Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Parhus med absolut frontläge och på friköpt tomt utmed attraktiva Dragörkajen. Vågskvalp, båtar, hamn och hav samt stensatt uteplats i bästa västerläge. Öppet sällskapsplan, inslag av marmor och mässing i symbios med vackra, sobra, skandinaviska inredningsnyanser. Möjlighet till två garageplatser!

Interiör

På populära Limhamn finner vi ett unikt kajhus om 137 m² med öppna ytor och snygga materialval. Närheten till stad och hav är given, storstadspulsen alltid nära och bekvämligheterna många. Kort sagt ett mycket attraktivt boende för dig som inte nöjer dig med mindre!

Ett kvalitativt boende uppenbarar sig som fördelar sig på fem rum och kök, vilket gör att du kan skapa dig ett hem som passar just din livsstil. Hela entréplan representeras av ett öppet landskap med ett rikligt ljusflöde där kök och sällskapsytor interagerar i harmoni med ljus inredning och snygg parkett som löper genomgående på båda våningar.

Här väntar fem rum och kök med stora fönsterpartier och dubbla badrumsmiljöer i stilsäkert utförande. Mest framträdande blir ändå de stora sociala ytorna på entréplan som består av vardagsrum och kök. Här stoltserar generösa fönsterpartier som sträcker sig från golv till tak och som bidrar till både ljus och en helt fantastisk utsikt över marinan.
Köksmiljön känns påkostad med bänkskiva i marmor som matchar den vita skåpsinredningen med mässingbeslag. Andra härliga attribut är integrerade vitvaror som gör det praktiskt och bekvämt för livsnjutaren. Väldisponerat och unikt! Härifrån når du även den egna lilla tomten. Grilla med vänner, eller bara njut varma dagar och soliga stunder på din privata oas!

Entrén som välkomnar oss gör det med ett såväl praktiskt som snygg klinker på golv som sedan övergår till den genomgående parketten. Goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter finner du i garderoben med skjutdörrar.
Som kronan på verket för entréplan finner vi även en separat och fullt utrustad tvättstuga med ingång från köket.

På övre plan finner vi tre bra planerade sovrum och ett generöst allrum med samma gedigna parkettgolv och ljusa släta väggar som entréplan. Platsbyggd förvaring och en praktisk klädkammare ger bra med utrymme för både honom och henne.

Vill du bo unikt och exklusivt? Vi ses på visningen!

Tvättstuga

Tvättstuga med mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt vask. God förvaring finns ovan i skåp ed vita luckor. Fönster bidrar till härligt ljusinsläpp.

Kök

Vitlaserad ekparkett och vita väggar. köksinredning med vita släta luckor med mässingbeslag och bänkskiva i marmor samt med vitt högblankt kakel ovan. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, infälld varmluftsugn i vitt, diskho med blandare i mässing, spishäll, fläkt, infälld mikrovågsugn i vitt och kyl samt frys i full höjd i vitt. Samtliga vitvaror kommer från Siemens. Stora fönster förser er med vacker utsikt över båthamnen som ligger alldeles intill.

Badrum

Badrum entréplan i helkaklat utförande med vit klinker på golv och högblankt vitt kakel på väggar med mörka fogar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel, belysning, handdukstork och dusch med vikdörrar i glas.

Badrum övre plan i helkaklat utförande med vit klinker på golv och högblankt vitt kakel på väggar med mörka fogar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med förvaring, spegel, belysning, handdukstork och dusch med vikdörrar i glas.

Byggnad

Byggnadstyp: Parhus
Byggår: 2017
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Stående lärkfasad
Fönster: Aluminium fönster
Bjälklag: Trä
Tak: Sedumtak
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump med värmeåtervinning
Ventilation: Mekanisk
Övrigt byggnad: Plats för uppställning av sopkärl finns på egen tomt. Observera att tömning ej är kollas med VA Syd.

Utförda larminstallationer ingår i fastighetsköpet. Larmet är för närvarande uppkopplat mot Securitas Larmcentral. Detta kan övertas av köpare mot följande kostnader:
Securitas larmcentral 76 kr/månad + moms.
GSM/GPRS-kort 80 kr/månad + moms.
Securitas bildverifiering kameror 60 kr/månad + moms
Valbart:
Fria utryckningar inklusive nyckelförvaring 110 kr/månad + moms.

Övriga byggnader

Totalt två förrådsutrymmen finns att hyra och finns belägna i källaren till höghuset. Dessa kan hyras till en kostnad om 80 kr/månad och förrådsutrymme.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Dragör 4
Taxeringsår: 2018
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Dragör GA:1 Last & Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 1280K-2017/11 Last & Förmån, Officialservitut: Avlopp och dagvatten, 1280K-2017/11 Last & Förmån, Officialservitut: Väg, 1280K-2017/11

Närområde

Parkering

Ingen bilplats eller nyttjanderätt medföljer fastigheten vid försäljning. Möjlighet till att hyra garageplats i grannfastigheten Dragör 3 finns. Fyra garageplatser har reserverats för köpare av fastigheterna Dragör 4 och Dragör 5. Garageplats kan då hyras till en kostnad om 950 kr/månad. Separat hyresavtal tecknas med Stena Fastigheter Limhamn AB. Utöver detta är även fastigheterna Dragör 4 och Dragör 5 anslutna tillsunfleets öppna bilpool. Detta innebär att Sten Fastigheter Limhamn under fem års tid (t o m 2022-11-17) står för den fasta månadsavgiften för anslutna bostäder. Boende anmäler själv intresse via Sunfleets internetbaserade anmälningsprocess.

Allmänt

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Johan Linde

Johan Linde
0709-981177
VD
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Fredrik Berglund

Fredrik Berglund
0734-405674
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på