Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På centralt läge i Trelleborg, presenteras detta enastående och välskötta gathus om totalt 230 kvm. Bostaden är byggd i vinkel och utgörs av två separata hus med två olika adresser, perfekt för den som vill hyra ut eller att använda som ett generationsboende eller för verksamhet. Här bjuds originaldetaljer och vacker interiör till en spatiös planlösning med rum i fil. Välkommen till detta enastående och minst sagt unika fastighet där man värnat om att renovera varsamt och smakfullt i gammal stil med diverse moderna snitt.

Interiör

På centralt läge i Trelleborg, presenteras detta enastående och välskötta gathus om totalt 230 kvm. Bostaden är byggd i vinkel och utgörs av två separata hus med två olika adresser, perfekt för den som vill hyra ut eller att använda som ett generationsboende eller för verksamhet. Här bjuds originaldetaljer och vacker interiör till en spatiös planlösning med rum i fil.

Det vackra gathuset lyser med sin herrgårdsgula färg och välkomnar ifrån Norregatan. Inbjudande entré med dubbeldörrar med Simrishamnsblommor och glas. Rakt fram nås en vacker gästtoalett och till vänster välkomnar salongen med sin ståtliga vita kakelugn. Väggarna är vackert tapetserade och de vackra massiva vaxade furugolv har golvvärme.

Till höger om entrén nås matsal med fönster i två väderstreck och vidare ett lantkök med ett vackert mönstrat golv. Stommarna är ifrån IKEA och luckorna kommer ifrån Askelins Köksdesign.

Vidare erbjuder bottenplan en hall som idag kombinerar groventré, tvättstuga och avdelning för ytterkläder. Härifrån når man en utgång till innergården och till en trappa som för oss vidare ner i källaren. Källarplan är utgrävd och finns under halva huvudbyggnaden. På golven ligger en robust klinker och väggarna är vitkalkade med inslag av gråsten. Här erbjuds två separata rum.

Ovanvåningen nås via en vacker ektrappa från gästentrén. Här finner vi ett vardagsrum och totalt tre sovrum, två mindre och ett större. Vidare finns här ett rymligt badrum med dusch, WC-stol och vask med ett vackert mönstrat golv och vitkaklade väggar.

Via innergården kommer vi vidare till hus nummer två, gästhuset. Detta hus är till ca 250 dagar per helår uthyrt per dygn och intresset är stort. Huset är fördelat på två plan där bottenplan erbjuder en öppen planlösning med ett stort öppet kök med matplats. Rakt fram nås ett stort sovrum med god förvaring och vid köket nås ett badrum med dusch, WC-stol, vask och tvättmaskin.

En trappa upp finns två rum, ett stort och öppet vardagsrum med fönster mot innergården och rakt fram nås ett sovrum. Här trivs gästerna bra vilket också gjort att bostaden rankats mycket högt i lisorna över nöjda gäster.

Exteriört finns en stensatt innergård och två vackra huskroppar som en gång i tiden var separerade från varandra, men som idag är sammanbyggda.

Välkommen till detta enastående och minst sagt unika fastighet där man värnat om att renovera varsamt och smakfullt i gammal stil med diverse moderna snitt.

Kök huvudbyggnad

Vackert ljust lantkök med klinkergolv. Luckor ifrån Askelins köksdesign. Väggar med vit bröstpanel och en grå/grön tapet. Diskmaskin från Smeg, Ugn Electrolux. Rostfri Kyl/frys.

Badrum gästbyggnad

Helkaklat med dusch, WC-stol och vask. Här finns även tvättmaskin.

Toalett Bottenplan

Vacker gästtoalett med en blommig tapet och ett mönstrat klinkergolv. Vask och WC-stol.

Kök gästbyggnad

Enkel standard med diskmaskin, spis och ugn.

Badrum

Rymligt och smakfullt badrum med duschkabin och ett vackert klinkergolv. Vitt kakel på väggarna. Vask, WC-stol.

Byggnad

Byggnadstyp: Gathus i vinkel
Byggår: 1909 Ombyggt 2001
Grundläggning: Halva huvudbyggnaden platta, andra källare.
Grundmur: Betong, Tegel
Stomme: Tegel
Fasad: Puts, kalk
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt ( 2001 )
Utv. plåtarbete: Plåt ( 2001 )
Uppvärmning: Luft/Vattenpump, El.
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Nya 3-glasfönster överallt i gathuset 2010. Gästhuset omkring 2012-2013. Omputsad fasad med rent kalkbruk och målad med kalkfärg 2010. Värmepump installerad omkring 2007.
Uppvärmning vattenburen El via värmepumpen, därtill golvvärme i hela huvudbyggnaden.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 31 000 kr/år
Energiförbrukning: 22 000 kWh/år
VA: 7 752 kr/år
Renhållning: 4 764 kr/år
Försäkring: 7 976 kr/år
Totalt: 51 492 kr/år
Kommentar: 2 st permanentboende, plus hyresgäster 2-5st / natt ca 250 dagar/helår i gästbyggnaden.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Norreport 8
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 161 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 794 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 2 200 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Övrigt tomt: Dränerat 2010 + 2014. Källare har även pump( aldrig använd ) med automatisk tömning av brunn vid överslag.

Närområde

Allmänt

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och ligger ca 30 km söder om Malmö. Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längs med den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

Pågatågen går från Trelleborg till Helsingborg (via Östra Grevie, Västra Ingelstad, Hyllie, Malmö C, Lund) varje halvtimme. Du når Köpenhamn på 45 minuter samt anslutande tåg till övriga orter i Sverige genom Malmö C. Det går även busstrafik från Trelleborg Central för att enkelt och lätt förflytta sig från lokal och regional busstrafik till tågförbindelser. Pendlarparkering, taxi och cykelparkering finns också på Trelleborg C.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mathias Blomberg Hading

Mathias Blomberg Hading
0707-744 882
Reg. Fastighetsmäklare
Partner Ystad
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på