Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välkommen till denna New Yorkervåning i attraktiva Västra Hamnen, Malmös egen Riviera. Här möts ni av en smakfull interiör med härlig uteplats och en charmant hamnutsikt i ständig förändring. Luta dig tillbaka och njut allt medan du hör vågorna guppa mot bryggor och båtar!

Interiör

Året var 2014 då den före detta affärslokalen Moda P såldes till en entreprenör som genast satte igång med att skapa ett boende utöver det vanliga! Det är just detta hem som vi på Våningen & Villan nu är stolta över att kunna förmedla till nästa priviligerade ägare.
Denna rymliga och trivsamma bostad finner vi intill det böljande blå med ett välrenommerat restaurangutbud och förstklassiga läge. Här välkomnas vi till en signifikant och en futuristisk och industriell våning som sticker ut! Inte långt från Turning Torso lever man urbant och stilistiskt med egen uteplats som vetter mot Västra Hamnens vackra strandpromenad.

Via den egna uteplatsen inträder vi ett ytterst modernt hem med känsla av ett äkta New-York living! Vita släta väggar och fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak som bjuder på en panoramavy ut mot småbåtshamnen möter stilfullt såväl som praktisk mörk klinker i hall. Här erbjuder generösa kvadrat plats för avhängning och förvaring i snyggt matchande garderobsmöbel.

Vidare in i denna eminenta bostad möts vi av genomgående vita ytskikt som möter mjukt vitoljat parkett. De öppna livsstilskvadraten med över fyra meter i takhöjd omfamnar oss och erbjuder ett flertal möbleringsmöjligheter.

Ett integrerat vitt kökslandskap harmonierar och drar lätt till sig uppmärksamhet med sin estetiskt korrekta inredning och med det centralt placerade och stora fönsterpartiet med glasblock som bidrar till ett rogivande ljusinsläpp utan insyn. Här får de egna visionerna och detaljerna komma till uttryck. Varva de olika materialen, integrerade vitvaror av senaste design och skapa ett berikande hem för den medvetne. Ultramodernt, som taget från ett internationellt inredningsreportage!

Våningens hjärta består av kök och vardagsrum som inviterar med ljusrikedom och finaste känsla. En öppen symbios och de generösa sällskapsytorna borgar för ett trivsamt såväl som mingelvänligt boende med finess! Panoramafönster mot utemiljön i söder suddar mjukt ut gränserna mellan kvalitativt och berikande boende såväl interiört som exteriört.

I den andra delen finner vi de båda sovrummen, lugnt separerade från de sociala ytorna. Gott om förvaring finns i anslutning till de båda i våningens klädkammare. Plats för förvaring finns även i Master bedroom som med sin generösa utformning ger plats till flertalet möbleringsalternativ. Låt behoven bestämma, ytorna finns. Även här har rummet berikats av ett utsökt fönsterparti med glasblock som bidrar till både till rummets karaktär och ljusflöde. Allt detta utan att ens resultera i insyn.

Båda badrummen är privat placerade även dessa, varav det ena nås via Master bedroom. Gemensamt för de både är ett stilmässigt och materialmässigt utförande med dusch, varav det ena ger plats åt både tvättmaskin och torktumlare för enkelhetens skull.

Utvalt, efterfrågat, modernt och stilistiskt i en utsökt symbios!

Kök

Vitoljat parkettgolv i bok från Junkers och vita släta väggar harmoniserar med ett stilistiskt kök med vita matta luckor och högblank bänkskiva i vitt med vitt kakel ovan. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, infälld varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfritt samt integrerad kyl samt frys. Köksinredning är parallell och erbjuder en matplats invid det store fönsterpartiet i glasblock.

Badrum

Badrum 1 i helkaklat utförande med svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel och dusch. Här finns även klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Badrum 2 i helkaklat utförande med svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel och dusch.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2001
Uppvärmning: Bergvärmepump / golwärme
Ventilation: Mekanisk
Övrigt byggnad: Cykelförråd finns tillgängligt för föreningens medlemmar. Sopsortering finns i källaren, och på innergården finns sopsug för mat- och restavfall.

Förening

Namn: Brf Marinan
Allmänt om föreningen: Brf Marinan är en äkta förening som består av 32 bostadsrättslägenheter och 1 bostadsrättslokal. Tomten är friköpt och byggnaderna uppfördes år 2001. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem

1997 vann arkitekterna Ola Kjellander och Stefan Sjöberg den internationella arkitekttävlingen Bo2000 med detta hus. Huset som benämndes Tomt nr. 10, uppfördes och invigdes i samband med utställningen Bo01. Då var våning 1 och 2 hotell och restaurang, och endast de 12 lägenhetrna på de tre övre våningsplanen bostadsrätter.

2002 köpte Midroc huset och byggde om de 16 hotellrummen till studios. 2003 ombildades hela huset till bostadsrättsföreningen Marinan.

Gemensamhetsutrymmen: Lägenhetsförråden är belägna i källaren. Cykelförråd finns tillgängligt för föreningens medlemmar. Sopsortering finns i källaren, och på innergården finns sopsug för mat- och restavfall.
Parkering/garage: Parkering/garage: Garage finns att hyra för 715kr/månad. Kösystem tillämpas.
Bredband/TV: Kabel-TV, ip-telefoni och bredband kostar 325 kronor per månad. Det ingår kanalpaket Tivo Mellan, Bredband 100 och telefoni (ej samtalsavgifter).
Renoveringar: 2016 reparerades bilhiss och bergvärmeanläggning. 2017 fick alla ettorna nya fläktkonnektorer, trapphus och korridorer målades, vattenavrinning sågs över på gårdsplan och nya brunnslock sattes in. Dessutom reparerades bilhiss, ny regeleringsutrustning för värme installerades i lägenheterna och taket sågs över under detta år.
Ekonomi: Föreningen har inga inplanerade avgiftsförändringar.
Övrigt: Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Salongen 1

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Lägenheten har en uteplats i söderläge.
Bostadsrättsinnehavaren har enligt föreningen rätt att nyttja den avgränsade uteplatsen i anslutning till bostadsrätten. Varken förening eller ekonomisk förvaltare har kunnat redovisa vilken upplåtelseform som uteplatserna disponeras med. Denna nyttjanderätt är ej formaliserad. Är ytan av stor vikt uppmanas spekulanter att mäta upp denna före ett köp.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Ospecificerad andel i förening: 3,42077%. andel årsavgift: 5,04728%. Andel kapital: 5,04728%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Månadsavgiften om 5989 kr inkluderar värme, vatten och kabel-TV. Bredbandstillägg om 325 kr/månad tillkommer.

Närområde

Allmänt

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Green Market och Netto som finns inom gångavstånd erbjuder ett stort och varierande utbud vilket gör att ni aldrig mer behöver åka iväg för att veckohandla.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några få minuter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Angela Kingberg

Angela Kingberg
0734-402178
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på