Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Trevligt och fint renoverat enplanshus med praktiskt källarplan som extra bonus. Ny fullutrustad gäststuga om ca 20 kvm som lämpar sig perfekt att hyra ut. Idag bedrivs air bnb med en omsättning om ca 300 000:-/år. Populärt läge på bekvämt gångavstånd till bland annat köpcentret Mobilia och utmärkta busskommunikationer.

Interiör

Charmerande och mycket smakfull 40-talsvilla med många fina attribut såsom vackra parkettgolv, stora fönsterpartier och en alldeles underbar gammeldags trädgårdsoas som insynsskyddas av lummig grönska. Fräscht och trivsamt källarplan med sobert grått klinkergolv och som bland annat lockar med sovrum, kök och helkaklat badrum med både dusch och härligt badkar på klassiska tassar. Separat, välförsedd gäststuga dessutom som erbjuder badrum och köksdel samt plats för våningssäng, soffa och matplats.

Hallen bjuder in med snyggt gråmålat brädgolv och gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Direkt på vänster hand nås entréplans elegant helkaklade badrum, och om hörnet finns förvaring i inbyggd garderob med tillhörande överskåp.

Hemmets båda sovrum är placerade vägg i vägg och stoltserar med fina ytor och ett behagligt ljusinsläpp. Det största nyttjas förstås med fördel som master bedroom och ståtar med parkettgolv och inbyggda garderober. I det något mindre rummet erbjuds gråmålade trätiljor, inbyggd förvaring i garderob samt plats för både säng och skrivbord om man så önskar.

Åt motsatt håll väntar ett stilsäkert kök med inredning i klassiskt vitt, som accentueras av grått kakel och gedigna arbetsytor i ek. En rejäl köksö med förvaring understryker den luftiga känslan och här finns också en utgång till den härliga trädgårdsvända terrassen. Maskinparken gör heller ingen besviken, med exempelvis läcker gashäll med fem plattor för optimal matlagning. I direkt anslutning åtnjuts en fin kontakt med en stor matplats, där parkett pryder golvet och ljuset strömmar in från ett generöst fönster. Framtagen råtegelvägg skänker tillsammans med charmig kamin ytterligare karaktär.

I fil med matplatsen inviterar ett förtjusande sällskapsrum, med flödande ljusinsläpp från stora fönsterpartier i tre väderstreck ackompanjerat av glasinfattad terrassdörr mot trädäcket. Vacker parkett också här samt välbalanserade kvadrat som enkelt inrymmer både soffgrupp och fåtölj om man så vill.

Varmt välkomna!

Kök

Smakfullt kök (IKEA 2011) med gott om förvaring bakom vita profilerade luckor, tillsammans med grått kakel ovanför väl tilltagna arbetsytor i ek. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, gasspis med fem plattor, elugn (samtliga 2011) samt fläkt. Köksö med förvaring, öppet mot stor matplats. Gråmålat brädgolv.

Tvättrum

Tvättmaskin (2016) och torktumlare (2014).

Badrum

Badrum 1, entréplan: helkaklat 2011 med grått klinkergolv och vitkaklade väggar med grå inslag. Duschkabin, handfat med mörk kommod, spegel samt wc.
Badrum 2, källarplan: helkaklat 2011 i samma färgval och utrustat med badkar på tassar, separat dusch, wc samt handfat med rustik träkommod.
Badrum 3, stuga: våtrumsmatta och tapet från 2016. Dusch, handfat samt wc.

Kvalitetsintyg finns ej

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla med inredd källare
Byggår: 1946
Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betong och papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Naturgas
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Renoveringar/förbättringar:
Tak 2015.
Fönster 2011.
El 2011.
Värmesystem: ny gaspanna 2013.

Säljaren har larm, abonnemang kan övertas, kostar fn ca 430:-/år.

Fiber till både internet och TV finns.

Säljaren vill informera om att det inte finns någon ringklocka, att köksön har brännmärke, att det finns fogsprickor i golv samt att dörr mot gatan behöver renoveras/bytas.

Övriga byggnader

Gäststuga byggd 2016 om ca 20 kvm med kök, dusch, wc och tvättmöjligheter. Luftvärme och internet.

Driftskostnad

Uppvärming: 19 066 kr/år
El: 16 148 kr/år
VA: 4 185 kr/år
Totalt: 39 399 kr/år
Kommentar: OBS! Driftskostnaderna är totalt. Inkl uthyrningsdelarna som omsätter ca 300.000 kr/år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Konstnären 4
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 1 852 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 064 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 1 750 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Fantastisk gammeldags trädgård i västerläge med massor av lummig grönska. Insynsskyddad och privat med stort upphöjt trädäck med fin blick över trädgården.

Närområde

Allmänt

Området är en del av stadsdelen Fosie i Malmös södra del och sträcker sig väster om Munkhättegatan, mellan Ystadvägen och Professorgatan. Det präglas mestadels av flerbostadshus byggda på 1950- och 1960-talet men här finns det även villa- och radhusbebyggelse samt några affärs- och industrilokaler. En stor del av flerbostadshusen består av bostadsrätter som huvudsakligen förvaltas av HSB och Riksbyggen.

Utbud av närservice i området är omfattande. Här bjuds det bland annat på kaféer, konditori, pizzeria, kebab- och falafelkiosk, en livsmedelsbutik, ett apotek med mera. Grönsaks- och klädeshandel på Nydalatorget förekommer under vissa perioder. Gym och idrottsanläggningar för alla som älskar att motionera och hålla sig i form. Närhet till Mobilia shoppingcenter medför ytterligare möjligheter till storhandel och shopping.

I området finns det en skola och förskolor samt olika lekplatser.

Kommunikationsmöjligheter i form av bland annat busstrafiken är utmärkta. Hållplatser till stadsbussarna finns det gott om och det är enkelt att ta sig till andra delar av Malmö. Området är nära beläget Inre Ringvägen och erbjuder därmed möjlighet till smidiga bilresor utanför staden men även till andra stadsdelar.

Allt i ett är detta ett utmärkt placerat område med närhet till många bekvämligheter som förenklar och förskönar vardagen.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mikael Öhlin

Mikael Öhlin
0708-30 98 00
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på