Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Interiör

Högst upp i fastigheten med en oslagbar panoramavy över Malmös slingrande kanal, parker och city hittar vi denna fullkomligt magiska sekelskiftesvåning med ytterst välbevarade ursprungsdetaljer. Lägenheten stoltserar med pampiga rum i fil, takstuckaturer och fiskbensparkett i samspel med angenäm takhöjd och underbara fönsterpartier som bidrar till ett fantastiskt ljusflöde. Synnerligen representativt och elegant i välskött fastighet från 1893 på en utav stadens mest exklusiva adresser.

Med hiss upp till fjärde våningen tar vi oss in i bostaden där vi välkomnas av en smakfull och generöst tilltagen hallmiljö där fiskbensparkett pryder golvet och väggarna går i naturfärg. Här når man det första badrummet som ligger belägen direkt på vänster hand och till höger tornar master bedroom med fenomenal takhöjd, fantastiska takstuckaturer, vackra fönster samt behagligt naturtonade väggar. Ett underbart utrymme som bjuder på rikligt med plats för både dubbelsäng, förvaringsmöbel eller skrivbord om man så vill. Via detta rum finns även utgång till en läcker smidesbalkong med kunglig vy.

Via tidstypiska skjutdörrar med dörröverstycke nås ett ståndsmässigt allrum, vars betagande takstuckatur samt takrosett sannerligen imponerar. Väggarna kläds av samma färg som föregående rum och accentueras av de nobelt vita stuckaturerna. Stora fönsterpartier skänker ett rikligt ljusflöde och här åtnjuts även en öppen spis i extravagant marmor samt ett charmigt burspråk. Vidare access till tre rum i fil fås via vackra skjutdörrar.

Nästkommande rum är praktfullt vita med samma fabulösa fiskbensparkett som är genomgående för större delen av våningen. Här fås väl tilltagna kvadrat med flexibla möbleringsmöjligheter och ett ljusinsläpp som heter duga ifrån de storslagna fönsterna. Rummen är alldeles lysande att förkovra sig länge i och självklart pryds taket också här av både stuckatur och vackert välvda hörn. Mellan rummen finns stilfulla pardörrar och i den stora salongen återfinns en ståtlig kakelugn av högsta rang.

Sovrum nummer två finns längst in av rummen i fil och nyttjas idag som walk in closet. Detta rum tillsammans med grovköket och våningens andra badrum kan med fördel skiljas av från resterande bostadsyta och skapa ett rum och kök på 45 kvadratmeter med egen ingång att hyra ut.

Genom en serveringsgång med brädgolv och vita väggar tar vi oss till ytterligare ett sovrum, även här ligger brädgolv medan väggarna är sandfärgade. Takrosetter och stuckatur pryder rummet och här finnes utgång till ljuvlig balkong i söder. Via serveringsgången tar vi oss till en naturlig matplats samt kök.

Köket är ypperligt smakfullt inrett med mörkbetsad köksinredning och måttbeställda mörkbetsade bänkskivor i ek ovan. På golvet ligger självfallet parkettgolv och väggarna är fräscht vita. I anslutning till köket finns ett utrymme som idag används som praktisk tvättstuga med god arbetsyta. Via köket kommer vi även till grovköket med köksinredning i trä och rostfri bänkskiva. Invid grovköket finnes våningens andra generösa badrum med schackrutigt klinker och vitt kakel. Här finns dubbla handfat och badkar för extra luxuöst intryck.

En exklusiv sällskapsvåning med genomgående kvalitativa materialval och ett hem vi är mycket stolta över att få förmedla, Välkomna!

Tvättstuga

Golvet i tvättstugan består av brädgolv och väggarna är vita. Både tvättmaskin och torktumlare är från Electrolux.

Badrum 2

Våningens andra badrum stoltserar med schackrutigt klinker och vitt kakel. Här finns dubbla handfat med underskåp, WC, spegelskåp och badkar för extra avkoppling i vardagen.

Badrum

I badrummet finner vi natursten och vitt kakel. Här finns tvättställ med underskåp, WC, dusch med både tak och hand munstycke, glasdörr intill dusch, handdukstork samt njutbar golvvärme.

Kök

I det fantastiska köket finner vi parkettgolv och vita väggar. Här finns mörkbetsad köksinredning med måttbeställda mörkbetsade bänkskivor i ek ovan. Vidare utrustning består av diskmaskin, ugn och mikrovågsugn, kyl och frys (Bosch), induktionshäll (Siemens) samt fläkt (Thermex).

Grovkök

Grovköket har även det parkettgolv och vita väggar. Köksinredningen är i trä med rostfri bänkskiva. Utrustat med ugn, kyl och frys (Electrolux).

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1893
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Tigern 3
Allmänt om föreningen: Brf Tigern 3 bildades 1986 och är belägen på Davidshallsgatan 2 och Regementsgatan 6 på Davidshall i Malmö. Föreningens fastighet Tigern 3 förvärvades genom ombildning 2016 och består av ett flerbostadshus om 4 våningar med 8 lägenheter och 5 lokaler. Fastighetens byggnad är uppförd ca 1893. Föreningen är en äkta förening.
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler och grill.
Gemensam tvättstuga finns ej.
Parkering/garage: Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser. Det finns boendeparkering i området, för detta kontaktas Malmö stad.
Bredband/TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och bredband via Bredbandsbolaget. Fiber finns indraget.
Renoveringar: 1980 bandtäkt plåt på taket byttes och balkongerna mot gården renoverades. 1992 hiss installerades. 1995 fönster och fönsterdörrar byttes till isolerglas i lägenheter och trapphus. 2006 fjärrvärmeväxlaren byttes. 2009 avloppsstammar utbytta samt ca 50% av avloppen i lägenheterna. 2013 el i källaren byttes. Elstammarna till lägenheterna är av äldre utförande. 2016 utfördes dräneringsarbete, målning av trapphus samt elbyte i trapp. 2017 slutfördes arbete med fiber till samtliga lägenheter samt att innergården rustades upp med gemensamma utemöbler och grill. Föreningen planerar att under 2018 renovera fasaden och portuppgången. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Föreningen följer en underhållsplan.
Ekonomi: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1120 kr som betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 448 kr som betalas av pantsättaren.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera informationen med representant ur styrelsen före ett köp.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Malmö Tigern 3

Allmänt om lägenheten

Andelstal insats 15,95193%. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning.
Andel i förening samt andel av årsavgift har ej kunnat preciseras.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.


BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.


ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Claudia Hamington

Claudia Hamington
0704-443972
Reg. Fastighetsmäklare
Partner Malmö
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Joachim Grufstedt

Joachim Grufstedt
0708-993393
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på