation med kringliggande orter, bl.a. Malmö och Trelleborg. Från Bröddarp når man även snabbt Oxie och Käglinge med även Svedala.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Emma Stenkvist

Emma Stenkvist
0708- 405287
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Mikael Öhlin

Mikael Öhlin
0708-30 98 00
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på