Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På Övägen 11A i en ståtlig fastighet, presenterar vi nu ett vackert lyxigt nyproducerat hem med stora kvalitéer. Läget är perfekt, lugnt och samtidigt så centralt. En fantastisk genomgående tvårums lägenhet på ca 62 kvm med möjlighet att göra ett extra sovrum. Här erbjuds du en trevlig uteplats i bästa sydvästläge.

Interiör

Nu har vi nöjet att presentera denna fantastiska våning på Limhamn. Unik och exklusiv designlinje med stilfulla golv, modernt badrum med marmorinslag och det måttbyggda köket i grått!

Övägen, som är en given knutpunkt för kollektivtrafiken, nås på bara någon minuts promenad från lägenheten och tar dig smidigt vidare till andra stadsdelar. Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Detta är en dröm i sig som måste upplevas!

Via en passage från uteplatsen välkomnas du av en egen entré, här möter vi denna nyproducerade våning på Övägen 11A. Med en boyta på 62 kvm så bidrar det noggranna materialvalet och svala färgerna till en rymd som sällan upplevs.

Rakt fram ligger det måttbeställda och exklusiva köket i grått med vackra detaljer, arbetsytor i marmor och förvaring att drömma om. Komplett maskinpark med integrerad kyl/frys, mikrovågsugn samt ugn och spishäll i svart och integrerad diskmaskin lämnar inget att önska.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en social och härlig atmosfär och vare sig ni slår er ned i soffan eller runt middagsbordet så kan ni njuta av ett härligt ljusinsläpp, eftermiddagsljuset fullkomligen dansar in genom de stora fönsterpartierna. Här är det enkelt att möblera med både soffgrupp och fåtöljer, välj vad som passar er bäst! Väggarna är målade i vitt och även här är golvet belagt med ekparkett. Uteplatsen är en förlängning av vardagsrummet ut i det fria. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas. Uteplatsen är bra till sin storlek som ger plats för matbord, stolar och blommor.

Badrummets väggytor är täckta av vitt kakel med målat grått inslag strax under taket. Golvet pryds av modernt marmorinslag och öppnar upp utrymmet. Vägghängd toalettstol och dusch med vikbara glasväggar är inte allt som erbjud här. Även kommod under handfat för förvaring, spegelskåp, och pricken över i:et, den kombinerade tvättmaskinen/torktumlaren för vardagens bestyr!

Ett fantastiskt hem där du har nu möjlighet att bli första ägaren.

Varmt välkomna på öppet hus för denna och de sex andra våningarna vi nu har möjlighet att presentera i samarbete med Fastiq AB!

Hall
Golv: Vitlaserade ekgolv, tre stavs paket
Väggar: Vita bredspacklade väggar.
Belysning: vita, dimbara spotlights i tak.

Vardagsrum
Golv: Vitlaserade ekgolv, tre stavs paket, typ
Väggar: Vita bredspacklade väggar.
Belysning: En LED ljusslinga i taket, bakom en gipsvägg.

Sovrum
Golv: Vitlaserade ekgolv, trestavs-parkett.
Väggar: Vita bredspacklade väggar med en grå fondvägg.

Badrum

Golv: Klinkers med underliggande golvvärme (el driven). Vit marmor, Centro Carara Blank Rect: 15x15.
Väggar: Vit fasettkakel i halvstensförband. Väggar kaklas ej hela vägen upp till tak, släpper ca 50-70 cm innan tak. Den övre delen målad i ljusgrå färg.
Belysning: Vita, dimbara spotlights i tak.
Inredning: HAFA.
Kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
Vägghängd toalett.

Kök

Golv: Vitlaserade ekgolv, trestavs-parkett.
Väggar: Vita bredspacklade väggar.
Belysning: vita, dimbara spotlights i tak och led-ljus som bänkbelysning.
Inredning: Grått kök, special anpassade kök som är anpassad 100% till ytan och ritad till lägenheterna. Integrerad kyl/frys och diskmaskin.
Stänkskydd: Vit marmor.
Bänkskiva: Vit marmor.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2007
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Riksbyggens Brf Kronolotsen 1
Allmänt om föreningen: Riksbyggens Brf Kronolotsen 1 är en äkta bostadsrättsförening och består av 94 bostadsrätter, 6 lokaler och 15 hyresrätter.

