Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Accepterat pris. Mysig sekelskiftestvåa i populära Birkastan. Vackra detaljer såsom pardörrar, stora fönster med djupa nischer, närmare tre meter till tak, höga golvsocklar och charmigt burspråk. Egen utgång till föreningens lugna & låsta innergård med grillar och utemöbler. Måste upplevas, välkomna hem!

Interiör

Inkapslad i Stockholms kanske trendigaste kvarter, med ett myllrande restaurang- och caféliv utanför, ligger denna rofyllda och charmiga sekelskiftestvåa. Genom tidsenliga, speglade pardörrar välkomnas du in i lugnet. Redan i hallen slås du av lägenhetens rymd där gott om svängrum och förvaring finns. Längs den högra väggen löper en platsbyggd garderobsvägg med vita, speglade snickerier och mängder och skåp och lådor som gör ordning och reda till en enkel match. I taket finns ett gäng spotlights och väggarna är målade i vitt. Rakt fram finns lägenhetens toalett enkelt till hands. Vidare in i vardagsrummet gör sig sekelskifteskänslan påmind tack vare den generösa takhöjden om närmare tre meter. Här finns även höga golvsocklar och ett stort fönster i burspråk som vetter mot den lugna, låsta innergården. Den djupa nischen är som gjord att hoppa upp i med en kopp te en kylig höstkväll. Till höger finner du köket i en öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har en lantlig stil som på ett naturligt sätt smälter ihop med lägenhetens övriga arkitektur. Vita, speglade snickerier, bänkskiva i massiv ek, gashäll och vitvaror i rostfritt. Här finns ytterligare ett fönster med djup, speglad nisch. Fortsätt in i det, minst sagt, generösa sovrummet som är beläget längst in i lägenheten. Detta ljuvliga rum ger plats för en stor dubbelsäng med sängbord, arbetsplats eller loungehörna. Även här finns en platsbyggd garderob med vita, speglade snickerier. Från sovrummet når du utgången till föreningens innergård. Sommartid möbleras gården med sittmöbler, grillar och växter. Här kan du njuta av kräftskivor, grillbjudningar eller kalas för ett större antal gäster. Genomgående en lägenhet i gott skick med parkettgolv i samtliga rum, nymålade snickerier och väggar i vitt med undantag för sovrummet som fått en vacker, koboltblå nyans.

På Vikingagatan 3 bor du i en oas inkapslat i Birkastans hjärta. Precis utanför porten finns mängder av restauranger, barer, små klädbutiker och service. På cirka 5 minuters promenad når du St Eriksplan med tunnelbanas gröna linje och mängder av bussar. En promenad från tunnelbanan till lägenheten på väg till visning kommer att tala för sig själv. Varmt välkommen hem!

Duschrum

Helkaklat duschrum med mörkgrå granit på golv och vitt kakel på väggarna. Duschhörna med draperi samt handfat med kommod och spegel.

WC

Separat toalett med klinker på golv och vita, målade väggar. Här finns förutom toalett och handfat även ett spegelskåp och extra förvaring i form av ett matchande vägghängt skåp.

