Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På lugn och skön gata alldeles intill Rönneholmsparken ligger denna fina lägenhet med optimalt ljusflöde och fin originalkaraktär. Välhållen stavparkett och balkong i söderläge in mot gården erbjuds. Här bor vi på ypperligt läge med närhet till såväl havet som city med flertal caféer och promenadstråk i näromgivningen!

Interiör

På en av Malmös mest populära adresser finner ni denna rymliga tvåa fördelat på 51 kvadratmeter. Hallen välkomnar med ljusa ytskikt, vitt golv och avhängningsmöjligheter samt förvaring i platsbyggd garderob. Smidigt fördelar hallen oss vidare in i denna genomgående lägenhet, med kök och sovrum på ena hand och vardagsrummet med balkong på andra.

På höger hand ligger det snyggt renoverade köket med vita skåpstommar och luckor från IKEA, parkett på golvet och ljusa väggar. Här erbjuds gott om arbetsyta på diskbänken och förvaring i skåp såväl ovan som undertill, komplett maskinpark i form av spis, integrerad mikrovågsugn och ugn samt diskmaskin och kyl samt frys. Framför fönstret finns här utrymme för matplats för upp till 4 personer.

Sovrummet ligger lugnt disponerat i lägenheten, med åter här ljusa väggar, fint ljusinsläpp och stavparkett i original på golvet. Här ryms lätt dubbelsäng och även möjlighet för ytterligare förvaringsmöbel efter behov.

Vidare in når vi det väl tilltagna vardagsrummet med vacker stavparkett och ljusa väggar samt med stort fönsterparti och utgång till den trevliga balkongen med sol under hela dagen. Du disponerar enkelt för såväl soffgrupp som matbord. Ett synnerligt trivsamt och socialt vardagsrum för trevligt umgänge!

Hemmets badrum är helkaklat och utrustat med dusch. Detaljerna såsom mörk fog och takdusch i modern koppar bidrar till en fräsch och stilren atmosfär. Förvaring finner du i kommoden undertill vask i vitt porslin, samt WC.

Ett synnerligt trevligt och oerhört populärt område med närhet till såväl park som strand. Längs med Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer.

Välkommen på visning!

Badrum

Badrum i helkaklat utförande, renoverat 2016.
Vita kaklade väggar med mörk fog, sexkantiga klinkerplattor på golv.
Duschutrymme med blandare och takdusch i koppar.
Handfat samt WC i vitt porslin och förvaring i kommod undertill vask.

Kök

Renoverat kök med inredning från IKEA. Vita stommar samt luckor, arbetsbänk i laminatskiva och vitt kakel ovan.
Komplett maskinpark med diskmaskin i vitt, inbyggd ugn samt mikrovågsugn i rostfritt, häll, fläkt, kyl och frys.
Matplats för ca fyra personer invid fönsterparti.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1953
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Förening

Namn: HSB Brf Gamban
Allmänt om föreningen: Föreningen består av två flerfamiljshus byggda 1954 (Nordlinds väg 94A-C samt Major Nilssonsgatan 15A-B) med totalt 54 lägenheter och 5 lokaler. (Samtliga lgh + 4 av lokalerna är upplåtna med bostadsrätt).
Föreningen har ett tomträttsavtal med Malmö kommun fram till 2025-01-01.

Tre tvättstugor i källaren samt ett cykelrum.

Bostadshusen står vinkelrätt mot varandra och ramar därmed in en grönskande innergård (inhägnad) med stor gräsmatta och anlagda rabatter. Dessutom finns en avskiljd mindre "oas" på innergården med lummiga buskar och växter, där man kan koppla av under ett parasoll med bord och karmstolar.
Parkering/garage: Framför huset, Major Nilssonsgatan 15, har föreningen en egen avgiftsbelagd parkering för MC och personbilar. 400kr/mån. 8 p-platser, samtliga platser är i dagsläget uthyrda. Kösystem tillämpas. Annars gäller boendeparkering i området.
Bredband/TV: Kabel-TV via Com hem och bredband via HSB-Bolinan (operatörs neutral dvs man väljer själv operatör). Bredband går också att teckna hos Com Hem.
Renoveringar: Balkongerna renoverades och nya fönster sattes in 1991. Vattenstammarna är bytta 1998. Elstammarna är bytta 2003. De tre tvättstugorna har renoverats under 2008. Yttertak och husfasaderna renoverades 2010. Avloppsstammarna spolades och filmades/status 2016. Obligatorisk ventilationskontroll 2016. Husens samtliga franska balkongräcken (23 stycken) har målats 2017. I nuläget finns inga större renoveringar planerade. Framtida renoveringar: På 2020-talet kommer föreningens värmeanläggning behöva moderniseras. Radiatorerna kan behövas bytas ut i lägenheterna.
Ekonomi: Skuldsättningen är låg. 2016 höjdes årsavgiften med 5%. Inga höjningar är för närvarande planerad. Om inga oförutsedda händelser inträffar så bör de framtida avgiftshöjningarna bli mycket måttliga. En överlåtelseavgift om ca 1138 kr tas ut och betalas av köparen. Pantsättningsavgift om ca 455 kr betalas av pantsättaren.
Övrigt: Informationen ovan är inhämtad från berörd förening och blivande köpare uppmanas alltid att själv kontrollera informationen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Gamban 2

Allmänt om lägenheten

Lägenhetens fullständiga lägenhetsnummer hos förvaltaren är 21-2097-1-9-4.

Föreningens ekonomiska förvaltare uppger följande andelstal:
Andelstal insats: 1,67936%
Andelstal årsavgift: 1,67936%

Lägenhetsinnehavaren disponerar över såväl vinds- som matkällareförråd.

Säljaren uppger att mikrovågsugn, diskmaskin samt garderob i sovrummet ingår i köpet.

Kända fel och brister som säljaren känner till och uppger är följande: ena spisplattan är ur funktion, ena fönsterhalvan i sovrummet går ej att öppna, en bit av stavparketten under elementet i sovrummet är lös samt att kanten längst ner på badrumsskåpet har svällt.

Närområde

Allmänt

Detta område är ett av Malmös mest attraktiva och populära område för alla åldersgrupper. Slottsstaden kallades tidigare i folkmun för "Käppastan" med anledning av att många äldre bodde här. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden och angränsar till stadsdelarna Fridhem, Ribersborg, Fågelbacken/Davidshall, Pildammarna och Dammfri. Närhet har du till både hav, parker och City. På kort cykelavstånd når du Centralstationen, gamla innerstaden och med bil är vi här nära Öresundsbron och underbara Danmark. Här finns även gott om bra bussförbindelser till övriga delar av staden.

Längsmed Regementsgatan finner vi allehanda butiker såsom blomsterbutiker, klädbutiker och inte minst inspirerande inredningsbutiker. Här finns även apotek, konditori, pizzerior, restauranger och caféer. Kronprinsens köpcentrum har allt du behöver när du behöver det med livsmedelsbutik med sena öppettider, Systembolag, optiker, pappershandel, omfattande utbud av lunchrestauranger och inte minst skyskrapshöga restaurang Översten med sin unika utsikt över staden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Madeleine Jansson

Madeleine Jansson
0734-402104
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på