Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Citylägenhet belägen på optimalt läge ett stenkast från Drottningtorget och några minuter från Centralen. Perfekt för dig som pendlar! Bostaden ligger på andra våningen med hiss från markplan och mycket god planlösning. Varmt välkomna på visning av denna pärla!

Interiör

På optimalt cityläge gömmer sig denna våning med stor potential! Här kan du få allt du kan önska dig och lite därtill!

Bakom gulteglad fasad med hiss från markplan tar vi oss upp till våning två av fem möjliga. Hallen välkomnar och erbjuder avhängningsmöjligheter direkt till vänster för din ytterjacka och dina skor. Längs hallen ligger en rymlig garderob där du med enkelhet kan förvara hela årets uppsättning av dina skor och din ytterklädsel.

Det rymliga badrummet ligger rakt fram. Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinkers golv. Bekvämt utrustat med dusch och kommod.

Vardagsrummet känns ljust och luftigt med plats för både den större soffgruppen och en matplats för ett större sällskap. Vi har även i anslutningen den väldigt disponerade sovalkoven.

Köket är full utrustat och rena drömmen för hemmets kock. Vi har fantastiskt med förvaring och en gedigen arbetsyta.

Varmt välkommen på visning till en lägenhet vi är mycket stolta över att få representera!

Badrum

Helkaklat badrum som är bra till sin storlek. Vitt kakel på väggarna och en grå klinkers på golv samt golvvärme. Utrustat med kommod, rostfria blandare, dusch med glasdörrar.

Kök

Modernt kök med vackra och tidlösa materialval. Vi har bra med förvaring samt arbetsyta. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, ugn och mikro.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1970
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Solstrålen
Allmänt om föreningen: Brf Solstrålen är en äkta förening som köpte fastigheten 2007 och består av adresser på Norregatan, Stora Trädgårdsgatan samt Grönegatan. Huset uppfördes 1970 och idag består föreningen av 173 lägenheter (23 hyresrätter och 150 bostadsrätter) samt 8 lokaler (6 hyresrättslokaler och 2 bostadsrättslokaler). Föreningen äger marken. Ekonomisk förvaltning sköts av Bredablick. Uppvärmning via fjärrvärme.

I föreningen finns tillgång till flera tvättstugor. Man bokar online och det finns fyra tvättpass per dag (från 06.00-23.00) och tvättstuga. De är utrustade med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare och ett torkrum.
I varje trappuppgång finns ett cykelrum i markplan. Undantag från Stora Trädgårdsgatan 3A där cykelförrådet finns i källaren.
Parkering/garage: I föreningen finns 124 garageplatser, kostand ca 700 kr/månad för medlemmar, kösystem tillämpas. Endast en plats kan hyras till detta rabatterade pris. För fler platser eller för icke medlemmar i föreningen kostar det 1062,50 kr/mån. För mer information hänvisas till Bredablick Förvaltning 040-6009600. I området finns även boendeparkering.
Bredband/TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband (FiberLan, 500/1000) levereras av Ownit för 110 kr/månad, och tillkommer till månadsavgiften som en obligatorisk kostnad.
Renoveringar: UTFÖRDA: 2002 totalrenoverades samtliga hissar. 2008 renoverades tvättstugorna och takpapp byttes. 2009 byttes alla fönster samt balkongdörrar. 2013 färdigställdes den nya innergården som totalrenoverats. Stensättningar, planteringar, två grillplatser, sittplatser samt fast pingisbord finns att tillgå. 2013 iordningställdes även tio st miljörum. 2014 installerades postboxar i samtliga entréer. Relining av föreningens avloppsstammar samt dagvattenledningar. Arbetet genomfördes etappvis trappa för trappa och de sista etapperna blev klara under sommaren 2015. Under 2013/2014 målades även trapphusen om. 2015 Fasader tvättades. Målningsarbeten mot gårdssidans bröstningspanel samt balkongräcken. Man har även vårstädat gården samt tvättat rent mossa från plattbeläggning. Tidigare lokal renoverades om och bildade 7st nya lägenheter med inflyttning mars/april 2016. 2017 har man bytt ut alla tvättmaskiner i tvättstugorna. PÅGÅENDE: 2017 byte av tappvattenledningar. Kapital finns avsatt i föreningen för renoveringen som kommer utföras av Skåneinstallatören. Kommer pågå etappvis med start på Stora Trädgårdsgatan. Befintliga kök och badrum kommer att bibehållas. Dessutom kommer ny vattenlina i garaget samt nya värmeväxlare och ventiler i pannrummet.
Ekonomi: Föreningen har inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar, senaste avgiftsförändringen gjordes 2014/2015 med 2% höjning. I avgiften ingår fri elförbrukning. På sikt kommer föreningen gå över till individuell avläsning av el samt varmvattenförbrukning. I samband med detta är planen att sänka avgifterna och så får respektive innehavare istället betala el- samt varmvattenkostnader efter egen förbrukning. Föreningen tar ut följande avgifter av bostadsrättshavaren i samband med överlåtelsen: Överlåtelseavgift om 2,5 % av årets prisbasbelopp, betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1 % av årets prisbasbelopp, betalas av pantsättaren.
Övrigt: Besök gärna föreningens egen hemsida för mer information: www.brfsolstralen.se Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.
Kontaktperson: Bo Måbrink
Kontaktemail: bo.mabrink@live.se

Allmänt om lägenheten

Lägenheten disponerar ett förråd.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Mellan Stortorget och Värnhem finner vi Drottningtorget och Gamla staden. Centralt beläget innanför broarna och strategiskt beläget för den som pendlar tack vare goda parkeringsmöjligheter och närhet till Malmö C samt busshållplatser. Torget tillkom på 1810-talet och uppkallades efter drottningen Fredrika av Baden. Området består idag av blandad arkitektur med byggnader från 1800-talet fram till renodlade nyproduktionsprojekt.

Fina promenadstråk erbjuds runt kanalen och i området finns både förskolor och skola.

Malmö C är ett par minuters promenad bort och här finner du kommunikationer både i form av bussar, tåg och Citytunneln. Det är enkelt att ta sig både norrut som söderut och även för att kunna ta sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Copenhagen Airport. Även från Drottningtorget finns en busshållplats.

Kv. Caroli är ett mycket närliggande köpcentrum som totalrenoverades 2012 och erbjuder en ICA Malmborgsbutik, restauranger, kaféer, klädbutiker, inredningsbutiker, apotek, blomsterhandlare m.m. Flera populära och unika restauranger och kaféer finns i området och runt Drottningtorget. Drottningtorgets blandade bebyggelse gör även att många av byggnaderna erbjuder garagemöjligheter. I området råder förutom det även boendeparkering och vanlig parkering.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen samt vad det innebär. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Hemförsäkringen är i normalfallet en schablon på 395 kr. Detta är en hemförsäkring för bostadsrätt som inte inkluderar något lösöre. Via vissa bostadsrättsföreningar samt fackförbund ingår i vissa fall delar av hemförsäkringen. Kostnad för lösöret är olika för olika bolag och den summa man vill försäkra. Uppgifterna är hämtade ifrån Folksam 2011-08.
ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Joachim Grufstedt

Joachim Grufstedt
0708-993393
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Claudia Hamington

Claudia Hamington
0704-443972
Reg. Fastighetsmäklare
Partner Malmö
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på