Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Med 5 sovrum och en boyta på 192 kvm utgör detta 20-tals hus ett alternativ för den lite större familjen. Stora sociala ytor med utsikt över vintergrön lummig trädgård i söder. Kök och matplats i öppen planlösning. Carport för flera bilar.

Interiör

I ett av Malmös finaste kvarter, omgiven av vacker grönska, ligger detta mycket välhållna hus med en boyta på ca 192 kvm. Här finns en villa med flera separata avdelningar för ett behagligt familjeliv. Helt skyddad uppvuxen tomt med underbar trädgårdsmiljö samt med stenlagd uteplats i attraktivt väderstreck.

Entré med stilfullt vitt marmorgolv som möter vita släta väggar, rymlig garderob och gäst-WC renoverat 2010. I hallen finns också plats för ytterligare förvaringsmöbel. På vänster hand ligger avskilt arbetsrum/sovrum med ekparkett och ljusa väggar med fondvägg i vitlaserad träpanel. Ifrån detta rum når vi även en separat dusch med tvättställ.
I den äldre delen av huset som har sitt ursprung från 20-talet finner vi även två av hemmets övriga sovrum. Båda med ekparkett på golv och ljusa släta väggar. Alldeles bredvid nås ett helkaklat badrum i stilsäkert vitt och vågat rött. I badrummet finns en stilistisk inredning med dubbla handfat, badkar, vägghängt WC och golvvärme. Lägg där till direkt access till bastun. Vardagslyx deluxe!

Vidare på entréplan med samma enhetliga marmorgolv och släta vita väggar når vi underbara sociala ytor som består av kök, matplats, vardagsrum och TV-rum i vinkel. Med öppen planlösning mot det vinterbonade uterummet med sitt glastak och fönsterbeklädda väggar, är denna del signerad ljuvligt ljusflöde och glädjande luftig atmosfär! Rummets generositet möjliggör såväl tre separata soffgrupper som avskild plats för ett stort middagsbord inrymmandes både familj och goda vänner, och den värmande öppna spisen förhöjer stämningen ytterligare.

I välplanerad anslutning till den mer formella middagsplatsen åtnjuts direkt anslutning till det smakfulla och väldigt sociala köket med köksinredning i vitt från Poggenpohl, svart mosaik över diskbänken i gedigen ek. Fullt utrustat med kvalitativa vitvaror och goda förvaringsytor förser denna praktiska kökslösning oss med såväl funktion som snygg interiör att vila ögonen på. Ett väl tilltaget grovkök tar hand om förvaring och förser dig med ett stilfullt utförande med samma enhetliga marmorgolv som övriga entréplan och skåpsinredning med vita luckor och vask.

Med nivåskillnad till övriga entréplan ligger ett trevligt allrum inrett med ekparkett och vita väggar. Härifrån når vi hemmets övre våning via den svängda trappan i tidsenligt utförande. Här på ovanvåningen finner vi de två resterande rymliga sovrummen som hade passat utmärkt för tonåringarna. I det ena sovrummet återfinns ekparketten och de vita väggarna och i det andra ligger en mjuk heltäckningsmatta under våra fötter. Gemensamt för de båda är flertalet möbleringsalternativ de erbjuder. I anslutning till dessa ligger ytterligare ett gäst-WC.

I källaren ligger praktiskt klinkergolv och väggarna är vitputsade. Här nere ligger tvättstugan med tvättmaskin och förvaringsmöjligheter.

En stor carport med erbjuder plats för två bilar med anslutande förråd. Extra trädgårdsförråd finns också.

Varmt välkomna på visning till detta pedantiskt skötta och inspirerande boende!

Kök

Köket är från Poggenpohl och bjuder på en exklusiv inredning med vita luckor bänkskiva i ek med svart mosaik ovan. Köket är utrustat med en kvalitativ maskinpark som består av en integrerad kyl och frys från Gaggenau (ca 2000), diskmaskin från Asko (2012), inbyggd mikrovågsugn från Gaggenau (ca 2000), spishäll från Gaggenau (ca 2000), ugn från Gaggenau (ca 2000) och fläkt från Thermex (2006).

Badrum

Badrum i helkaklat utförande från 2010 med mörkgrå klinker på golv och vitt kakel på väggar med en fondvägg i röd mosaik. Badrummet är utrustat med dubbla handfat, vägghängt WC, badkar och dusch. Ingång till bastu.

Gäst-WC entréplan i helkaklat utförande med vitt kakel på väggar och röd mosaik på fondvägg. Här finns WC, tvättställ, spegel och handdukstork.

Gäst-WC ovanvåning med ljus våtrumstapet på väggar och vit våtrumsmatta på golv. Här finns WC, tvättställ och badrumsskåp.

Tvättstuga

Tvättstuga finns belägen i källarplan med praktisk klinker på golv och vitputsade väggar. Tvättmaskin från 2014 och förvaring i skåp med vita luckor med bänkskiva i vit laminat samt vask.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med källare
Byggår: 1920 ombyggt 1972+1984
Grundläggning: Krypgrund+källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas kopplade+3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel+papp
Utv. plåtarbete: Krön plåt alu-zink
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Fastigheten byggdes till 1984, ritat av Fritz Jaenecke.

2009 byttes den svarta delen av fasaden ut.

Braskamin finns.

Fiber finns indraget till huset, Boxer används idag till en kostnad om 3600 kr/år
Bredband finns via Bredband2 till en kostnad om 420 kr/år

Kända fel och brister:
Äldre fjärrvärmepanna.
Tak i carport läcker.

Säljare vill informera om att Amerika-kyl/frys och ett kassaskåp i källaren ingår i köpet.

Övriga byggnader

Till huset hör tre förråd.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 4 personer i hushållet.

Uppvärming: 26 745 kr/år
El: 17 500 kr/år
VA: 4 000 kr/år
Renhållning: 1 280 kr/år
Sotning: 615 kr/år
Försäkring: 5 000 kr/år
Totalt: 55 140 kr/år
Kommentar: Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Yxningen 11
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 4 706 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 492 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 4 232 250 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Limhamn S:40

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Anna Herslow Deijenberg

Anna Herslow Deijenberg
0708-477797
Reg. Fastighetsmäklare
jur. kand.
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på