Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Högst upp på åsen med en slående utsikt över Östersjön och vackra Brantevik har vi nu äran att få presentera denna unika fastighet med plats för stora drömmar. Här bjuds ni på ett magiskt boningshus om 200 kvm samt 700 kvm biarea som passar utmärkt som Bed & Breakfast eller t.ex inreda som lägenheter. Valet är ert!

Interiör

Via en vacker landsväg längst med Östersjöns glittrande vatten färdas vi på väg mot välrenommerade Sköllen Gårdshotell och restaurang. Fastigheten har sina anor från 1700-talet då hotellbyggnaden uppfördes i all sin prakt. Något senare, närmare bestämt år 1900 lät man sedan uppföra det som idag används som boningshus. Fastigheten är verkligen optimalt placerad högt upp på åsen med en slående utsikt över Branetvik med omnejd och med utmärkt läge alldeles nära salta havsdopp, trevliga golfrundor samt inspirerande promenadstråk!
Detta är en unik möjlighet för den köpare som är ute efter ett annorlunda och unikt boende med fantastiska ytor med plats för stora idéer. Med naturskön omgivning och med byggnadernas utgångsläge finns alla möjligheter för de med ambitionen om att starta sitt egna Bed ´n Breakfast eller inreda ett lägenhetskomplex om man så skulle önska.
Hotellbyggnaden med sina 700 kvadratmeter inkluderar idag en matsal och ett restaurangkök samt plats för övernattande gäster i rum med havsutsikt.
En vackert omgärdande tomt sätter pricken över i:et med fantastisk utsikt över mäktiga Östersjön med dess raka horisont.


I själva boningshuset lockar en varsamt renoverad boendemiljö signerad strålande ljus och glädjande sällskapsytor såväl utomhus som inomhus. Bakom klassiskt vitputsad fasad väntar ett fulländat boende med alla välbevarade attribut som en sådan här byggnad med dess kaliber och historia sig bör.

En charmig och tidsenlig hall bjuder in med gediget brädgolv, som tillsammans med nobel vitmålad bröstpanel och tapetserade väggar i ljuvligt mönster genomsyrar de rymliga ytorna. Avhängning av ytterkläder och skor ombesörjs smidigt, och känslan är ljus och tilltalande med sober entrédörr med ljusinsläpp. Villans generösa takhöjd gör sig genast påmind och skapar en fin känsla av rymd och karaktär. I direkt anslutning till hallen ligger ett lika tilltalande badrum i tidsenligt utförande med klinker på golv och bröstpanel på väggar. Stora vackra fönsterpartier släpper in rikligt med dagsljus.

Vidare in i bostaden stoltserar fullkomligt briljanta sällskapsytor som består av vardagsrum, TV-rum och matrum i fil. Även här genomsyras rummen med genomgående brädgolv, vita släta väggar, välbevarade spegeldörrar och vackra stuckaturer. Lägg där till en öppen spis som kröner varje rum som gjorda för att avnjuta kommande höstkvällar framför.
Samtliga sällskapsrum är av ytterst generösa mått och ger er öppenhet och formidabelt ljusinsläpp från vackra fönsterpartier ut mot den ljuvliga trädgårdssidan. Rummen känns sannerligen både lättmöblerade och inbjudande. Stora glaspartier och direktaccess från vardagsrum till verandan är ren lyx här.
Avslutningsvis måste även umgängesytan utomhus beröras. Ett trevligt trädäck inbjuder till samkväm såväl dagtid som ljumma sommarkvällar, och skyddad från vindarna lockar den nyligen ombyggda fönsterklädda verandan även under höst och vår. Toppklass!

Ett synnerligen stilrent kök finns i anslutning till matrummet. Smakfullt med enhetlig inredning till resten av bostaden med ljusa luckor och rostfria beslag, accentuerad av praktiska arbetsytor i vitt laminat som matchar ett tidsenligt mönstrat kakel.

Här på entréplan finns även ett arbetsrum med ingång från både kök och hall. Från hallen tar vi oss sedan upp till bostadens övre plan. Här väntar ett ljuvligt allrum med öppet upp i nock med träbjälkar och infälld belysning samt med härliga fönsterpartier som vetter ut mot den mysiga och kullerstenbelagda gården.
Även på övre plan breder ett gediget brädgolv ut sig i samtliga rum som består av ett centralt placerat allrum som binder samman hemmets tre sovrum.

