Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Vintries kanske mest generösa och vackra villa i kvarteret med inspiration från Danska Dragör. Perfekt fritt läge i området och med integrerat garage och grönskande trädgård. Barnvänligt till max med lekplats utanför. Nära bra barnomsorg och Hyllies alla fördelar!

Interiör

Det är lite av en familjeidyll endast 10 minuters cykelväg från Hyllie och Emporia finner vi välmående Vintrie. Här trivs man lätt med natur och grönska i omedelbara närheten. Malmö Ridklubb inte heller långt bort och perfekt strategiskt pendlarläge för dig som arbetar och verkar på andra sidan sundet med.

Via den vackra entrédörren välkomnar hallmiljön med lättskött klinkergolv och ljusa väggar. Väl inne öppnar hallen upp med askparkett golv och ljusa väggar samt det breda trapphuset som leder upp till ovanvåningen.

Från entréhallen når man det första badrummet som är inrett med duschhörna.

Ett underbart sällskapsrum i vinkel och en härlig rymd står i boendefokus på entréplanet. Askparkett möter ljusa väggar och via spröjsade fönsterpartier och altandörrar i såväl syd som öst flyter ett smått magiskt dagsljus in i miljöerna och kvadraten är både inviterande och ombonade. Sällskapsrummet är även inrett med en fin braskamin som förgyller de kommande höstkvällarna.

Det rymliga köket öppnar upp sig till vänster från hallen och har fin inredning från Ballingslöv, vitvaror från Husqvarna och direkt utgång till den härliga trädgården.

Grovköket är placerat med dörr från köket och direkt utgång till garaget.

Tack vare husets generösa bredd blir ovanvåningen rymlig och med öppet upp i nock upplevs också rymden mer signifikant. Trevligt takfönster kröner allrummet en våning upp. Askparkett golvet på hela ovanvåningen känns rätt och välvalt och hela ovanvåningen går i behagliga nyanser.

Två fina sovrum i västergavel, s.k. tvillingrum med synliga takbjälkar och fönster på gaveln i båda rummen. Perfekta som barnrum eller arbetsrum.

Dressinghall med synnerligen goda förvaringsmöjligheter genom platsbyggda skåp och garderober leder vidare in mot det stora sovrummet och badrummet.

Stort och generöst badrum inrett med både duschhörna och badkar.

Innerst och lugnt beläget på övre plan finner vi Master Bedroom. Öppet upp i nock ger en underbar sovrumsvolym och två stora klädkammare ger förvaring år både han och hon.

Skånskt, danskt, rofyllt och mysigt med stora ytor och som klippt och skuret för både familj, barn och djur!

Varmt välkommen på visning!

Badrum 1

Duschhörna, WC, tvättställ, kakel och klinkergolv i vitt och härligt solgult. Fönster och golvvärme.

Grovkök

Perfekt, rymligt och strategiskt placerat grovkök beläget mellan kök och egna varmgaraget. Ljust klinkergolv, ljusa väggar och två fönster. Ingång både från köket och garaget.
Tvättmaskin och torktumlare. Praktisk arbetsbänk med förvaring.

Badrum 2

Badkar och sep. duschhörna, WC, dubbelkommod med två st tvättställ (2014), kakel, klinkergolv och golvvärme. Beläget en våning upp på ovanplan i anslutning till dressinghallen. Grönt och vitt kakel och klinkers i härlig harmoni och stort ljusinsläpp via takkupa. Härliga ytor och bra rymd.

Kök

Stor härligt och rymligt kök med elegant ljus köksinredning från Ballingslöv ( 2013/ 2014).
Granitbänkskiva med underlimmad vask och terrakotta färgad kakel som stänkskydd.
Terrakotta färgade golvklinker med värmeslingor.
Fin köksö (flyttbar) med granitbänkskiva.

Från köket finns altandörr ut mot den grönskande trädgården.

Vitvaror från Husqvarna;
Kyl med kolsyrefunktion
Frys med ismaskin
Keramikhäll
Fläkt
Inbyggd ugn
Inbyggd mikro
Diskmaskin

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla i vinkel
Byggår: 2001
Grundläggning: Ventilerad Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts ( ventilerad )
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Elpanna med återvinningssystem + luftvärmepump 2 st.
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: Integrerat varmgarage om 28m² med fjärrstyrd dubbelport och smarta dubbelportar även mot den privata trädgårdssidan.

Uppställningsplats utomhus finns för 3 st bilar.

Underbart inramad och näst intill insynsskyddad trädgård i soligt sydläge. Här återfinner vi generöst trädäck om ca 80 kvm och tack vare husets smarta placering på tomten upplevs trädgården generös.

Fasaden utbytt till ventilerad konstruktion i april 2017.

Krypgrundsavfuktare är installerad 2003.

Värmeåtervinning av varmvatten.

Golvvärme i entréhall, badrum, kök och grovkök på entréplan, och i badrummet på ovanvåningen.

Larmsystem är installerat.
Fiber installerat är installerat 2017.

Driftskostnad

El: 16 228 kr/år
VA: 3 000 kr/år
Renhållning: 2 000 kr/år
Samfällighet/väg: 5 500 kr/år
Totalt: 26 728 kr/år
Kommentar: I angiven elkostnad ingår även kostnaden för uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Lilla Vintrie 10
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 3 080 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 092 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 2 835 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Lilla Vintrie S:1, GA:1 Vångalagets samfällighetsförening: Avser områdets gator, belysning, miljöhus, parabol, lekplats, vattenledningar etc.

Närområde

Allmänt

I Vintrie finner man lugnet och den fridfulla bykänslan. Samhället är i stort sett sammanväxt med Bunkeflo by och här finns en egen pampig kyrka. För småbarnsfamiljerna finns här såklart en förskola också. Bebyggelsen är blandad, här finns gamla små gatuhus i pittoreska gränder, men även nyare hus i gruppbebyggelse. Trots den lantliga känslan så är utbudet och pulsen från Hyllieområdet bara några minuter bort. Området ligger också strategiskt till för bropendlarna med brofästet på kort avstånd.

Ytterligare information


ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Fredrik Berglund

Fredrik Berglund
0734-405674
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på