Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

I JM:s landmärke, Brf Högmasten presenterar vi denna havsvåning på femte våningen med generösa kvadrat kantad av balkong med både blick mot marinan och härlig kvällssol. Öppen, kontinental planlösning mellan kök och vidsträckt allrum och vackra materialval i premiumpelaren för Dockan. Flexibelt tillträde, ett utmärkt tillfälle!

Interiör

I Brf Högmasten har vi nu nöjet att presentera denna ljusa havsdoftande tvåa med vackra materialval på femte våningen i populära Dockan.

Innanför entrédörren välkomnas vi av en inbjudande hall där en ljus fondtapet pryder väggarna. På golvet ligger ett slittåligt och praktiskt klinkergolv i mörkgrått som sedan övergår till ett vackert parkettgolv i ek som är genomgående i hela lägenheten. Utmärkta avhängningsmöjligheter finns direkt på hallens vänstra sida i form av en hatthylla och några kliv in i finner vi även en rymlig skjutdörrsgarderob där ytterkläderna smidigt förvaras.

Från hallen når vi sedan våningens stora sovrum med vitmålade väggar förutom en som istället pryds av en grå fondvägg. Här finns gott om plats för dubbelsängen och sovrummet är dessutom inredd med en hel skjutdörrsgarderobsida.

Vidare in i lägenheten öppnar de sociala kvadratmetrarna upp sig med vardagsrummet som har en öppen planlösning med det vita stilrena köket. En perfekt plats för både avkoppling och umgänge där vi möts av ett riktigt härligt ljusinsläpp som ges av de stora fönsterpartierna. Generösa ytor med plats för både soffgruppen samt övrigt valfritt möblemang. I köket finns bra med förvaringsmöjligheter och väl tilltagna arbetsytor som ger fina förutsättningar för att skapa fantastiska måltider. Här kommer hemmets kock definitivt att trivas! Intill köket finns även gott om utrymme för ett stort matbord för minst sex personer.

Från vardagsrummet når vi sedan våningens balkong med blick mot Dockans fina marina och där du också kan njuta av den härliga kvällssolen som ges härifrån.

Sist men inte minst toppas lägenheten av ett snyggt helkaklat badrum där vitkaklade väggar samspelar med ett grått klinkergolv. Stilrent! I badrummet finns dessutom en helt egen klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

Varmt välkommen till denna fantastiska och välplanerade havsvåning på Dockgatan 27! Här är det bara för nästa ägare att flytta rakt in!

Kök

Stilrent och tidlöst kök med bra förvaringsmöjligheter från 2015. Köksinredningen är från Marbodal och består av skåpsluckor i vitt och grått kakel ovanför en grå laminatbänkskiva. Vidare är köket utrustat med induktionsspishäll, integrerad diskmaskin, kyl och frys i rostfritt, mikrovågsugn i rostfritt och ugn i rostfritt, allt ifrån Siemens. Köksfläkten är från Franke. Intill köket finns också plats för ett stort matbord för minst sex personer.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum från 2015 med grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfat med ovanhängande spegelskåp och kommod i vitt, handdukstork och dusch med vikdörrar i glas. Här finns även en egen klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare och plats för förvaring finns i form av väggskåp ovanför arbetsbänken i tvättavdelningen.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2015

Förening

Namn: Brf Högmasten
Allmänt om föreningen: I den attraktiva stadsdelen Dockan har JM rest Högmasten, ett hus ritat av arkitekt Gert Wingårdh. Brf Högmasten har gatuadress Dockgatan 27. Föreningen består av sammanlagt 39 bostadsrättslägenheter och 1 lokal som är upplåten som hyresrätt. Byggåret är 2015 och byggherre var JM.

Gemensamhetsutrymmen:
Det finns parkeringsplatser på båda sidor av kvarteret samt i garage under huset. I garaget finns även förvaringsplats för cyklar och barnvagnar samt lägenhetsförråd.

I entréplan på Högmasten finns en lokal med uteservering, för till exempel café eller restaurang.

Miljörum där föreningen erbjuder källsortering.

Det finns en brf-lokal som föreningen kan hyras ut som gästlägenhet.
Parkering/garage: De 46 p-platser som finns i kvarteret delas med Kv Midskeppet. I övrigt finns möjlighet till parkeringsplats i närliggande parkeringshus eller på sidogator. Föreningen har tagit initiativ till en bilpool som kan disponeras av de boende på Högmasten.
Bredband/TV: Digital-tv, bredband och telefon via fiber från Telia Triple Play, 220 kr/månad.
Ekonomi: Köparen betalar överlåtelse- och pantsättningsavgift. Överlåtelseavgift: 1113 kr (2.5% av basbeloppet). Pantsättningsavgift: 445 kr (1 % av basbeloppet).
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

I månadsavgiften tillkommer 220 kr/mån för Digital-TV, bredband och telefon via fiber från Telia Triple Play.

Mätare för individuell varmvattenmätning samt el finns i varje lägenheten. Debitering sker efter faktisk förbrukning. Avläsning sker 1 gång per kvartal.

Säljaren disponerar ett förråd i källaren. I källarnivå finns även cykelförråd.

Närområde

Allmänt

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Johan Linde

Johan Linde
0709-981177
VD
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Emil Sjöberg

Emil Sjöberg
0733 92 74 13
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på