Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Med närhet till både Centralstationen och havet presenterar vi nu denna ljusa och härliga trea uppe på tredje våningen i populära Dockan. Nytt kök från 2017 i öppen planlösning och ett härligt ljusflöde från vardagsrummets stora fönsterpartier. Ljuvlig våning med stora, luftiga och ljusa ytor samt njutbar söderbalkong!

Interiör

Vi gissar att du söker ungefär detta: en lägenhet mitt i Dockan, gärna så centralt det går, kanske en trea med kvadraten på rätt ställe. Vad mer? Öppen planlösning, bra med förvaring, balkong i bästa söderläge? Grattis, då har vi hemmet för dig. Häng med in och bli överraskad!

Välkommen till en trevlig trea om cirka 73 kvm, belägen med ett ypperligt läge på Isbergs gata. Dockan präglas av en atmosfär som är svår att sätta fingret på men som gör intryck på alla och det centrala läget är fenomenalt. Att strosa omkring här inger en speciell känsla och småskalighet är nyckelordet i dessa kvarter med härlig promenad längst med marinan.

Tre våningar upp finner vi denna fantastiska lägenhet. Direkt till vänster i hallen finns det gott om förvaring med skjutdörrar. Här i hallen finner vi slitstarkt klinkers på golvet, praktiskt! Vidare in i hallen, liksom i kök och vardagsrum, är golvet belagt med ekparkett och hallens väggar är målade i vitt. Från hallen nås våningens två sovrum och badrum.

Ett nytt kök från 2017. Det vita köket är uppfört i en stilren och stram design, som låter köket med dess vackra detaljer, tala för sig självt. Köksinredningen kommer från välrenommerade KVIK och erbjuder gott om förvaring. Kök och vardagsrum i en härlig öppen planlösning med plats för ett matbord där gästerna med fördel kan slå sig ned och göra kocken sällskap.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en social och härlig atmosfär och vare sig ni slår er ned i soffan eller runt middagsbordet så kan ni njuta av ett härligt ljusinsläpp, eftermiddagsljuset fullkomligen dansar in genom de stora fönsterpartierna. Här är det enkelt att möblera med både soffgrupp och fåtöljer, välj vad som passar er bäst! Väggarna är målade i vitt och även här är golvet belagt med ekparkett. Balkongen är en förlängning av vardagsrummet ut i det fria. Ett underbart extrarum om sommaren där frukosten, fördrinken eller middagen kan intas. Balkongen är bra till sin storlek som ger plats för matbord, stolar och blommor.

Våningens två sovrum nås från hallen. Det stora sovrummet är ett praktiskt stort sovrum som ligger mot den lugna innergården. Här finns gott om förvaring med inredning längst med kortsidan. Här är det ljusa gråa väggar och golvet är belagt med ekparkett. Här får en dubbelsäng med tillhörande sängbord plats.

Det mindre sovrummet är bra till sin storlek och används idag som ett kontorsrum/gästrum. Här är det parkett på golv och vita väggar.

Ypperligt disponerat badrum med alla bekvämligheter ni behöver. Här inryms en snygg kommod med en stor spegel ovan. Givetvis finns här även med torktumlare och tvättmaskin med självdoseringsfunktion. Väggar och golv pryds av kakel i vitt och mörka klinkerplattor.

Välkommen på visning!

Badrum

Badkar, WC, tvättställ, kakel, klinkergolv och handdukstork. Generös badmiljö med komforten i fokus. Helkaklat i vitt med accentuerande klinkergolv i mellangrått. Tvättdel med kommodskåp och bänkskiva ovan tvättmaskin (BOSCH) och torktumlare (SIEMENS). Modernt med tvättmaskin och torktumlare side by side.

Kök

Bostaden erbjuder dig ett stilrent kök i vita ljusa nyanser med släta fronter från KVIK. Vitvaror från märket Siemens såsom, helintegrerad diskmaskin, mikrovågsugn, inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl/frys och fläkt i rostfritt från märket FRANKE, samtliga ovannämnda maskiner liksom köksinredning är från 2017. Bänkskiva i massiv ek tillsammans med vitt kakel ovan. Här i köket finner vi också en inbyggd Micro (SIEMENS) från 2011.

Parkettgolv möter vita, släta väggar och vitt kakel är diskret balanserat i den öppna planlösningen mot anslutande allrumsdel. Rikligt med fönster mot den grönskande innegården.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2010/2011
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Skrovet
Allmänt om föreningen: Föreningen består av 107 lägenheter och 4 lokaler. JM är byggherre. Bredablick sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Föreningen köpte fastigheten 2011 (äger marken).

Föreningen har en gästlägenhet som kan hyras till en kostnad av ca 250 kr per dygn. Det finns även en takterrass som är öppen för alla boende att utnyttja. I varje trapphus finns det ett rum för förvaring av barnvagnar, rullatorer och rullstolar. Det finns ett stort cykelförråd i anslutning till miljörum 2 mellan hus 3 och 4.

Kostnaden för varmvatten debiteras kvartalsvis. Var tredje månad betalar brf Skrovets medlemmar för sitt förbrukade varmvatten via föreningens avgiftsavier. Företaget Minol mäter varje lägenhets förbrukning och meddelar förvaltaren Bredablick, som debiterar de enskilda medlemmarna.Minol gör en "varmvattenavräkning" för varje lägenhet där tre månaders förbrukning och kostnder specificeras.
Parkering/garage: Föreningen förfogar över ca 77 garageplatser i närliggande P-hus Dockan med separat kö. Garageplats kostar ca 580 kr/månad för föreningens medlemmar. Det finns 9 gästparkeringsplatser.
Bredband/TV: Bredband med telefoni och tv via Telia. I månadsavgiften tillkommer 200 kr/månad för bredband, Telias Large paket när det gäller tv-kanaler och även den fasta abonnemangsavgiften för Ip- telefoni. 1 januari 2018 höjs avgiften med 20 kr och blir därefter 220 kr/månad.
Renoveringar: Då huset är nybyggt föreligger inga planerade renoveringar utöver sedvanligt underhåll.
Ekonomi: Avgiften sänktes med 10% vid årsskiftet 2015/2016. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på köparen motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (1120 kr) samt ev. pantsättningsavgift motsvarande 1% av prisbasbeloppet (448 kr). Ny medlem debiteras 313 kr (engångskostnad) för registrering hos företaget Minol, ett företag med verksamhet inom mätning av vatten, el och värme.
Övrigt: Föreningen har tecknat en BRF-försäkring gemensamt för alla lägenheterna i föreningen. Detta innebär att detta tillägg ej behöver finnas med på er hemförsäkring. För ytterligare info gå in på föreningens hemsida www.brfskrovet.se Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: SKROVET 7

Allmänt om lägenheten

Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Balkong i söderläge.

Övernattningsrum finns att hyra för 250 kr/natt.

Gemensam takterrass finns att nyttja för alla boende.

I månadsavgiften tillkommer 200 kr/månad för bredband, Telias Large paket när det gäller tv-kanaler och även den fasta abonnemangsavgiften för Ip- telefoni.

Varmvatten debiteras separat kvartalsvis på hyran. Mätare för individuell varmvattenmätning till varje lägenhet.

Närområde

Allmänt

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.


BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.


ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Edvin Karajkovic

Edvin Karajkovic
0735-70 77 98
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Mikaela Malmgren

Mikaela Malmgren
0733-24 77 44
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på