Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välplanerad villa med tre sovrum och stort vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Två helkaklade badrum, braskamin och insynsskyddad uteplats med sol större delen av dagen. Stor biluppställningsplats med plats för fyra bilar. Stort förråd. Låga driftskostnader!

Interiör

Välkommen in i detta trivsamma och spatiösa boende. Hela huset värms upp via vattenburen golvvärme. Vi kommer in i entrén som är rymlig där vi hänger av oss. Till vänster ligger ett av sovrummen och ett helkaklat badrum med dusch samt groventré med tvättrum. Till höger om och bakom en vägg vid entrén finns vardagsrummet med braskamin samt matplats och kök. Från matplatsen nås även uteplatsen som har trädäck och ligger insynsskyddat med häck. Efter vardagsrummet ligger ytterligare två sovrum och ett helkaklat badrum med dusch.

Möjlighet att inreda ett rum på ovanvåningen.

Tvättrum

Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Badrum

Badrum 1: WC, handfat och dusch. Inredning från Vedum
Badrum 2: WC, handfat och dusch. Inredning från Vedum.

Kök

Kök från Vedum. Kyl, Husqvarna (sämre skick), frys, Husqvarna, ugn, Husqvarna, micro, Husqvarna, diskmaskin, Bosch och fläkt.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla
Byggår: 2009
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: Fiber och kabel-TV via Telia.

Övriga byggnader

Förråd på 30 m2.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

Uppvärming: 8 400 kr/år
El: 6 000 kr/år
VA: 3 400 kr/år
Samfällighet/väg: 4 272 kr/år
Försäkring: 3 817 kr/år
Totalt: 25 889 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Värby 61:538
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 270 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 620 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 4 200 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Värby S:6, GA:24. Bantistelns samfällighet (www.bantisteln.se). Samfälligheten avser snöröjning, skötsel av området samt avfallshantering.
Övrigt tomt: Tomt med gräsmatta, trädäck och stenlagd biluppfart med plats för fyra bilar.

Närområde

Kommunikation

Buss 142.

Allmänt

Den nuvarande tätorten Bara är en relativt ung by som började byggas söder om kyrkan 1964 invid de hus och gårdar som tidigare utgjorde byn Värby. Den ursprungliga byn Bara raderades nämligen ut helt under enskiftet 1814-1815. Bara kyrka ligger norr om tätorten tillsammans med den gamla prästgården. Fram till 1977 var Bara en egen kommun som då ingick i Svedala kommun. Idag är Bara en mycket populär och expansiv by hit många barnfamiljer söker sig. De barnvänliga villakvarteren i kombination med närheten till naturen och de goda pga pendlingsmöjligheterna till hela Öresundsregionen lockar.

Skånetrafiken har busslinje som trafikerar Klågerup-Bara-Malmö, där ett flertal hållplatser finns i byn och bussarna går för det mesta var 20-30:e minut och oftare i rusningstider. Den går även sena kvällar och helger. I grannbyn Klågerup finns även ett privatägt taxibolag Taxipilen med utmärkt service.

I Bara finns ett centrum med livsmedelsaffär, pizzeria/krog, frisör, bibliotek, tandvård, vårdcentral och barnavårdscentral. Vidare finns även mäklare och bankverksamhet. Hela centrum är under ombyggnad och ingår i projektet "Nya Bara". Kortfattat består detta av satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner och ny infrastruktur. I slutet av 2010 invigdes en ny multisporthall, Kuben. Barabadet är ett populärt utomhusbad om somrarna.

Bara har två grundskolor, Baraskolan F-3 och Spångholmsskolan 4-9 och en handfull kommunala förskolor. Dessutom finns en Ur & Skurförskola.

Torup och Bokskogen är ett unikt rekreationsområde, som ligger på promenadavstånd från Bara. Här kan du uppleva kultur och natur på samma gång. Här hittar du motionsspår, promenadstigar och ridvägar. Även en populär skogslekplats och ett utegym finns. Torups slott och dess vackra trädgård erbjuder guidade rundvandringar. Söder om byn driver företaget PGA National Sweden två 18-håls golfbanor och ett hotell. Den 12 juni 2009 invigdes den första banan av Annika Sörenstam. Det finns fortsatt stora planer för Baras framtid, bl.a. planeras Nordens största vattenland samt hotell och ytterligare fler bostäder.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Sandra Irming

Sandra Irming
0761-702040
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på