Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Ta chansen att förvärva en bostad på högst upp i huset med fönster i tre väderstreck och två fina terrasser - en i nordväst för kvällssol och en i söder med utsikt mot gården och Marinan. Välplanerat och smakfullt med generösa ytor i kök och vardagsrum och en privat del med två sovrum och badrum.

Interiör

På gavelläge presenterar vi nu ett modernt och estetiskt tilltalande boende som stoltserar med två läckra terrasser med njutbar utsikt mot Marinan! Här, på promenadavstånd till både Centralstationen och citykärnan, och med havet som rogivande granne, erbjuds nu lyxen att flytta in i en näst intill nyproducerad våning av hög klass.

Med hiss från markplan nås sjätte våningen både snabbt och bekvämt. Bakom säkerhetsdörren inviterar hallen med elegant ekparkett tillsammans med klassiskt vitmålade, släta väggar - ett lyckosamt genomgående tema för hela bostaden. Ytterkläderna tas smidigt om hand i den smarta nischen direkt till vänster innanför dörren, och några steg längre in erbjuds ytterligare förvaringsmöjligheter i garderob bakom mattvita skjutdörrar.

De sociala ytorna är lättillgängliga med direktaccess till den stilrena köksmiljön med släta vita luckor och rökgrå accentuerande arbetsbänk och kakelsättning. Halvön skapar både avgränsning och bjuder in till samkväm, med det ljusa vardagsrummet i förlängningen där både middagsbord och soffgrupp med lätthet inryms. Rummet åtnjuter också utgång till en av våningens terrasser, där sommarmånaderna gärna spenderas med blick mot Marinan.

Den mer privata sfären utgörs av två bra sovrum och ett mellanliggande badrum, som helkaklats i tidlösa kulörer och utrustats med bland annat regndusch, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk samt gott om förvaring. Det första sovrummet bjuder på vackert hörnljus från fönster i två väderstreck, alldeles utmärkt som barnrum eller kontor för den som önskar. Master bedroom ståtar med egen utgång till den andra terrassen, också här med Marinautsikt, massor med förvaring bakom smidig skjutdörrsgarderob och flexibla kvadrat med möjlighet till både dubbelsäng och extra möblemang om man så vill.

Ypperligt genomtänkt, sinnrikt och smakfullt, med ett glädjande ljusflöde allra högst upp - välkomna!

Kök

Smakfullt Marbodalkök med gott om förvaring bakom vita, släta luckor tillsammans med grå bänkskiva i laminat och matchande kakelsättning ovanför arbetsytan. Välutrustat med induktionshäll, kyl och frys i fullstorlek, varmluftsugn, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt fläkt (Franke). Samtliga vitvaror, med undantag för fläkten, kommer från Siemens.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med vita väggar som möter mörkgrå klinkergolv. Skön regndusch och handdusch bakom vikdörrar i klarglas, spegel med belysning, tvättställ på kommod med förvaringslådor i vitt samt wc. Utmärkta tvättmöjligheter i form av tvättmaskin och torktumlare (Siemens) side by side. Ovanför finner vi en vit bänkskiva samt praktiska väggskåp med vita luckor.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2015
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Midskeppet i Dockan
Allmänt om föreningen: Brf Midskeppet i Dockan består av 75 st bostadsrätter i en byggnad uppförd 2015. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Gemensamma utrymmen innefattar en välskött innergård med planteringar och gräsytor, utrymme för källsortering, cykelförråd i källaren samt en gästlägenhet att hyra på bottenvåningen (hyra fn 250 kr/dygn), vilken ägs tillsammans med grannföreningen.

Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta el och varmvattenförbrukningen. El och varmvatten debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning.

Medlemskap i Sunfleet bilpool ingår i månadsavgiften till 2020.
Parkering/garage: Föreningen tillhandahar 15 st garageplatser för en kostnad på ca 800 kr/mån, separat kö. 8 (kommande) öppna parkeringsplatser avsedda för gästparkering och Sunfleet. 2 st MC-platser finns också att hyra för ca 300 kr/mån. Det är i lång kö till garageplatserna. För mer info om parkering i området, besök gärna: www.pmalmo.se
Bredband/TV: Tv, bredband och IP-telefoni finns tillgängligt via Telia Triple Play. För detta tas en obligatorisk avgift på 220 kr/mån ut från respektive hushåll. Denna summa tillkommer på månadsavgiften.
Renoveringar: Då huset färdigställts under 2015 finns inga planerade större renoveringar. För att öka säkerheten har tag-system och brytbleck installerats 2017. 2018 planeras utsmyckning av innergård och utvärdering av installation av laddstolpar i garaget. En underhållsplan är framtagen.
Ekonomi: Avgiften har ej höjts sedan inflyttning skedde och i samband med budgetarbetet beslutade styrelsen att från den 1 januari 2018 sänka årsavgiften med 5%. Överlåtelseavgift om ca 1138 kr betalas av köparen, pantsättningsavgift om ca 455 kr/pant betalas av pantsättaren.
Övrigt: Föreningen tillämpar avläsning av varmvattenförbrukning. I månadsavgiften ingår kallvatten, medan varje hushåll efter avläsning betalar för hur mycket varmvatten som använts. Ovanstående information är inhämtad från berörd förening, uppdaterad 2017-10-04. Spekulanter och den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Dockporten 4

Allmänt om lägenheten

Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr tillkommer till månadsavgiften och avser Telia Triple Play (digital-tv, bredband och IP-telefoni exkl samtalskostnad).

Kostnad för varmvatten och hushållsel tillkommer utifrån faktisk förbrukning.

Närområde

Allmänt

Dockan är ett attraktivt område med blandade funktioner. Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett av Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. De moderna bostäderna, marina miljön och närheten till de centrala delarna i Malmö skapar förutsättningar för ett unikt boende. Dockan ligger bara minuter från Malmö Centralstation och tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Med tåg eller buss tar man sig till de närliggande flygplatserna Sturup och Kastrup och vidare ut i världen. Vill man nyttja lokaltrafiken, trafikeras både Dockan och Västra Hamnen av bussar. Från hållplatsen vid Dockan tar det bara några minuter att åka buss till Centralstationen.

Från Dockan är det nära till allt. Både Malmö Centralstation och hela gamla citykärnan med Malmös stora shoppingutbud, restauranger och service ligger inom promenadavstånd. För att vardagen ska fungera tillfredsställande finns också en närbutik med livsmedel, restauranger och övrig service såsom vårdcentral, apotek, kemtvätt, gym med mera i området. Ett stort och välsorterat Ica Maxi och Systembolag ligger i nära anslutning.

De flesta bostadsrättsföreningarna på Dockan har egna garage som går att hyra. Utanför husen finns också besöksparkeringar. Det finns även ett stort parkeringshus på Hallenborgsgatan, P-huset Dockan som sköts av Parkering Malmö, där möjlighet finns att hyra extra parkeringsplatser.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Nina Berglund

Nina Berglund
0723-734235
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på