Master bedroom är förstås allra störst och gör sannerligen skäl för namnet, med ståtliga kvadrat och behagligt ljusflöde från ett underbart fönsterparti ut mot den snart så färgskiftande trädgården. Angenäm färgskala på väggar bryter av de i övrigt vita väggarna, och i rummet inryms med enkelhet såväl dubbelsäng och relaxmöblemang som skrivbord och fristående förvaringsmöbel för den som önskar. Sovrum nummer två och tre är också dem väl tilltagna, med plats för dubbelsäng och övrig möblering.

Det här är ett helt unikt tillfälle att förvärva denna välskötta fastighet med alla dess möjligheter den har att erbjuda och med ett fantastiskt läge med Östersjön i blickfång. Missa inte detta!
Med det sagt vill vi nu hälsa er varmt välkomna på en unik visning till detta omsorgsfullt renoverade och minst sagt inspirerande boende!

Kök

Brädgolv och vita väggar. Köksinredning med ljusa luckor och bänksskiva i vit laminat med vitt akkel ovan. Köket är utrustat med diskmaskin i vitt, spis/ugn, fläkt, kyl och frys.

Badrum

Badrum av ymniga mått mätt med klinker på golv och vitmålad bröstpanel samt gula väggar. Träpanel i tak med infällda spotlights. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel, badkar och tvättmaskin. Separat duschrum finns.

Byggnad

Byggnadstyp: Gård/Hotell
Byggår: 1900 Hotell 1700-tal
Grundläggning: Källare + torpargrund
Grundmur: Gråsten
Stomme: Sten
Fasad: Puts
Fönster: 2 & 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel + plåt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Jordvärme + Luft/vatten + el
Ventilation: Självdrag / Mekanisk frånluft
Övrigt byggnad: 2005 renoverdaes fasaden och elen såg över.
2006/2007 lades nytt plåttak.
Ca 2009 installerades värmepump.
2012 höjdes elsäkringen.
2014/2015 byggdes verandan om och nya fönster monterades.

Säljare vill informera om att abonnemang för larm finns att överta till en kostnad om ca 1000-1500 kr/år.

Övriga byggnader

Hotellbyggnad om ca 700 kvadrat samt "vedbod" om ca 250 kvadratmeter.

Driftskostnad

Totalt: 20 000 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Simris 22:10
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 4 556 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 3 614 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 12 000 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Förmån, Officialservitut: Väg, 1291-1468
Övrigt tomt: Underbar parkliknande trädgård med hänförande omgivningar omgärdar huset. I anslutning till husets veranda ligger även ett inbjudande trädäck med plats för loungemöblemanget.

Närområde

Allmänt

Simrishamn och Österlen erbjuder ett brett utbud av unika och härliga upplevelser. Här är ett paradis för naturälskare, med gott om vandringsleder i naturen som är nära. Här finns alla aktiviteter, sevärdheter, kaféer, evenemang och boende.
Det finns även ett stort och varierande utbud av olika aktiviteter, mytomspunna och intressanta besöksmål liksom upplevelser för hela familjen.
Populärt att besöka är Stenshuvuds nationalpark, Glimmingehus medeltida borg, Äpplets hus på Kiviks musteri, Autoseum i Simrishamn, Ale stenar i Kåseberga, Scen Österlens sommarmusikaler, Äppelmarknaden i Kivik, Skillinge teater, Ångtåget på Österlen, Jazz under stjärnorna i Brantevik, frukostmöten på hamnplan i Simrishamn. Listan kan göras nästan hur lång som helst… lätt att lockas av det breda aktivitets- och kulturutbud som dukas upp. Här går det att aktivera sig året om. En av Österlens många fördelar är att byarna ligger tätt liksom de små fiskelägena längs kusten. Du kanske hittar ditt egna smultronställe?

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mathias Blomberg Hading

Mathias Blomberg Hading
0707-744 882
Reg. Fastighetsmäklare
Partner Ystad
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på