Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Fantastisk gård vid utkanten av Svedala i böljande o skogsbeklädd natur! Representativ bostad om 270 kvm, öppet till nock, inglasat uterum med utsikt över egen damm. Härligt poolområde i bästa söder- och västerläge samt annexbyggnad om 65 kvm, braskamin o öppet i nock. Stall med 2 boxar. Underbar natur invid Bokskogen!

Interiör

Varmt välkomna till denna helt igenom fantastiska gård otroligt vackert belägen vid utkanten av Svedala i den böljande och skogsbeklädda naturen. Representativ mangårdsbyggnad om 270 kvm i ett plan med bland annat stort vardagsrum om 65 kvm med öppet till nock, flera fina fönsterpartier och ett synnerligen väl tilltaget inglasat uterum med utsikt över den egna dammen. Härligt poolområde i söder- och västerläge. Annexbyggnad med trevlig bostad om ca 65 kvm med bland annat storstuga med öppet till nock och braskamin. Stall med 2 enklare boxar. Fastigheten är belägen i ljuvlig natur på cykelavstånd till Svedala. Avståndet till Malmö/Lund och Köpenhamns och Sturups flygplats gör att fastigheten är belägen på ett mycket attraktivt läge, man kan inte bo närmare staden med ändå vid Bokskogen.

Den 270 kvm stora boytan är mycket smakfullt renoverad med hög standard på både utrustning och inredning. Entrén tar ståndsmässigt emot med glasinfattade dubbeldörrar och öppen planlösning mot det helt fantastiska sällskapsrummet som är helt fenomenalt med öppet i nock, öppen spis, synliga takbjälkar, breda trätiljor och otroliga ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier i tre väderstreck. Rummet är verkligen praktfullt med en otrolig rymd och ett härligt ljusinsläpp, här umgås man gärna både länge och väl. Den varmare årstiden förlängs dessutom med det fantastiskt stora, glasade uterummet med rogivande utsikt över trädgård och damm.

Från sällskapsrummet har man även en fin kontakt med det påkostade lantköket, vars ljusa björkinredning erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och blir en effektfull kontrast mot de mörka arbetsbänkarna i granit. Golvet pryds av ljusa klinkerplattor och här ryms även ett större middagsbord. Perfekt med glasade dubbeldörrar ut till den väl tilltagna, stenlagda terrassen.

Vidare erbjuds två väl tilltagna sovrum, båda med ljusa trätiljor och synliga takbjälkar. Som grädde på moset finns ett mycket generöst klädvårdsrum, där man med enkelhet förvarar alla tänkbara kläduppsättningar med tillbehör, en verklig lyx!
Slutligen finns ett mycket stort, delbart rum, väl lämpat för egenföretagaren eller som träningslokal, med klinkergolv och fina fönsterpartier på gavel, eller varför inte ett par extra sovrum?

Vinterträdgård, stensatta altaner och ett vackert poolområde gör utemiljön till ett hem i sig.
Underbar annexbyggnad i korsvirksesstil om ca 65 kvm boyta med bland annat storstuga med kamin och öppet till nock.
Hemmet för den aktiva familjen med stort umgänge, hjärtligt välkomna på visning!

Tvättrum

Stort tvättrum med vitt klinkergolv och halvkaklade väggar med ljust gulmålad överdel. Tvättmaskin, torktumlare, vask samt mycket gott om förvaringsmöjligheter.

Kök

Stort lantkök med köksö och utgång till stenlagd uteplats. Fin matplats för större middagsbord och generöst tilltaget skafferi. Vacker köksinredning i björk mot bänkskivor i mörk granit. Maskinell utrustning med spisfläkt, spishäll, inbyggd ugn, kyl och frys side by side, diskmaskin, kakel och klinkers.
Separat gästtoalett.

Badrum

Härligt stort badrum i ljusa kulörer med klinkergolv och halvkaklade väggar. Kaklad duschavdelning, badkar, wc, dubbla handfat på kommoder med fina förvaringsmöjligheter i flertalet skåp. Handduksvärmare samt fönster.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla i vinkel
Byggår: 2001
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Jordvärme
Ventilation: Självdrag

Övriga byggnader

Underbart annex om ca 65 kvm med bla öppet till nock och vedkamin. Trevligt kök i vitt med ugn med spishäll, kyl/frys, rostfri diskbänk och ljust klinkergolv. Rejäl plats för matbord i anslutning. Vardagsrum med trägolv mot vitmålade väggar och flera fina, breda fönsterpartier, öppet till nock med synliga takbjälkar, kamin och svängd furutrappa till ovanvåningens sovloft med charmiga snedtak och takfönster. Fräscht badrum med vitt klinkergolv och kaklad duschhörna, wc samt handfat. Ljuvlig terrass med blick över fantastiskt vacker trädgårdsmiljö. Stall med 2 boxar. Stor vinterträdgård i sydväst med utsikt över poolområdet och den egna dammen. Säljaren vill informera om att man aldrig har använt spabadet utomhus, funktionsdugligheten är osäker, ca 7-8 år gammalt.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

El: 19 102 kr/år
Energiförbrukning: 19 102 kWh/år
VA: 3 192 kr/år
Renhållning: 2 176 kr/år
Totalt: 24 470 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Svedala 207:13 och 207:14
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 3 208 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 342 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 4 500 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Svedala GA:7 Last, Ledningsrätt: Avlopp, 1263-474

Närområde

Allmänt

Den vackra bokskogen och Fjällfotasjön gör området till ett av de mest natursköna i södra Skåne.
Från gården når man skogen till fots eller på hästryggen. Här finns mängder av skog att rida i. Det är inte heller långt till den populära Fjällfotasjön. Sjön med en spegelyta på 1,72 kvadratkilometer och med flera småöar lockar till en kanottur. Långfärdskridskoåkarna vallfärdar hit då sjön fryser snabbt och med sitt skyddade läge brukar bjuda svart, jämn blankis flera gånger under säsongen.
I omgivningarna finns även möjlighet att spela golf, cykla mountainbike, springa, vandra, plocka svamp och mycket mera som hör naturen till. Alla årstider har verkligen sin tjusning.
Här finns smultronställe som Börringe Klosters Gårdsbutik där man kan handla närproducerat kött, grönsaker, bröd och ost men också färdiglagade rätter.
Har man barn i förskoleålder så finns förutom kommunala alternativ inne i Svedala även en underbar förskola på Börringe Kloster www.borringebarnen.se, beläget i unik slottsmiljö. Det finns också Montessori vackert belägen på gård www.montessorisvedala.se.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mikael Öhlin

Mikael Öhlin
0708-30 98 00
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på