Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Låt oss presentera denna välplanerade fyra med genomgående ytor som fördelar sig på ca 114 generösa kvadrat. Med ett kök som hänför den mest kräsne med matplats invid burspråk och med väl tilltagna sällskapsytor, trivsam balkong, tre bra sovrum samt dubbla badmiljöer saknar du inget!

Interiör

Mitt i Malmö city kan du låta dig inspireras av charmiga kvarter med tidlösa byggnader, mysiga caféer och stort utbud av shopping och nöjen. På Kasinogatan 5 har Våningen & Villan fått äran att presentera en våning som har en optimal planlösning med välplanerade kvadrat. Lägg där till ett fantastiskt ljusinsläpp. Med fina ytskikt och med en bra förening på populär adress med en innergård som är en oas i sig samt med gågatan alldeles utanför dörren kan man inte annat än trivas!

Två trappor upp och väl innanför entrén möts du av en generös hallmiljö med vackert genomgående parkettgolv som matchar vita väggar. Direkt innanför dörren finns avhängsningsmöjligheter för jackor och skor som tillsammans med en rymlig garderob förser dig med all den förvaring du behöver. Härifrån når du ett av hemmets två badrum i original, som bjuder på en inredning med dusch och kaklade väggar i vitt. Hemmets andra badrum bjuder även detta på en inredning i original. Detta är inrett med badkar och egen tvättmaskin som underlättar vardagen.

Vidare in i det genomgående vardagsrummet ligger det parkettgolv som möter upp tapetserade väggar i gul nyans. Fokus dras till de många ljusinsläppen i rummet tack vare det genomgående läget. Från vardagsrummet når vi också den härliga balkongen med brädgolv och inglasning med en trivsam rustik inredning. Här kan vi i lugn och ro sitta och avnjuta vår frukost eller en god kopp kaffe. I vardagsrummet har vi även en gedigen matplats som rymmer ett större sällskap.

Köket är något utöver det vanliga! Förutom vackra ytskikt som består av parkettgolv och ljusa väggar har det här även skapats en lättarbetad köksmiljö som tillsammans med kvalitativ maskinpark och gedigna materialval blir hemmets hjärta. Inredningen som går i vitt strålar av ljus och genomtänkta lösningar och lämnar inget åt slumpen utan ser istället till att förvaring, arbetsytor i valnöt och matplats vid det vackra burspråket är generöst tilltaget. Detta är en behaglig plats med välplanerade ytor och stilistiska materialval.

Det finns tre väldisponerade sovrum, alla med ett härligt ljusinsläpp och rymligt utförande med bra förvaringsmöjligheter. På golven pryder samma vackra parkett som i resterande rum i våningen och väggarna är vita förutom i master bedroom där de går i samma gula nyans som sällskapsytorna.

Varmt välkommen till ett boende vi är stolta över att få förmedla mitt i Citykärnan med gågatan och Malmös stora serviceutbud alldeles utanför dörren.

Kök

Köksinredning (2014) med vita luckor och vitrinskåp samt bänkskiva i trä med vitt kakel och belysning ovan. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, infälld ugn i rostfritt, infälld mikrovågsugn i rostfritt, induktionshäll, fläkt och integrerad kyl samt frys. Matplats för finns vid det vackra burspråket.

Badrum

Badrum i original med plastmatta på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ badrumsskåp med spegel och badkar. Dessutom är badrummet utrustat med egen tvättmaskin.

Badrum i original med plastmatta på golv och vitt kakel på väggar. Frostat fönster bidrar till ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, badrumsskåp med spegel, handdukstork och dusch.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1990
Fönster: 2-glas samt 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Förening

Namn: HSB Brf Visenten
Allmänt om föreningen: HSB Brf Visenten är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 63 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen köpte fastigheten 1990 (äger marken).
Föreningen förvaltas av HSB i Malmö.

