Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Det är med stor glädje vi saluför denna mycket vackra och behagliga sekelskiftesvåning med anor från 1884! Rum i fil, takhöjd med stuckaturer och fiskbensparkett på golv! Charmerande köksmiljö och badmiljöer. Ett hem fyllt av charm och karaktär!

Interiör

Mästerlig lyxvåning signerad fulländad estetik och imponerande detaljrikedom! Med fokus på livskvalitet för dig med höga krav på boendet är denna fantastiska bostad genomtänkt in i minsta detalj, med bland annat genomgående vackra golv, ljusa släta ytskikt, bra med förvaringslösningar och infälld belysning som understryker den exklusiva känslan. Både bad- och köksmiljö är i en klass för sig och vi kan inte nog sjunga dess lov! Bekvämt läge på första parkett samt fenomenal uteplats om 11 kvadratmeter in mot gården att njuta långa ljumma sommarkvällar ifrån. En platsbyggd loungegrupp och infälld ledbelysning får med enkelhet plats.
Detta är ett cityhem som man måste uppleva då superlativen inte räcker till.

Vi tar oss in via gårdsentrén där en elegant hallmiljö möter upp och stoltserar med carrara marmorgolv, vita släta väggar samt infällda spotlights i tak med vacker stuckatur.
Vidare in bostaden öppnar enastående sällskapsytor upp med fördelaktiga kvadrat som lyckosamt integrerats med en köksdröm i där släta luckor i grått harmonierar med exklusiva bänkskivor i marmor, integrerade maskiner och en underbar känsla av ljus och rymd. Generös förvaring i enbart underskåp med helkaklad vägg ovan med armaturer i mässing är som ett smycke i sig själv. Detta blir även många gånger hemmets mittpunkt och hjärta.
Via vackra tidsenliga dubbeldörrar leds vi vidare in i vardagsrummets hänförande ytor med flödande ljusinsläpp från stora fönster och med perfekt avvägda kvadrat för enkel möblering med väl tilltagen soffgrupp. Även med denna möbleringen så finns generös golvyta kvar. De släta ljusa väggarna och vacker genomgående fiskbensparkett samt välbevarade stuckaturer skänker karaktär åt de båda rummen i fil.
Detta är ett hem helt i egen klass.

Det finns två sovrum som lägligt nog är placerade i vardera änden av hemmet. Båda rymmer förvaring och är stora nog att möblera en dubbelsäng i. Av nuvarande ägare nyttjas ett av rummen som master bedroom med ett-suite badrum med badkar och det andra som gästrum med eget pentry inbyggt i den tidsenliga förvaringsmöbeln. I master bedroom finns dold förvaring längst kortsidan och i en inbyggd garderob samt även en praktisk walk in closet, som med enkelhet gömmer säsongernas bästa plagg.

Från master bedroom, till walk in closet, till ett-suite badrum av högsta klass! Imponerande interiör i vitt och mässing, lika stilistiskt och estetiskt tilltalande materialval som resten av våningen. Här njuter man av badkar och en alldeles förträfflig inredning med marrakechinspirerad klinker på golv.
Hemmets andra badrumsmiljö når vi från hallen även detta med stilistisk inredning i grått och marmor samt med en inredning av högsta klass!
I detta hem finns det varken något att sakna eller mer att önska.

Attraktiva ”Gamla Väster” är en spännande citystadsdel med närhet till allt du behöver. Populära restauranger, bra matbutiker, caféer och Malmö Centralstation samt gågatan som rör sig från Stortorget, Lilla Torg och ner mot Triangeln.
Varmt välkomna till ett boende långt utöver det vanliga.

Badrum

Badrum i helkaklat utförande med marrakechinspirerad klinker på golv och vitt kakel på väggar samt infälld belysning i tak. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring i kommod med marmorskiva och spegel, handdukstork och badkar med blandare samt detaljer i mässing. Här är även förberett för tvättmaskin.

Badrum i helkaklat utförande med grått kakel och marmor. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel och inkaklad dusch.

