Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På Malmös bästa läge, i direkt anslutning till Limhamnsfältet, ligger denna stora våning med en boyta om ca 186 kvm. Tre stora sovrum, rymligt vardagsrum och väldisponerat kök med utgång till balkong. Garageplats i fastigheten ingår i månadsavgiften. Brf Västerfallet 10 har ett önskemål om att de boende är 55+.

Interiör

På fashionabel adress längs med ett glittrande Öresund presenterar vi stolt en förnämlig gavelvåning om hela 186 generösa kvadrat! Ett synnerligen representativt hem med eleganta parkettgolv, storslagna fönsterpartier i tre väderstreck och en ypperligt väldisponerad planlösning. Utmärkta sociala ytor samspelar med tre superba sovrumsmiljöer, helkaklat badrum och självklart både gästtoalett och privata tvätt-faciliteter. Här njuter man av omedelbar närhet till havet och Limhamnsfältet och ifrån den sydvästvända balkongen anas doften av saltstänkta vågor.

Bekvämt beläget på en insynsskyddad första våning utan hindrande trappsteg inviterar en stilren hall med klinkergolv i samråd med de för bostaden genomgående ljust tonade väggarna. Genomtänkt förvaring i klädkammare direkt på höger hand och några steg längre in ett klassiskt kapprum med goda avhängningsmöjligheter och praktisk gästtoalett.

Härifrån nås två sovrumsmiljöer, där det största med fördel nyttjas som master bedroom, vars vida kvadrat med enkelhet inrymmer såväl dubbelsäng som fristående förvaringsmöbel om man så önskar. Parkett pryder golvet och möter nobelt vitmålade väggar, och en rejäl spegelförsedd skjutdörrsgarderob ombesörjer allehanda förvaring. Direktaccess till helkaklat badrum med njutbart inkaklat badkar och stor separat dusch toppat av ett glädjande burspråk med rikligt ljusinsläpp. Även sovrum nummer två åtnjuter entré till badrummet, och bjuder i övrigt på flertalet inbyggda garderober tillsammans med ekparkett och väggar i stilla vitt också här. Ett behagligt rum med utrymme för både säng, skrivbord och relaxmöbel för den som vill.

På motsatt sida väntar det tredje rymliga sovrummet som idag nyttjas som kontor. Suverän garderobssida matchas av parkettgolv och väggar tonade i ljusblått. Ett yteffektivt klädvårdsutrymme med smidig tvätt-pelare kommer härnäst, bra beläget invid rejält förråd.

Ett aptitretande kök! Genuin villakänsla av rymligt format och fina förvaringsmöjligheter därtill bakom sobert mörka, profilerade luckor med tilltalande vitrininslag, ackompanjerat av ljust klinkergolv och välförsedd maskinpark som bland annat erbjuder kyl och frys i fullstorlek. Trevlig plats för frukostbord invid utgången till den vackert rundade balkongen med glädjande utsikt.

Våningens absoluta trumfkort är de ljuvliga sociala ytorna, där tre parkettbeklädda och väl avvägda rum i halvöppen planlösning lämpar sig perfekt såsom matrum, sällskapsrum och bibliotek. Matrummet är välplacerat med entré direkt till köket och lockar med ett strålande ljusinsläpp från fantastiska fönster på ljus hörna. Här dinerar såväl stora som små sällskap med stil och finess medan blicken letar sig ut genom fönstren till den välskötta grönskan utanför. Sällskapsrummet ståtar med ett förtjusande burspråksinspirerat fönsterparti som delvis sträcker sig från golv till tak, rakt ut mot havets horisont. Även i biblioteket åtnjuts vackert hörnljus och plats för ett par sköna fåtöljer med tillbehör. Samtliga sällskapsytor stoltserar med havsutsikt under årets kallare månader.

Varmt välkomna!

Tvättrum

Bra tvättutrymme med ljus plastmatta och tapet samt vitt kakel ovanför vasken. Förvaring i vita väggskåp samt tvätt-pelare med tvättmaskin och torktumlare.

Badrum

Rymligt badrum från byggåret med helkaklade ytskikt, utrustat med inkaklat badkar, handfat med stor kommod, wc, handduksvärmare samt stor separat dusch.
Separat gästtoalett med wc och handfat.

