Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Tillfälle att förvärva ett fantastiskt boende! Huset ligger fint i området med mysig lummig trädgårdstomt. Två sovrum som kan bli tre, luftig planlösning, härlig kamin och stilrena ytskikt. Helkaklad badrum och kaklad gäst-wc. Perfekt boende för barnfamiljen i lugna, trygga kvarter nära både skola och barnomsorg.

Interiör

Nu har vi nöjet att kunna erbjuda en välrenoverad familjevilla fint belägen i ett trevligt och uppvuxet bostadskvarter i attraktiva Kvarnby. Här bor man nära stad och grönområden och dessutom med bekväm närhet till god barnomsorg, utmärkta kommunikationer och ett serviceutbud med det mesta i butiksväg. Lekplatser, underbara Bokskogen och Kvarnby golfklubb är andra nöjen som lockar både stora och små. För pendlaren är läget perfekt nära yttre ringvägen med snabb access till Öresundsbron.

Hallen bjuder in med sobert svart stengolv som möter väggar tonade i klassiskt vitt. Direkt på vänster hand nås en snyggt helkaklad gästtoalett och i direkt anslutning finns en praktisk klädkammare för optimal förvaring. Något steg in övergår klinkergolvet i vacker enstavig ekparkett, vilket genomsyrar både kök och sällskapsytor på ett enhetligt, tilltalande sätt.

På höger hand inviterar ett härligt ljust allrum i lättmöblerad vinkel. Det genomgående ljuset strömmar in från flera fönsterpartier längs med ena sidan och rummets generositet möjliggör plats för såväl soffgrupp och fåtöljer som middagsbord. Rummet kröns av den eleganta kaminen som värmer gott under årets kallare månader, och i anslutning till köket ges access till trädgårdens lummiga grönska.

Det luftiga köket i tilltalande öppen planlösning lockar med stilren interiör och vida kvadrat. Här inryms enkelt ett middagsbord för familj och vänner invid tre fönster på rad, och förvaringen är väl tilltagen bakom vita profilerade luckor med rostfria beslag.

Hemmet bjuder vidare på två fina sovrum, båda av liknande storlek och utformning. Mörk laminat pryder golven och harmonierar med väggar i vitt och båda rummen ståtar med ett behagligt ljusinsläpp från fönster i par. I dagens master bedroom finns dessutom en hel garderobsvägg och diskret mönstrad fondsida i skimrande vitt.

Ett helkaklat badrum är placerat i nära anslutning till sovrumsmiljöerna. Här väntar bland annat stilsäkert helkaklade ytskikt med skiffergolv och läcker regndusch.

Varmt välkomna!

Tvättrum

Fräscht och rymligt tvättrum med ljus plastmatta och våtrumstapet. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, vask med förvaring undertill samt groventré.

Kök

Smakfullt kök i öppen planlösning med gott om förvaring bakom profilerade vita luckor med rostfria beslag och vitrininslag, som möter grått liggande kakel ovanför arbetsytor i svart och rostfritt. Maskinparken består av rostfri diskmaskin, rostfri hel frys samt delad kyl/frys, ugn med spishäll samt fläkt. Mycket rymligt med plats för stort middagsbord. Ekparkett och vita väggar.

Badrum

Stilrent badrum med mörkt skiffergolv och vitkaklade väggar med mörka inslag i duschutrymmet. Dubbelvask på svart granitskiva med vit underkommod, wc, två speglar med infälld belysning samt takdusch bakom glasbetongvägg.

Gästtoalett med svart klinkergolv och vitkaklade väggar med bård. Handfat samt wc.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla
Byggår: 1986
Grundläggning: Krypgrund (ventilerad)
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Mexitegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Naturgas
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: Fastigheten är belastad med en kostnad om 24000:- (gatukostnad).
Fiber finns till tomtgräns.
Under golvet i vardagsrummet finns originalparkett. Under golv i hall och kök finns originalplastmatta.

Renhållningskostnaden ingår i angiven VA-kostnad.

Övriga byggnader

Fristående garage med isolerat förråd.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 18 300 kr/år
El: 9 100 kr/år
Energiförbrukning: 20 940 kWh/år
VA: 6 360 kr/år
Totalt: 33 760 kr/år
Kommentar: Renhållningskostnaden ingår i angiven VA-kostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Månskivan 24
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 083 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 189 000 kr
Taxeringsår: 2017
Pantbrev: 2 350 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Skyddad trädgårdssida med häckar och fruktträd. Mysigt trädäck med pergola.

Närområde

Allmänt

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villa eller radhus men här finns även några bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från början på seklet till helt nybyggda hus. I denna stadsdel finns det både grundskolor samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalité är en av faktorerna som gör att barnfamiljen gärna flyttar hit.

Anslutningen till yttre ringvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Öresundsbron men även till de olika stadsdelarna i övriga Malmö. En av de stora fördelarna med att bo i Kvarnby är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Stadsbussen går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Alldeles i närheten har man ett köpcentrum med en mängd olika butiker, här är även en stormarknad med ett mycket bra utbud. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt om kring sig.

Kvarnby är ett delområde till stadsdelen Husie och beläget i östra delarna av Malmö. En lugn och trygg stadsdel där man under tid byggt mycket nytt. Populärt så det förslår, här är det ofta är kö vid eventuella tomtsläpp. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra, och här är det lätt att hitta kompisar. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om. Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägen golfbana kanske passar en del, eller en liten tripp till bokskogen som inte ligger allt för långt bort.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Marie Södergren

Marie Södergren
0768 86 73 15
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på