Kök

Fiskbensparkett och vita väggar. Kök från IKEA (2016) med släta underskåp i ljusgrått med beslag och blandare i mässing. Exklusiva arbetsytor med extra djupa bänkskivor i marmor och vitt kakel ovan med armaturer i mässing. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin från Smeg, infälld ugn från Smeg, spishäll från Smeg, fläkt från Smeg och integrerad kyl samt frys från IKEA. Plats för större matbord. Här finns även ett stort skafferi med vinkyl.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1884

Förening

Namn: Brf Västerport 20
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades år 2002 och består av lägenheter 13, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen äger marken.
Ekonomisk förvaltning sköts av Frontnine.

En gemensam tvättstuga finns och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och en mangel.
I föreningen finns även gemensamt cykelrum och hobbyrum.
Parkering/garage: I området råder boendeparkering. För mer information se: www.malmo.se
Bredband/TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.
Renoveringar: Vatten- och avloppsstammar är bytta på 70 talet i halva huset. Elstigar byttes 1977. Fönster -70 talet. Fasad samt tak 2008. Föreningen har ej större kommande renovering. De kommer att se över värmesystemet.
Ekonomi: En överlåtelseavgift tas ut om 1125 kr, som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 500 kr/pant. I dagsläget finns inga planerade/beslutade avgiftsförändringar.
Övrigt: Blivande köpare ombedes att kontrollera ovanstående information med föreningen.

Allmänt om lägenheten

Ospecificerad andel i förening: 6,804%. Andel årsavgift: 6,684%.
Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Bostadsrättsinnehavaren har enligt föreningen rätt att nyttja den avgränsade uteplatsen i anslutning till bostadsrätten om 11 kvadratmeter med platsbyggd loungegrupp och inbyggd ledbelysning. Varken förening eller ekonomisk förvaltare har kunnat redovisa vilken upplåtelseform som uteplatsen disponeras med. Denna nyttjanderätt är ej formaliserad. Är ytan av stor vikt uppmanas spekulanter att mäta upp denna före ett köp.

Närområde

Allmänt

Gamla Väster är Malmös romantiska kullerstenskvarter. Trots att området ligger mitt i stan finns här ett behagligt lugn, inramat av historiska hus, murgröna och förtrollande innergårdar. Många av de pittoreska gathusen från 1800-talet finns kvar och skänker en särskild, nästan småstadskänsla åt området. Gamla Väster är en juvel i innerstaden och hem åt några av Malmös mest attraktiva och exklusiva adresser i city.

Under 1970-talet hotades området av rivning och modernisering med genomfarter och stora kommunikationsstråk. Ett antal kulturarbetare valde då att flytta till området, bildade en förening och lyckades, tillsammans med Malmö Museum, förhindra ingreppen. Bebyggelsen var på den tiden ganska nedgången, och har sedan dess rustats upp ordentligt. Namn som Långgårdsgränd, Gråbrödersgatan och Grynbodgatan påminner idag om stadsdelens historiska arv. Runt 80-talet började husen säljas för ansenliga summor och området fick den höga status det har än idag.

Arkitekturen på Gamla Väster är omväxlande och bjuder på mycket historia under en kort promenad. Dringenbergska gården har en fasad i empirstil, Jörgen Kocks hus är från 1500-talet och Asklunds hus anses vara Malmös första postmodernistiska hus, för att bara ta några exempel.

På Gamla Väster bor du som värderar läget högt. Det centrala läget vägs upp av närheten till grönskande Slotts- och Kungsparken. Sevärdheter som Malmö Slott ligger väldigt nära, med Lilla Torg, Stortorget och gågatan som alternativ för dig som hellre shoppar eller tar en drink på en uteservering.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. För dig som älskar mat är Gamla Väster ett fantastiskt alternativ med många omtyckta restauranger och caféer i de flesta kulinariska genrer.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Angela Kingberg

Angela Kingberg
0734-402178
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på