Gemensam innegård tillsammans med en dekorerad japansk trädgård finns samt gemensam grill och uteplats som föreningens medlemmar kan nyttja för privat fest på gården.
Cykelrum
Möjlighet finns till att hyra barnvagsrum i källaren. Hiss går hela vägen ner till källarplan.
Tvättstuga i källaren med vardera två nya tvättmaskiner från 2017, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel.
Parkering/garage: Det finns olika garageplatser i närområdet att hyra.
Bredband/TV: Internet-uppkoppling ingår i månadsavgiften för samtliga lägenheter. Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och bredbandsleverantör via Bahnhof om 100/100.
Renoveringar: Byggnaden genomgick en omfattande renovering i samband med bygget år 1990. 2013 - Sprickor i balkongtak lagades. - Plåttak över miljöhus och entréer skrapades och målades om. - Fönsterkarmar i trapphusen reparareades. - Tegelmur och sockelmur längs hela fastigheten reparerades. - Utvändigt fönster bläck i källarplan reparerades. 2011-2012 Spolning av samtliga vattenledningar. I dagsläget pågår ett takbyte. Detta beräknas vara klart till början av december 2017. Planering av kommande renoveringar: Löpande underhåll finns att läsa mer av i årsredovisning 2016, se bilagd länk. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram i 40 år.
Ekonomi: 2017-10-01 höjde föreningen avgifterna med 2%. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp samt en pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp vilket belastas av köparen. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2017-10-03. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Visenten 21

Allmänt om lägenheten

Andel insats: 2,12884%. Andel årsavgift: 2,12884%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Enligt föreningens lägenhetsförteckning upplåts lägenheten som 3 rum och kök om 114,5 kvadratmeter. Nyttjas som 4 rum och kök enligt nuvarande planlösning.

Lägenheten har en balkong i söderläge.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Där Davidshall, Rådmansvången och Lugnet möts hittar vi Triangeln. Vi befinner oss mitt i Malmö City; en naturlig samlingsplats med sitt hotell och shoppingcentrum i blickfånget. Beläget vid den södra änden av "gågatan" utgör Triangeln en utgångspunkt för shoppingsugna som kan vandra ända upp till stortorget härifrån.

Utöver själva triangelkvarteret har även kvarteren runtomkring kommit att kallas Triangeln, eller "Triangelen" som Malmöiten säger. Ursprungligen var det en triangelformad spårvagnsrefug som gav området sitt namn. Den togs bort 1936 men namnet lever kvar. Korsningen har dock varit viktig mycket längre än så. Ända sedan 1600-talet kan vi se den på kartor och den är förmodligen ännu äldre.

Den dominerande byggnaden är det 22 våningar höga hotellet som kom till efter hetsiga debatter 1989. Hotellets lobby och restaurang ligger inglasat på markplan och ursprungligen skulle glaset även täcka Södra Förstadsgatan, men protester satte stopp för den planen. Numera njuter vi av shopping och restauranger i ett renoverat köpcentrum som kompletterar gågatans affärsmyller.

2010 blev Triangeln en tågstation längs med den nybyggda citytunneln. Det bidrog till områdets stigande popularitet, då besökare inte längre behövde stiga av på centralen utan kunde ta tåget rakt in i Malmös hjärta.

Området är även hem åt flera kulturinstitutioner såsom Malmö Konsthall, Moderna Museet och Sankt Johanneskyrkan. Även stadshuset och tennishallen får plats här. Flera förskolor, gymnasieskolor och höga utbildningar finns vid Triangeln, varav Tandvårdshögskolan, eller "käftis" som den också kallas, kanske sticker ut allra mest där den gränsar till sjukhusområdet i söder.

Utöver närheten till Malmös bästa pendling, största shoppingutbud och förnämlig närservice får du som bor vid Triangeln nära till den grönskande Pildammsparken och Möllevångens stråk. Ett perfekt läge för dig som vill komma nära allt som Malmö kan erbjuda!

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Madeleine Jansson

Madeleine Jansson
0734-402104
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på