Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Nu finns möjligheten att förvärva denna trivsamma bostad, bekvämt belägen på våning två! Bra disponerade ytor, inglasad balkong samt ett renoverat kök är bara några av alla goda egenskaper som detta boende besitter.

Interiör

Varmt välkommen hem till denna charmiga gaveltrea med fönster i tre väderstreck! Ett bra planerat boende med generösa utrymmen och inglasad balkong, bekvämt beläget på våning två.

Väl inne i bostaden välkomnas vi av en stor hall med praktisk garderobslänga samt goda avhängningsmöjligheter. Här är väggarna ljusa och på golvet ligger tålig naturstenklinkers.

Till vänster om hallen väntar den renoverade köksdelen som allt följer en tydlig röd tråd. De höga överskåpen döljer mycket god förvaring och gör sig bra ihop med det ljusa kakelpartiet samt den mörkare bänkskivan. Ett parallellkök som i övrigt bjuder på generösa arbetsytor, diskmaskin och utrymme för matplats.

Lite längre in i hallen finns bostadens ena sovrum som även kan nyttjas som förslagsvis arbetsrum. Ett lagom stort rum med plats för både säng, extra förvaring samt skrivbord om så önskas. Dessutom finns det en praktisk klädkammare för att främja förvaringen!

Vardagsrummet är bestående av väl tilltagna sällskapskvadrat och ligger till i direkt anslutning till den inglasade balkongen. Golvet pryds av klassisk fiskbensparkett vilket både ger plats åt middagsbordet och soffgruppen! Ett rum som med dess goda egenskaper blir en naturlig umgängesplats i hemmet.

Lugnt beläget mot innergården ligger bostadens andra sovrum. Detta är väldigt rymligt och har inbyggda garderober som smälter bra in i rummet. Dubbelsängen får med enkelhet plats samt tillhörande sängbord. På golvet vilar vacker ekparkett!

Badrummet är bestående helkaklade väggar samt ljus klinkers på golvet. Här finns lagom många kvadrat, alla nödvändigheter samt stor dusch.

Vi ses på visning!

Kök

Hela köksmiljön renoverades år 2008. Parallellköket bjuder på läckra materialval såsom ljust kakel, brunt klinkergolv och snygga luckor i trä. Förvaringen är mycket god med höga överskåp. Den mörka bänkskivan bidrar med bra arbetsytor. Möjlighet till matplats finns.
Köket är utrustat med diskmaskin (Siemens), kyl/frys (Bosch), fläkt (Gorenje) och spis (Gorenje).

Badrum

Helkaklade väggar samt ljust klinkergolv. Badrummet är berikat med WC, handfat, två spegelskåp och en stor dusch.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1956

Förening

Namn: Riksbyggens Brf Tulpanen i Malmö
Allmänt om föreningen: Föreningen är belägen i kvarteren "Tulpanen" mitt emot Kattarpstorget i Malmö. Föreningen har 285 lägenheter och ett antal lokaler med hyresrätt.
Det finns övernattningslägenhet, fritidslokal och bastu vilka medlemmarna har möjlighet att hyra.
Marken innehas med tomträtt. Tomträttsavtalet gäller t.o.m 2017-12-31.

Mysig gemensam gård med trädgårdsmöbler och fasta grillar.

Två gemensamma tvättstugor finns att tillgå i vissa av huskropparna, utrustade med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp och ett torkrum per tvättstuga.
Tvättmaskinerna är kopplade till tvätt- och sköljmedel vilket ingår i avgiften. Närmaste tvättstugan är i detta fall belägen i nummer 15A.
Parkering/garage: Det finns 25 garageplatser, ca 350-400:- beroende på storlek, carport 48st, ca 200:- och 55 p-platser ca 170:-. Separat kösystem tillämpas. Boendeparkering i området.
Bredband/TV: Tv via Comhem (grundutbudet). Bredband: Com hem.
Renoveringar: Breddning av balkonger 1992-94. Tak byttes 2003. Stambyte kök (vatten och avlopp) 2006/2007. Byte av elcentral med jordfelsbrytare 2008. Renovering av tvättstugor 2013. Målning av uteplatser 2014. Renovering av trappor till källare 2015. Renovering av carportar påbörjades 2016. Planerade renoveringar enligt underhållsplanen: Värmeanläggning Stambyte 2023
Ekonomi: Planerad avgiftshöjning från 2018-01-01. Styrelsen håller i dagsläget på att diskutera hur stor höjningen kommer att bli vilket bör vara klart 1 november. I föreningens senaste årsredovisning har skrivit att föreningens ekonomi är bra.
Övrigt: Bostadsrättstillägg: Ingår i föreningens fastighetsförsäkring, gemensamt för alla bostadsrättsinnehavare i föreningen. Det innebär att man som bostadsrättsinnehavare inte behöver ha detta tillägg i sin hemförsäkring. Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2017-10-09. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Lägenheten har en inglasad balkong.

Ägaren disponerar ett källarförråd.

Ett obligatoriskt tillägg för inglasning av balkong tilllkommer om 190 kr/mån samt 875 kr/mån för värme. Båda tilläggen är inkluderade i den angivna månadsavgiften.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Robin Uddén

Robin Uddén
0768771269
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på