Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Charmerande gathus i sann Gamla Väster-anda! Här lockar ett alldeles ljuvligt boende med en finstämd känsla ackompanjerad av moderna bekvämligheter och genomgående ypperlig interiör i tilltalande skandinavisk estetik. Underbart öppet och luftigt med tre sovrum, två allrum och dubbla badrum. Solig innergårdsoas därtill!

Interiör

Jöns Filsgatan har fått sitt namn efter svarvaren Jens Fiil som under åren ca 1645-1685 bodde vid denna mysiga, kullerstensbeklädda gata på attraktiva Gamla Väster. Det betagande huset har under 1900-talet bland annat huserat en hattfabrik, sättugnsfabrik och cykelverkstad tills dess undermåliga skick tvingade fram en rivning och därefter reproduktion av det ursprungliga huset under 1980. Eldstad och skorsten förmodas vara från fabrikstiden och de vackra takpannorna är i originalutförande. En perfekt symbios av historik och charm tillsammans med dagens komfortabla faciliteter såsom vattenburen golvvärme och fjärrvärme. På den skyddade, stenlagda innergården åtnjuts sommartid sol under större delen av dagen - en sann oas mitt i citylivet.

För dig med höga krav på såväl läge som bostad presenteras nu ett alldeles lysande cityboende på romantiska Gamla Väster. Bakom tidlöst gulputsad fasad med prydlig grönska inviterar via gedigna dubbeldörrar en nätt hall med massiva, ljusa furutiljor i samråd med rustikt putsade väggar i nobelt vitt, vilket är ett glädjande inslag för näst intill hela bostaden. Ytterkläderna hängs bekvämt på väggen invid det lilla fönstret och härifrån nås även en praktisk gästtoalett. Fina förvaringsmöjligheter därtill i en smidigt inbyggd klädkammare vid trappan.

Vidare bjuds en magisk sällskapsmiljö signerad öppenhet, blonda skandinaviska nyanser och ett behagligt ljusinsläpp. Flera förtjusande ytor medger samkvämsutrymme för såväl soffa som fåtöljer och kanske ett middagsbord om man så önskar, och den murade eldstaden skänker både värme och stämning under kulna höstkvällar.

Ifrån sällskapsrummet åtnjuts en fin samvaro med ett ljust och härligt luftigt kök, vars fläckfria interiör i krispigt vitt accentueras väl av generösa arbetsytor i midnattssvart ek. Vitt kakel ovanför harmonierar med rostfri, välförsedd maskinpark och förvaring erbjuds även i tilltalande öppna hyllplan. En väl avvägd, rymlig matplats i direkt anslutning inrymmer ledigt sex personer mitt emot ljusbringande, helglasade terrassdörrar i par som båda pryds av höga fönster på ömse sidor. Spröjs på tidsenligt vis ut mot gårdens skyddade uteplats i bästa sydvästläge, som sannerligen lämpar sig utmärkt att odla i krukor och njuta av både sol, grill och årstidernas inspirerande skiftningar ifrån.

Via ljust gråmålad trätrappa nås ett mästerligt övre plan. Tre suveräna sovrum stoltserar här tillsammans med smakfulla badrum och ett fint allrum med inbyggd förvaring och optimalt ljusinsläpp från två takfönster. En förträfflig yta att nyttja som familjens privata tv-rum eller såsom kontor.

Master bedroom ståtar med volym och trivsel med rejäl skjutdörrsgarderob i diskret vitt och fönster i par in mot den tysta gården. Privat badrum i en suite därtill, otroligt tilltalande med ljust kalkstengolv och försedd med inbyggd takdusch och i övrigt oklanderliga materialval. Sovrummet vägg i vägg vetter förstås också det mot gården och kan förutom dubbla fönster erbjuda garderober och väggar tonade i en älskvärd lindgrön nyans. Ovanvåningen avrundas av ytterligare ett utmärkt sovrum med charmigt snedtak och garderober i vitt.

Med en genuin känsla för detaljer, utsökt smak och en synnerligen väldisponerad planlösning i fulländad kombination med ett oslagbart läge. Varmt välkommen!

Taxerad boarea enligt Lantmäteriverket är 125 kvm och biyta 4 kvm.

Kök

Elegant kök (IKEA, 2008) med gott om förvaring bakom släta vita luckor, som möter arbetsytor i svartbetsad ek med vitt kakel ovanför. Välutrustad maskinpark i rostfritt bestående av kyl och frys (Samsung Chef Collection, 2016), integrerad diskmaskin (2008), induktionshäll (80 cm, 2017), varmluftsugn (2014) samt fläkt med utsug (2017). Trevlig öppen planlösning med generös matplats i direkt anslutning samt utgång till uteplatsen. Dimbara spottar, design av Jonas Bohlin.

