Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Underbar Slottsstadenvåning med genomgående ljusflöde, stämningshöjande öppen spis och njutbar söderbalkong! Här samspelar vacker fiskbensmönstrad parkett, helkaklat badrum och smakfull köksinteriör, allt på lugnt läge i en liten trivsam förening med härlig gemensam takterrass!

Interiör

Finstämda kvadrat på utmärkt läge i lugna, trygga kvarter! Här lockar ett förnämligt boende med tilltalande fyrtiotalsattribut såsom stengolv, fiskbensparkett och vacker öppen spis, ackompanjerat av väldisponerade ytor och ett glädjande ljusinsläpp.

Bekvämt på andra våningen inviterar en rymlig hall med klassiskt stengolv i originalutförande som möter de för hemmet genomgående ljust målade väggarna. Gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor och dessutom erbjuds förvaring i inbyggd garderob med tillhörande överskåp. Rakt fram nås ett snyggt helkaklat badrum som bland annat ståtar med dusch och tidlösa materialval.

Till höger åtnjuts access till ett inspirerande sällskapsrum, där gedigen fiskbensmönstrad parkett pryder golvet och samspelar med fungerande eldstad och ljusa kvadrat inrymmandes såväl soffgrupp som ett par sköna fåtöljer. Stort fönsterparti invid glasinfattad terrassdörr borgar för ett strålande ljus och visar vägen ut till södergassande balkong med fridfull, välskött gårdsutsikt, perfekt att avnjuta årstidernas skiftningar ifrån. Är man extra många som vill umgås nyttjas med fördel föreningens gemensamma takterrass.

Ett tidsenligt valv leder vidare in till det angränsande och väl tilltagna matrummet, som förstås även går alldeles utmärkt att nyttja som sovrum för den som önskar, välplanerat med separat utgång till hallen. Elegant fiskbensparkett också här och härligt ljus från fönster i par.

På motsatt sida finner vi ytterligare ett behagligt sovrum, med samma tidstrogna golvbeklädnad såsom tidigare tillsammans med generöst fönsterparti och inbyggd förvaring. Rummets vida kvadrat inrymmer med enkelhet både dubbelsäng och fristående förvaringsmöbel om man så vill.

Det trivsamma och välutrustade köket stoltserar med björkparkett och matchande ljus inredning samt accentuerande mörka arbetsytor. Riktigt luftigt och trevligt med bra plats för familjens frukostbord och maskinparken erbjuder bland annat både induktionshäll och varmluftsugn.

Varmt välkomna!

Kök

Smakfullt kök med gott om förvaring bakom släta björkluckor med rostfria beslag, som möter matchande kakel ovanför den mörka arbetsbänken. Maskinell utrustning bestående av induktionshäll (2013), varmluftsugn (2012), kolfilterfläkt, kyl/frys, diskmaskin samt mikrovågsugn. Bra plats för frukostbord invid fönstret.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med gråmelerat klinkergolv tillsammans med vitkaklade väggar. Dusch, handfat, wc, handduksvärmare samt väggskåp i vitt.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: Ca 1945

Förening

Namn: Brf Torborg
Allmänt om föreningen: Brf Torborg bildades 1944 och föreningen består av ett flerbostadshus. Det finns 25 lägenheter och en lokal, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är självförvaltande med hjälp av en revisionsbyrå.
Fastigheten är upplåten genom tomträtt, viilken omförhandlas 2019, och är en äkta förening.

Föreningen har en gemensam takterrass på vinden med bord, stolar, solstolar och grill. Man kan boka terrassen en gång per säsong. Bokningslista finns i tvättstugan. Det finns även en trevlig innergård med grillmöjligheter och utemöbler.

Cyklar kan parkeras innanför källardörren. Det finns utrymme för barnvagnar i källaren. Det finns även ett hobbyrum och ett pingisrum i föreningen.
I källaren finns tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och torkrum med fläkt.
Soporna kastas i soprummen ute på gatuplan. Matsortering finns i soprummet vid trappa B. Sopnedkasten är plomberade.
I källaren finns återvinningskärl för glas och tidningar. Dessa flyttas upp till gatuplan enligt schema som finns i trapporna.

Boende i föreningen sköter gemensamt städning av gemensamma ytor enligt upprättade scheman. Varje trapp gör sitt eget schema som finns uppsatt i foajén. Städutrustning finns i källaren. Man har även en gemensam vår- och höststädning av källare, vind och soprum.
Parkering/garage: I området råder boendeparkering.
Bredband/TV: Ansluten till kabel-TV och internet via ComHem. Basutbud tv ingår i avgiften, bredband tecknas separat om man så önskar.
Renoveringar: 1988: Stigarledningar för el byttes samt all el i lägenheterna. 1992: Soprum renoverade. 1997: Tvättstugan renoverades. 2001: Stambyte av vattenstammar. Trapphusen målades. 2004: Omläggning av tak. Målning av fönster. 2006: Balkongrenovering - alla balkonger blir större utom hörnbalkongerna. Rabatterna tas bort runt hela huset. Ny tvättmaskin. Rökkanaler inkl. öppna spisar besiktigas och spaltventiler monteras in i fönster. 2008-2009: Energideklaration av Anticimex. Energiförbättringsåtgärder gjorts: fönstertätning, begränsad uppvärmning nattetid, takfot på vinden tilläggsisolerad. Möbler till takterrassen inköpta. Relining av avloppsstammar. 2011: Målning av fönster. 2012: Takterrassens stuprör vidgjorda, nya mätningar ska göras av Anticimex. 2013: Dränering med Isodrän runt hela fastigheten avslutas. Återställning av trädgård - plattläggning framsida och plantering av buskar. Stenläggning baksida, plantering rosenbuskar vid balkongerna. Renovering av solaltan. Brandskyddskontroll och sotning av öppna spisar har utförts. Matsortering införs. Värmepannan besiktigad, utan anmärkning. 2014: Sensor till trappbelysningar kontrollerade. Ny sensor tredje våningen. Postboxar installerades. Ny källardörr installerad. 2015: Plattläggning på gården samt planteringar. Fjärrvärmereglage utbytt. 2016: Tätning av skorstenar och ventilationskanaler. Diverse målningsarbeten i gemensamhetsutrymmen utfördes. Framöver planeras att måla fönstren (våren 2018) samt löpande reparationer.
Ekonomi: Senaste avgiftshöjningen skedde för över tio år sedan och det finns inga planerade höjningar i dagsläget. Överlåtelseavgift om 500:- betalas av köparen.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd samt ett matkällarförråd.

Säljaren vill informera om att ringklockan är trasig.

Angiven yta är säljarens information. Föreningen anger ej yta då den baseras på äldre mätmetoder. Spekulanter uppmanas att kontrollera boytan före ett köp, om ytan är av stor betydelse.

Ospecificerat andelstal 4,41%.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Philip Ekdahl

Philip Ekdahl
0700-91 23 99
Reg. Fastighetsmäklare
Teamchef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på