Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Vindsvåning. Stig in i denna exklusiva etagevåning med öppet upp i nock och stort kök och fantastiska sociala ytor. Generös matplats, dubbla badrumsmiljöer och vackert allrum. Ett till två sovrum. Genomgående med fönster i dubbla väderstreck. Välkommen och upplev en slående utsikt över Malmös takåsar!

Interiör

Högst upp i huset finner vi denna moderna etagevåning om exemplariska 104 kvadratmeter med exponerade takbjälkar och stilfull öppen planlösning som fördelar sig över väl tilltagna rum. Här är det öppet upp till nock med ett fantastiskt Ballingslövkök och sociala ytor samt bekvämt med två stort badrum och även gäst-wc. Många tilltalande attribut och underbart ljusinsläpp från både takfönster som vanliga fönster.

Vi välkomnas in i lägenheten via stilfull säkerhetsdörr och möts av en hallmiljö med smart förvaring i inbyggda garderober, vackert, tidstypiskt klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. I anslutning finner vi även ett av våningens stilrena badrum med påkostad interiör och med praktisk tvättavdelning som estetiskt avskärmas med hjälp av skjutdörr i glas. Köket är i många hem hjärtat och det stämmer till fullo även här. Sobra, tidlösa och exklusiva inredningsval skapar här tillsammans ett rymligt kök med gott om plats för både matlagning och mingel. Goda arbetsytor och även förvaringsmöjligheter. Ett trappsteg ned från köksdelen når vi den imponerande matplatsen med öppet upp i nock och där de vita takbjälkarna tillsammans med det vitbetsade parkettgolvet verkligen kommer till sin rätt och skapar en oslagbar rymd. Vi får även vackert ljusinsläpp från Veluxtakfönsterna. Rummets generösa kvadratmetrar ger flera olika möbleringsmöjligheter och från fönsterna här men även i master bedroom ser vi utblick mot både kanal och stad. Sovrummet erbjuder samma golv precis som i resten av våningen. Mot en av väggarna döljer ljusa gardiner en hel garderobsvägg för maximal förvaring.

Från allrummet på nedanplan låter vi stegen föra oss vidare via den arkitektoniskt vackra trappan till ovanvåningen. Vi slås direkt av fantastisk öppenhet och fina vinklar. För den som önskar ytterligare ett separat rum finns det möjlgihet att skapa det där man idag möblerat med arbetsplats intill den platsbyggda bokhyllan. Sann vindsvåningskaraktär förgyller hela ytan och flera detaljer i form av gjutjärnsbrisckor och putsade väggar förstärker intrycket ytterligare. På detta plan finner vi även en vacker gäst-wc med fina lösningar och gott om ljusinsläpp. Dessutom finenr vi på detta plan en klädkammare och inte att förglömma, en hisnande utsikt över Malmös takåsar.

På Exercisgatan 2A bor du nära Drottningtorget, absoluta City och Gågatan. I området finns det både gatuparkering som garage och för pendlaren är det inte långt till närmsta busshållplats eller Malmö Centralstation. Varmt välkomna till ett unikt boende vi är mycket stolta över att få presentera.
Varmt välkomna till ett trevligt boende fyllt av charm och trivsel på attraktiv adress!

Kök

Ballingslövkök med vita skåpsfronter med infasade handtag med svarta detaljer. Ljus glasmosaik ovan vit kompaktlaminatbänkskiva. Integrerade spotlights i väggskåp. Maskinell utrustning i form av integrerad fullhöjdskyl, integrerad fullhöjdsfrys, integrerad diskmaskin, extra bred induktionshäll, rostfri fläkt med riktigt utsug (Fjäråskupan), inbyggd varmluftsugn samt inbyggd mikrovågsugn. Vitt tak med dimbara spotlights samt vita synliga takbjälkar. Vitbetsat parkettgolv. Generös matplats ett trappsteg ned i symbios med köket.

Badrum

Badrum: med mörkgrå klinker (golvvärme) och vitt kakel. Mörka takbjälkar samt i övrigt vitt tak med dimbara spotlights. Inredning i form av handfat med underskåp (Ballingslöv), vägghängd wc, takdusch, handdukstork, handdukshängare samt tvättpelare (Electrolux), Duschen samt tvättpelaren avskärmas med kaklad vägg och delar på en skjutdörr i rökfärgat glas som döljer tvättpelaren när duschen ej används.

Gäst-wc: med tvåfärgad klinker (golvvärme) samt halvkaklade vita väggar och i övrigt målade väggar. Inredning i form av wc, handfat med underskåp och spegel. Takfönster.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1929
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Slussplan i Malmö
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Slussplan i Malmö är en äkta förening som bildades vintern 2004 och i december 2006 förvärvades fastigheten Malmö Klas 1 (äger marken). Fastighetens adresser ligger på Exercisgatan 2A och 2B samt Slussgatan 1A och 1B. Föreningen består av 30 st lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 st butiks/kontorslokaler.

