Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välkommen till denna trevliga tvårummare på populära Katrinelund! Bostaden är generös och välplanerade med ljusa ytsikt och parkettgolv, renoverat badrum samt en balkong! Varmt Välkommen på visning!

Interiör

Stig in denna rymliga tvårummare belägen på våning sex i renoverat skick. Här bjuds det på välplanerade kvadratmetrar som vackert samspelar med ett härligt ljusflöde tack vare de stora fönsterpartierna.

Vi startar i hallen som öppnar upp mot lägenhets rum med ljusa väggar och ett parkettgolv vilket genomsyrar hela bostaden. Här finns även gott om förvarning i garderober med skjutdörrar.

Till vänster finner vi köket som är modernt och fyller den funktionen man önskar. Här finns plats för ett matbord för fyra personer. Härifrån når vi lägenhetens generösa balkong med plats för mindre cafégrupp.

Vägg i vägg med köket finner vi sovrummet som är väl tilltaget. Här får sovrumsmöblemanget plats utan bekymmer och utan att sätta rymligheten på spel.
Vardagsrummet är även det generöst i storleken och rymmer både soffgrupp och matplats.

Från hallen når vi också så till sist hemmets sista rum, det renoverade badrummet. Här finns kommod och spegel ovan handfat, dusch, wc.

På populära Katrinelund bor du i ett lugnt och naturskönt område med närhet till det mesta. Ultimat läge för pendlaren med alla kommunikationsmöjligheter som Värnhem har att erbjuda. En kort cykeltur på några få minuter hittar du Malmös absoluta centrum. Stabil och välskött förening som sköter både underhåll och ekonomi.

Varmt välkomna!

Badrum

Grå klinker på golv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, wc och handfat. Här finns våtrumsintyg.

Kök

Parketttgolv och ljusa väggar. Köksinredning från IKEA i vitt med arbetsbänk i laminat med mörkt kakel ovan. Köket är utrustat med, kyl/frys, fläkt, diskmaskin, spishäll och inbyggt microvågsugn samt ugn.

Byggnad

Byggår: 1961

Förening

Namn: HSB Brf Eriksdal i Malmö
Allmänt om föreningen: HSB Brf Eriksdal är en äkta bostadsrättsförening och bildades när huset byggdes år 1961. Föreningens adress är Eriksdalsgatan 3, 5 och 7 samt Östra Farmvägen 4 och består av flerbostadshus i 8 våningar med totalt 240 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 3 lokaler samtliga upplås med hyresrätt. Förenings mark upplåts med tomträtt som löper ut 2021-01-01.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

I källaren i varje hus finns två tvättstugor med tillhörande torkrum och en veckotvättstuga samt ett mangelrum. I stortvättstugorna finns två tvättmaskiner och en torktumlare. I veckotvättstugorna finns tre tvättmaskiner med varsitt tillhörande torkskåp. I mangelrummen finns en kall- och en varmmangel.

Gemensamhetsutrymmen:
Mellan husen finns gemensamma trevliga grönområden med bland annat lekplats och bänkar. Föreningen har även en fritidslokal som ligger i källaren på Eriksdalsgatan 7B.
Parkering/garage: Föreningen ansvarar för 158 parkeringsplatser och hyr ut till en kostnad av 150 kronor/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö, inga lediga platser i dagsläget. Det finns även möjlighet att hyra garage- och uteplatser i närheten, t.ex. i varuhuset Willys garage. Boende i förenigen kan även ansöka om boendeparkering. Boendeparkering kostar 15:- per dygn.
Bredband/TV: Kabel-TV via Com Hem. Deras grundutbud ingår i avgiften. Bredband genom HSB Bolina. Föreningens samtliga lägenheter har uttag för bredbandsanslutning, där varje boende själv bestämmer om och hur uppkoppling ska ske.
Renoveringar: 2008 byte av vattenstammar. 2010 spolning av avloppsstammar. 2012 renovering av fasaden. Under samma år genomfördes ombyggnation av avfallshantering, utökning av parkeringsplatser. 2015 byte av elstammar. 2016 renovering av fönster, tätning och justering. Under samma år genomfördes installation av dörröppnare till inre portdörrarna. 2017 byte av belysning vid grillplasterna och portarna. Under året ska el-stammarna upp till lägenheterna dras om och automatisk belysning och dörröppning ska installeras i källaren. Planerat underhåll för 2018 är takrenovering. Inga vidare beslut tagna.
Ekonomi: Föreningen kommer höja avgiften med 2% från den 1/4 2018. Föreningen planerar att höja avgiften med ca 2% de kommande åren eller i takt med inflationen. Inga beslut finns tagna i dagsläget. En överlåtelseavgift tas ut om 1138 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 455 kr/pant. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Läs mer på föreningens hemsida, http://hsberiksdal.se/

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Katrinelund 13

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten disponeras ett vinds- och källarförråd.

Säljaren vill upplysa om att väggmonterad hylla i vardagsrummet kommer att ingå i köpet.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Säljaren vill upplysa om att telefonjacket är ur funktion.

Fullständigt lägenhetsnummer hos förvaltaren: 21-2154-2-154-2

Andel årsavgift 0,37876%. Andel insats 0,37876%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Närområde

Allmänt

Detta område ligger mellan Kontinentalbanan och Sallerupsvägen, öster om Nobelvägen. Det tidigare koloniområdet bebyggdes av Hugo Åberg för HSBs räkning med 1100 lägenheter med början på 1930-talet. Författaren Björn Ranelid växte upp i området.

Bebyggelsen är uppförd enligt lamellhusprincipen men med en större nästan sluten gård i centrum. Stora gräsytor utgör en viktig del av områdets karaktär. Byggnaderna har fått en utformning som är typisk för Malmö under andra halvan av 1930-talet och början av 1940-talet. Funktionalismen utgör grunden men en rad tjugotalsklassicerande detaljer har tillförts.

Vid Ellstorpsparken ligger Ellstorps förskola.

Här är det nära till livsmedelsbutiker och inom kort promenadavstånd finner vi köpcentret Entré och Värnhems busscentral och utbud med restauranger och butiker. Det går snabbt att ta sig med bil ut på E6an norrut till exempelvis Lund eller till Yttre ringvägen söderut mot Danmark.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.


BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.


ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Madeleine Jansson

Madeleine Jansson
0734-402104
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på