Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Exklusivt gavelradhus i Västra Hamnen uppfört i sten med påkostade materialval. Underbara sociala ytor, upp till tre sovrum och både takterrass, egen patio och frihetsspejande västerbalkong på översta plan. Integrerat garage, stora glaspartier och läcker arkitektur signerat Mikael Wikeborg. Ett sällsynt tillfälle!!

Interiör

Kryddat, selektivt och unikt boende nära havsbaden, staden och i en stadsdel som bjuder livskvalité och framtidsvisioner. Gediget stenhus med påkostade interiörval signerat volym, öppenhet och ljusrikedom!

Vacker och modern yttre arkitektur möter oss när vi närmar oss fastigheten på Kompassgatan 34. och det är inte för inte vi höjer lite extra på ögonbrynen mot detta futuristiska men ändå så behagliga boende.

Via stilren entrédörr i ek där sidoljus reflekterar västerljuset öppnar vi upp till en personlig boendemiljö. Matt mörkgrått stengolv möter råputsade väggar i ljusgrå nyans ackompanjerat av slät vit väggsida. Perfekt avhängningsnisch för ytterkläder och sko-don samt även förvaring under trapphuset klättrande mot högre höjder. Axcess till badrum med dusch där marockansk glasmosaiksida förstärker en redan sober badinteriör.

De ursprungliga ägarna som fick vara med från begynnelsen av projekteringen av detta havsbygge bestämde sig för att satsa på ett riktigt fint kök! Inte nog med de högkvalitativa inredningsvalen i köket där Siematic och Miele får samsas om platsen. Granitskiva i mörk antracit-ton och helglasade skjutpartier mot den atriumlika innergården. Ljussättning inomhus är sinnrik och välbalanserad och njutfulla veckoslutsfrukostar måste smaka än bättre här. Tack vare det omritade nederplanet kreerades en stor köksmiljö med plats för många trevliga gäster, loungehörna för både samkväm och cocktails! Genomgående tema är det mattgrå stengolvet där fogfärgen mörkgrå ger ett diskret mönster.

Via vackert trapphus med tonsättande belysning styrs stegen mot mellanplanet. Öppet, inbjudande, ljust och underbart är bara fyra superlativ i ett harem av ord som kan beskriva detta öppna umgängeslandskap. Grått stengolv, putsade väggar i ljus skandinavisk nyans och om så önskas kan ett sovrum skapas på detta plan. Glaspartier avgränsar mot takterrass i skönt österläge, spännande atmosfär där österns ljus möter västerlägets varmt värmande kvällsljus. Stort master bathroom på detta plan, ett stort, spatiöst och imponerande badrum med både volymbad och egen takdusch. Stilfullt och diskret i vitt med badfront klädd i mattgrå stenmosaik. Finurligt placerat fönsterparti som skänker ljus men skyddar från insyn.

På husets tredje plan besannas drömmarna om ett liv nära havet. Takhöjd och taklutning som skänker en enorm volym och skapar karaktär! Allrum i västerläge som även kan disponeras som sovrum. Ekgolv på lång planka, ljusa putsade väggar och stort fönsterparti med kvartersutsikt i väster. Egen kungsbalkong i bästa västerläge och ljusflöde i ordets rätta bemärkelse!

Master bedroom lugnt in mot baksidans sköna miljö. Takfönster skapar ljusflöde men skyddar från insyn, rektangulärt gavelfönster i gränden. Givetvis diskret målat i Limhamnsvitt och ekgolv i plankutförande. Ingång till stor klädkammare i halv walk-in modell.

Personligt, perfekt, prickfritt och med påkostad interiör och med suverän arktitektur!

Välkomna!

Badrum

Badrum 1: Inrett med badkar och sep. dusch med vikbara duschdörrar i glas, WC, tvättställ, kakel, klinkergolv och golvvärme.
Badrum 2: WC, tvättställ, dusch, kakel, klinkergolv, fönster och golvvärme.
Två imponerande badrumsinteriörer med rymliga mått och lugnande atmosfär! Upplev och njut dom bäst på plats!

Kök

Fräscht vit och sober köksinredning från Siematic med gråsvarta granitbänkar. Platsbyggt skafferi bakom frostad skjutdörr för diverse specerier. Egen vinkyl i fullhöjdsformat för vinkonossören.
Högkvalititativa maskiner från tyska Miele;
Spisfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn, inbyggnadsugn, kyl/frys med ismaskin och induktionshäll. Egen kaffeautomat för rykande espresso och värmande caffe-latte.

Byggnad

Byggnadstyp: Gavelradhus i 3 plan
Byggår: 2006
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isoler
Bjälklag: Betong
Tak: Zinkplåt
Utv. plåtarbete: Zinkplåt
Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburet system med golvvärme i hela huset.
Övrigt byggnad: Atriumgård på första planet som går att delvis integrera med köket.
Takterrass i österläge på mellanplan.
Balkong i bästa västerläge på översta planet med utsikt över horisonthusen i västerläge.
Bredband och kabeltv tecknas med valfri operatör.
Centraldammsugare.

Övriga byggnader

Integrerat isolerat garage.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 17 000 kr/år
El: 11 000 kr/år
VA: 3 950 kr/år
Samfällighet/väg: 560 kr/år
Totalt: 32 510 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Skansen 6
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 4 712 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 313 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 5 669 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Hamnen GA:5-GA:7
Övrigt tomt: Insynsskyddad atriumliknande innergårdssida en s.k. patio med vackert placerad utebelysning som skapar stämning efter skymningstid. Hela huset andas en läcker atmosfär där uteplatserna bjuder olika sollägen genom årstidernas växling.

Närområde

Allmänt

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer - ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Netto, Systembolaget, apotek och gym finns inom gångavstånd och erbjuder ett stort och varierande utbud.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några hundra meter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19 samt vad det innebär. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Angela Kingberg

Angela Kingberg
0734-402178
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på