Kök

Smakfullt kök med gott om förvaring bakom mörka profilerade träluckor med vitrininslag, som möter rejäla arbetsytor med stänkskydd i glas ovanför. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullstorlek (2014), diskmaskin (2010), ugn med spishäll samt kolfilterfläkt. Bra matplats samt utgång till balkong.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1992

Förening

Namn: Brf Västerfallet 10
Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Västerfallet 1992 och består av ett flerfamiljshus med byggår 1992 innehållandes 11 bostadsrätter. Föreningen är äkta. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Uppvärmningen är gas. Föreningen är medlem i Västerfallets Samfällighetsförening, vilken förvaltar garage, park och sophantering.

Gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt två manglar.
Övriga gemensamma utrymmen är hobbyrum, barnvagnsrum, cykelrum, styrelserum samt gemensam takterrass.
Parkering/garage: 1 garageplats per lägenhet ingår automatiskt. Önskas fler platser kan man kontakta MKB eller Hagagruppen för aktuell kösituation och pris.
Bredband/TV: Kabel-TV, bredband och IP-telefoni via ComHem. Kostnaden ingår i avgiften (ev samtalskostnad tillkommer).
Renoveringar: 2007 besiktning och renovering av fönster. 2009 ny värmepump. 2010 nya gaspannor, varmvattenberedare. 2011-13: ny garageport, nytt larm, belysning. 2013 OVK-besiktning. 2014: spolning av stammar. 2015: kakling av källargång och tvättstuga, balkonger målade och renoverade. 2016: endast sedvanligt underhåll. I oktober 2017 kommer man att besiktiga fönstren och under 2018 att besiktiga taket. OVK-besiktning samt spolning av stammar planeras till 2019.
Ekonomi: Styrelsen kommer att sänka avgiften med ca 10% från den 1/1 2018. Man har även tidigare sänkt avgiften. Föreningens ekonomi är mycket god. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgift betalas av köparen.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2017-10-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen med representant ur styrelsen före ett köp.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Västerfallet 10

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Ospecificerat andelstal: 0,0830300. Andelstal insats har ej kunnat anges.

Golvvärme i hela lägenheten.

Närområde

Allmänt

Fridhem är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och, enligt många, ett av de vackraste. Parkliknande tomter och patriciervillor i romantisk arkitektur utgör ett unikt område i den annars tätbebyggda Västra Innerstaden. Innanför Ribersborgsstranden, mellan Köpenhamnsvägen och Ribersborgsvägen ligger området som tidigare var en egen stadsdel.

De äldsta villorna på Fridhem byggdes i slutet av 1890-talet och framåt sekelskiftet hade cirka 40 villor uppförts för boende tillhörande Malmös övre medelklass. De första villorna låg öster om den då nyanlagda Fridhemsvägen. Av dessa finns ungefär 30 villor kvar.

I en andra etapp fattade grosshandlare och industrientreprenörer tycke för området och lät bygga mycket påkostade och stora villor. De anlitade sin tids kända arkitekter som Ragnar Östberg, August Stoltz och Carl Bergsten som formade villorna inom variationer av jugendstil, art nouveau och nationalromantik. De generösa tomterna styckades upp under efterkrigstiden för att kunna ge plats åt fler villor och enstaka flerfamiljshus.

Söder om de karaktäristiska villorna som i stort definierar området ligger Friluftsstaden som stod klar 1948 och fick mycket stor uppmärksamhet på sin tid. Byggmästare Eric Siegfried Persson skapade ett unikt radhusområde med många finesser och stora gemensamma grönområden som subtilt övergår till privata trädgårdar.

Vid Ribersborgs strand ligger området Potatisåkern, som ursprungligen sparades åt ytterligare ett av Perssons bostadsprojekt. Det förverkligades aldrig och på Potatisåkern ser vi nu flerfamiljshus ritade av den amerikanske arkitekten Charles Moore. Malmös byggpolitiker inspirerades av hans arbete med stadsdelen Tegel i Berlin och husen är idag några av de främsta svenska exemplen på postmodernistisk arkitektur.

På Fridhem har du som boende nära till hela Malmös utbud. Flera privata och kommunala skolor finns här och ett flertal mataffärer, banker och annan närservice har etablerats på bekvämt avstånd. Bland annat erbjuds torgförsäljning på Fridhemstorget. Ribersborgs kallbadhus, "Kallis", är en närliggande höjdpunkt för uppfriskande bad, bastu och restaurang året om. Hylliekroken är ett vattenhål för golfaren med driving range och korthålsbana. Området är överlag välanpassat för olika sporter och aktiviteter med gym, tennisbanor och många grönområden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Anna Herslow Deijenberg

Anna Herslow Deijenberg
0708-477797
Reg. Fastighetsmäklare
jur. kand.
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på