Tvättrum

Bra klädvårdsrum med terrakottafärgat klinkergolv och vitmålade väggar. Gott om förvaring i flera vita skåp, tvättmaskin (2008), torktumlare (2010), vask med vitt kakel ovanför vit arbetsbänk samt utgång till uteplats. Ingång även från köket.

Badrum

Badrum 1: helkaklat i vitt med mörka fogar. Takdusch och handdusch bakom glasvägg, wc, handfat, golvvärme samt takfönster. Renoverat 2009.
Badrum 2: kalkstensgolv och ljusa väggar med tadelakt, kalkbaserad puts från Stiltje. Dimbara takspottar. El- och vattenburen golvvärme. Kuma handfat med vit kommod. Axor inbyggd takdusch och handdusch bakom vikbara duschdörrar Macro, badrumsskåp med spegel samt wc. Renoverat 2015.

På entréplan erbjuds en gästtoalett med furugolv och mönstrad tapet. Handfat och wc.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 1/2-plans gatuhus
Byggår: 1981 ombyggt 2015
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Fasad: Puts
Fönster: 2+1-glas kopplade
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel + papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag + mekanisk frånluft
Övrigt byggnad: Renoveringar/förbättringar:
Tak: 2015 allt utom mot gatan.
Fönster: nya eller renoverade 2015.
Fasad: 2015.
El: nytt proppskåp, stora delar byttes ut 2015.
Värme: ny värmeväxlare, nya termostater 2015.

Fiber finns i gatan.
Massiva furugolv genomgående i hela huset med vattenburen golvvärme.
På nedervåningen finns klinker under massiva furuplank.

I köpet ingår väggfasta hyllor med undantag av stringhyllsystem som ej ingår.

Säljaren vill informera om att tillvatten till wc i badrummet från 2009 är draget från golv istället för vägg.

Övriga byggnader

Förråd finns.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 4 personer i hushållet.

Uppvärming: 15 311 kr/år
El: 7 442 kr/år
VA: 3 596 kr/år
Renhållning: 2 930 kr/år
Sotning: 200 kr/år
Försäkring: 3 039 kr/år
Totalt: 32 518 kr/år
Kommentar: Driftskostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Druvan 26
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 4 780 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 953 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 4 775 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Friköpt trädgård i sydvästläge.
Utebelysning Tratten av Hans Agne Jakobsson.

Närområde

Allmänt

Gamla Väster är Malmös romantiska kullerstenskvarter. Trots att området ligger mitt i stan finns här ett behagligt lugn, inramat av historiska hus, murgröna och förtrollande innergårdar. Många av de pittoreska gathusen från 1800-talet finns kvar och skänker en särskild, nästan småstadskänsla åt området. Gamla Väster är en juvel i innerstaden och hem åt några av Malmös mest attraktiva och exklusiva adresser i city.

Under 1970-talet hotades området av rivning och modernisering med genomfarter och stora kommunikationsstråk. Ett antal kulturarbetare valde då att flytta till området, bildade en förening och lyckades, tillsammans med Malmö Museum, förhindra ingreppen. Bebyggelsen var på den tiden ganska nedgången, och har sedan dess rustats upp ordentligt. Namn som Långgårdsgränd, Gråbrödersgatan och Grynbodgatan påminner idag om stadsdelens historiska arv. Runt 80-talet började husen säljas för ansenliga summor och området fick den höga status det har än idag.

Arkitekturen på Gamla Väster är omväxlande och bjuder på mycket historia under en kort promenad. Dringenbergska gården har en fasad i empirstil, Jörgen Kocks hus är från 1500-talet och Asklunds hus anses vara Malmös första postmodernistiska hus, för att bara ta några exempel.

På Gamla Väster bor du som värderar läget högt. Det centrala läget vägs upp av närheten till grönskande Slotts- och Kungsparken. Sevärdheter som Malmö Slott ligger väldigt nära, med Lilla Torg, Stortorget och gågatan som alternativ för dig som hellre shoppar eller tar en drink på en uteservering.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. För dig som älskar mat är Gamla Väster ett fantastiskt alternativ med många omtyckta restauranger och caféer i de flesta kulinariska genrer.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Anna Herslow Deijenberg

Anna Herslow Deijenberg
0708-477797
Reg. Fastighetsmäklare
jur. kand.
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på