Cykelgarage finns på gården.
Gemensam tvättstuga från 2010 finns i källaren på Exercisgatan. Här finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum.

Föreningen har kollektivt upphandlad el.

Föreningen anordnar obligatoriska städdagar 1-2 gånger om året då alla medlemmar hjälps till att städa innergården och källaren.
Parkering/garage: I föreningen finns 6 garageplatser. Separat kösystem tillämpas. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 540 kr/månad. Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos gatukontoret, 040-34 45 00. Q-park har även ett garage en bit bort på Slussgatan 7.
Bredband/TV: Kabel-TV via Comhem, basutbud ingår i avgiften. Även bredband via ComHem. Bredband 100/10 Mb och hemtelefoni tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 135 kr/månad.
Renoveringar: 2018 planeras relining av stammarna. 2017 renoveras innergården, fasad, fönstren mot innergården, cykelförråd, garage samt tak. 2015 s renoverades tyrelserummet. 2014 utfördes en OVK-besiktning, avloppsstammarna spolades, granitsockel samt valv rengjordes och hästgången målades. 2013 värmesystemet renoverades och undercentralen byttes (injustering 2014), ny exteriörbelysning sattes upp, fasaden mot gatan dränerades och putsades om, taket mot Exercis och Slussgatan renoverades, trapphus och kökstrappor målades om samt entrédörrar, port och dörrar mot innergården byttes ut/renoverades. Nytt porttelefonisystem med nyckeltaggar infördes också. 2012 byte till ljuddämpande treglasfönster mot Slussgatan och Exercisgatan. Detta år skedde även exploatering av råvinden och vindslägenheter byggdes. 2011 nya hissar i tidsenlig stil. 2010 renoverades källare med nya förråd samt ny tvättstuga. 2009 byttes tappvattenstammar och fastighetens el drogs om. 2008 spolades avloppsstammarna. 2007 renoverades tak mot innergården.
Ekonomi: Ekonomisk förvaltning sker via Fastighets AB Frontnine. Ingen planerad avgiftshöjning finns för närvarande. Senaste höjning 2015 med 3%. Både säljaren och köparen debiteras 1125:- i överlåtelseavgift. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 500 kr/pant.
Övrigt: Föreningen köper in el kollektivt och på så sätt sänks elkostnaden för oss alla. Elförbrukningen betalas retroaktivt tillsammans med månadsavgiften. En fast elavgift om för närvarande 60 kr per månad tillkommer. Elmätaren i varje lägenhet är fjärravläst. Stadsgas finns i huset. Bör prioriteras före elektrisk spis. På Brf Slussplans hemsida www.brfslussplan.se finns mer information om föreningen och fastigheten. Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening, uppdaterad 2017-11-22. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Klas 1

Allmänt om lägenheten

En obligatorisk kostnad om ca 607:-/månad tillkommer till avgiften och avser bredband/telefoni (135:-), fast elavgift (60:-) samt kostnad för rörlig el vilken varierar beroende på förbrukning.

Lägenheten är registrerad som 2 RoK i föreningens lägenhetsförteckning men kan disponeras som 3 RoK.

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Säljaren önskar informera om att de tre lamporna vid matplatsen ingår i köpet.

Andel årsavgift 2,637%. Andel förening 2,6387588%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.
Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Mellan Stortorget och Värnhem finner vi Drottningtorget och Gamla staden. Centralt beläget innanför broarna och strategiskt beläget för den som pendlar tack vare goda parkeringsmöjligheter och närhet till Malmö C samt busshållplatser. Torget tillkom på 1810-talet och uppkallades efter drottningen Fredrika av Baden. Området består idag av blandad arkitektur med byggnader från 1800-talet fram till renodlade nyproduktionsprojekt.

Fina promenadstråk erbjuds runt kanalen och i området finns både förskolor och skola.

Malmö C är ett par minuters promenad bort och här finner du kommunikationer både i form av bussar, tåg och Citytunneln. Det är enkelt att ta sig både norrut som söderut och även för att kunna ta sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Copenhagen Airport. Även från Drottningtorget finns en busshållplats.

Kv. Caroli är ett mycket närliggande köpcentrum som totalrenoverades 2012 och erbjuder en ICA Malmborgsbutik, restauranger, kaféer, klädbutiker, inredningsbutiker, apotek, blomsterhandlare m.m. Flera populära och unika restauranger och kaféer finns i området och runt Drottningtorget. Drottningtorgets blandade bebyggelse gör även att många av byggnaderna erbjuder garagemöjligheter. I området råder förutom det även boendeparkering och vanlig parkering.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.


BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.


ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Michaela Thulin

Michaela Thulin
0760-51 73 77
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på