Kök

Underbart, lantligt kök som smälter samman med lägenhetens sekelskiftescharm. Arbetsytan löper längs ena väggen med något rundad kant för att förlåta rummets assymetriska form. Bänkskiva i massiv ek med vitt kakel i halvförband ovan. Integrerad diskho och blandare intill det vackra fönstret. Underskåp- och lådor med vita, speglade snickerier. Överskåp i form av ett vitt vitrinskåp med belysning. Den maskinella utrustningen består av ugn, gashäll samt kyl och frys i rostfritt.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1907 OÅ 1939
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: BF Ugnen 7 upa
Allmänt om föreningen: BF Ugnen 7 U.P.A är en äkta bostadsförening bildades 1923 och huserar på Vikingagatan 3 och 5. Föreningen upplåter 31 bostadslägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. (Ej tomträtt.)
Parkering/garage: Gatuparkering och boendeparkering i området gäller. Se www.stockholm.se/parkering för mer information. Inom cirka två minuters promenad finns även P-snurran på Rörstrandsgatan, ett automatiskt parkeringshus med 46 platser.
Bredband/TV: Kabel-TV och bredband levereras av Comhem där varje medlem tecknar egna avtal efter önskemål. (Coax-uttag) Just nu pågår en diskussion om installation av fiber.
Renoveringar: Under 2007 renovering/förbättringsarbete av tak som inkluderade målning och installation av värmeslingor för att förhindra isbildning. 2008 genomgick byggnaden ett rörstambyte samt ett elstambyte (Nya stigare & ny elcentral) 2009 genomgick ventilationssystemet en renovering som åtföljdes av en OVK-besiktning (Genomförd och godkänd 2011) 2010 fick trapphuset en uppfräschning med nya entrédörrar. Fönster renoverades utvändigt under 2014 följd av en del förbättringsarbeten av tak och fasad 2015 då även balkongerna byggdes. Just nu pågår en diskussion om att installera fiber i byggnaden. Utöver detta pågår även utredning av gården och källartaket samt åtgärder av fasad. Detta är dock inte tidsbestämt.
Ekonomi: Föreningens ekonomi betraktas som god. Under 2015 lades ett det sista lånet om från fast till rörlig ränta vilket sänkte räntekostnaderna. Under samma år höjdes avgifterna med 2,5 % för att uppräthålla stabila intäkter. I dagsläget anses avgifterna ligga på en tilltagen nivå för att täcka kostnader och framtida underhåll och det finns inga planera på att höja ytterligare.
Övrigt: Föreningen har en låst, gemensam innergård som möbleras med sittmöbler, grillar och växter. Tvättstugan nås från gatuplan och har en modern maskinpark med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt ett torkskåp. Från gatuplan nås även förråd, cykelförråd samt hobbyrum för enklare snickeri- eller målningsarbeten.

Driftskostnad

Övrigt: 2 400 kr/år
Totalt: 2 400 kr/år
Kommentar: Övrigt avser gas

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Ugnen 7

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör dubbla förråd; ett källarförråd som nås från entréplan. (Cirka 3-4 kvm) samt ett vindsförråd.
Det finns ingen upplåten nyttjanderätt till lägenheten.

Närområde

Kommunikation

Odenplan är en fantastiskt knutpunkt med gröna linjens tunnelbana, en ny station för pendeltåg samt flertalet bussar. Tunnelbanans gröna linje rör sig genom Vasastan med flera stationer. Från Sankt Eriksplan går dessutom flygbussar. Bor du i den södra delen av Vasastan, som övergår i Norrmalm, har du också promenadavstånd till T-Centralens kommunikationer.

Parkering

Boendeparkering finns i hela Vasastan.

Allmänt

Vasastan - ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Här bor du otroligt centralt, samtidigt som området präglas av många lugnare kvarter och gator. Vasaparken är en trevlig mötesplats för såväl unga som gamla. Parken fylls av fotbollsspelare och soldyrkare på sommaren, medan det bjuds skridskoåkning på vintern. Stadsbiblioteket och Observatorielunden är andra mötesplatser i närområdet. För att inte tala om det rika utbudet av restauranger, caféer och barer. Med allt från mindre krogar till lyxrestauranger är det bara att välja vad som passar för dagen. Rörstrandsgatan stängs av på sommaren för att ge plats åt trevliga uteserveringar.

Närservice

Både större matvarubutiker med generösa öppettider och mindre kiosker finns nära till hands. Likaså apotek, Systembolaget och friskvård av dess olika slag. För den sportige finns flertalet gym och en perfekt löprunda med Kungsholmens strandpromenad som nås över närmsta bro.

Ytterligare information


ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Anna Bengtsson

Anna Bengtsson
0731555538
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Dokument

Följ oss på