Föreningens byggnader stod klara för inflyttning 2007. Lägenheterna har följande fördelning:
21 st 2 rum och kök
57 st 3 rum och kök
21 st 4 rum och kök
10 st 5 rum och kök

Föreningen tillämpar individuell varmvattenmätning och har ett gemensamt elabonnemang för alla föreningens medlemmar. Varje enskild medlem betalar sin verkliga förbrukning av varmvatten och el. Avläsning sker var tredje månad och kostnaden läggs på avgiftsavin.

En övernattningslägenhet finns tillgänglig för medlemmarnas gäster och kostar 300 kr/dygn inklusive en garageplats. 500 kr betalas i deposition och fås tillbaka när nyckeln återlämnas.

Nuvarande tomträttsavtal gäller oförändrat t o m 2021-12-31.

Föreningen äger tillsammans med Brf Havsglimten (tidigare Brf Kronolotsen 2) ett garage under mark. Detta hyrs av Kronolotsen Parkering AB som i sin tur sköter förvaltningen av garaget.
Parkering/garage: Garageplats kostar 800 kr/månad, kösystem tillämpas. Det finns också parkeringsplatser utomhus som kan hyras för 500 kr/månad. För mer information se föreningens hemsida kronolotsen.se under Kronolotsen Parkering AB.
Bredband/TV: Innehavare betalar 229 kr/mån för; bredband 100/100 + TV (paket "lagom") och ip telefoni.
Renoveringar: Inglasning av balkonger planeras.
Ekonomi: BoNea Förvaltning AB sköter den ekonomiska förvaltningen. 2017-09-15 finns inga avgiftshöjningar inplanerade.
Övrigt: Besök gärna föreningens informativa hemsida brfkronolotsen.se Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant för föreningen.
Kontaktperson: Bengt Fornander

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Kv Kronlotsen (Lotten A)

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar ett förråd i källaren.

Föreningen tillämpar individuell mätning av varmvatten och el. Avläsning görs en gång per kvartal.

Takhöjd: ca 2,7 m.

Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 229 kr för bredband, tv och IP-telefoni.

Angivet andelstal är ej specificerat.

Uteplats i sydväst.

Tillträdesdag är preliminärt 1/6-2018. Definitivt tillträdesdag meddelas senast tre månader innan.

Från Ön går det snabbt att ta sig till Malmö city, Lund och Köpenhamn. Direktbusslinje finns både till Malmö Central och till Hyllie. Den som väljer att köra bil har nära till Öresundsbron, men också till motorvägar både söder- och norrut.

Närområde

Allmänt

Ön är egentligen inte alls en ö, utan en halvö som heter Sundholmen. Fast när det talas om Ön i Malmö så vet alla vad som menas. Öns historia börjar redan på tidigt 1900-tal, då var det faktiskt en riktig ö med en klaffbro som länk till fastlandet. Vid bron fanns en stor båthamn. Mellan 1916 och 1921 byggde Limhamns Skeppsvarv både flygplan och båtar här. Vattnet som strömmade mellan ön och fastlandet gjorde att båtarna som låg förtöjda i den gamla hamnen blev skadade, varför man fyllde igen hamnen och Sundholmen förvandlades till en halvö.

Ön började bebyggas med bostadshus på tidigt 90-tal, och sedan dess har ett trivsamt och lugnt bostadsområde växt fram. Den havsnära naturen i kombination med den moderna arkitekturen, gör Ön till en unik plats att bo på. Här har vi också närheten till Limhamn med dess småbåtshamnar, mysiga fiskehytter, delikatessaffärer och fina kvarterskrogar. Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Härifrån går det snabbt att ta sig till både Malmö och Köpenhamn. Från Ön finns direktbusslinje både in till Malmö Central och till Svågertorp. Väljer du istället bilen har du närheten till Öresundsbron, och du får inte glömma att njuta av den vackra utsikten från Limhamnsvägen.

Ön har en egen F-5 skola. Vid brofästet hittar du Friskis & Svettis, och ett litet Närlivs där intill.

Det finns betalparkering för besökande. De flesta föreningar tillhandahåller egna parkeringsplatser eller garage.

Övrigt

Det finns en dykplats efter hamnbassängen och Ön är ett paradis för fiskeälskare. Miljön på Ön lämpar sig dessutom perfekt för både löprundor och cykling.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.


BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.


ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mikaela Malmgren

Mikaela Malmgren
0733-24 77 44
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Edvin Karajkovic

Edvin Karajkovic
0735-70 77 98
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på