Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Här presenteras en välplanerad våning med stor potential, genomgående planlösning tillsammans med ett charmigt brädgolv i samtliga rum. Stabil förening med låg belåningsgrad och låg avgift. Hjärtligt välkommen på visning!

Interiör

Välkommen till denna välplanerade och genomgående tvårummare på bekväma våning två i välskött, lågt belånad förening! Här kan du enkelt sätta din egen prägel och få till ditt drömboende precis så som du själv önskar.

Vi tar klivet över tröskeln och landar i hallen. Här finns det gott om förvaring i två inbyggda garderober på vänster sida och på höger sida finns separat avhängningsplats för ytterkläder. Redan i hallen möts vi av det framtagna, vackra brädgolvet från byggnadsåret som leder vidare in i lägenheten.

På höger sida ligger våningens sovrum som är bra disponerat och som enkelt rymmer en dubbelsäng för den som önskar. Här finns ävn plats att passa in ytterlligare förvaringsmöbler för den som önskar.

Vidare in i våningen hittar vi köket. För att vara ett mindre kök finns det gott om plats för att hålla samtliga köksredskap dolda då man har utnyttjat ytan väl och försett kökets båda sidor med inredning. Här finns klassiskt vita skåpsluckor med rostfria beslag som kombineras med ett vitt kakel ovanför bänkskivan. I köket finns dessutom möjlighet att ha en matplats för minst två personer.

Badrummet är funktionellt och fräscht målat i vitt med inkaklat badkar. Det är inrett med vita, kvadratiska kakelplattor på väggarna samt ett golv i en ton av terracotta.

Vardagsrummet är ljust och väl tilltaget. Även här återfinns det charmiga brädgolvet som ger extra karaktär och det stora gårdsvända fönsterpartiet förgyller med extra dagsljus. Här får du enkelt plats med både soffhörna samt en extra matplats för den som önskar det vid större middagsbjudningar. Möbleringsmöjligheterna är många tack vare sin avlånga utformning.

Hjärtligt välkommen på visning!

Badrum

Badrum i vitt med badkar. Här finns badkar, toalett, handfat.

Kök

Kök med gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsyta. Här finns spis, fläkt, kombinerad kyl/frys. Plats för matplats för minst två personer.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1945

Förening

Namn: Brf Västmanland 15
Allmänt om föreningen: Brf Västmanland 15 är en äkta bostadsrättsförening och består av 49 lägenheter och 1 lokal. Föreningens gatuadresser är: Bragegatan 9, Smålandsgatan 24, Västmanlandsgatan 6a-d. Huset är byggt 1945. Föreningen köpte fastigheten 1980. Föreningen äger marken.

En gemensam tvättstuga finns med tillgång till två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum i vardera.

Cykelförråd finns i källaren och cykelställ på gården.
Källsortering finns på gården.
Grillplats och utemöbler finns på gården.
Parkering/garage: Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering råder inom området. Läs mer om det http://malmo.se/Stadsplanering--trafik/Parkering/Boendeparkering.html
Bredband/TV: Kabel-TV finns genom ComHem och ingår i den angivna månadsavgiften. Bredband finns från ComHem. Hastighet väljer man själv och summan kan därför variera.
Renoveringar: 1985: Fönster byttes ut. 1995: Vattenstammar byttes ut. 2005: Avloppsstammar relinades och brunnar byttes ut. 2005: Elen drogs om och jordfelsbrytare installerades i lägenheter och offentliga utrymmen. 2010: Taket lades om. 2018: Föreningen planerar att renovera fasaden under våren 2018. Fasaden kommer att putsa och fräsha upp fasaden, samt förstärka balkongerna. Föreningen följer underhållsplan som upprättades under 2015. I denna ingår byte av värmeväxlare samt byte av termostater i bostadsrätterna. De planerar även att måla om i trapphusen samt utöka antalet tvättstugor.
Ekonomi: Föreningen har nga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat med föreningen 2017-10-16. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1108 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 443 kr/pant. Som ny medlem betalar man en administrativ avgift 250 kr och 300 kr för gravyr av namnskylt till porttelefon.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad från representant från föreningen. Blivande köpare uppmanas att själv undersöka informationen med föreningen.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Andelstal: 2,25138%

Andelstalet är hämtat från BoNea som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går inte att specificera hur andelstalet är uträknat.

Närområde

Allmänt

Dalaplan är en gammal och viktig trafikknutpunkt i den sydligaste delen av centrala Malmö. Här möts Södra Förstadsgatan, Nobelvägen, Ystadvägen, Trelleborgsvägen, Per Albin Hanssons väg (f.d. Lindeborgsvägen) och John Ericssons väg. Namnet tillkom inte förrän 1932 och inspirerades av den intilliggande så kallade plantagelyckan Nr. 9 Dahl, i sin tur uppkallad efter landskapet Dalsland. Under senare delen av 1930-talet uppfördes bostadsbebyggelse kring platsen.

Dalaplan är en knutpunkt, i centrala Malmö med promenadavstånd till det mesta staden har att erbjuda. Bor man på Dalaplan så är en av fördelarna just kommunikation. Stora knutpunkten Södervärn ligger alldeles bredvid, här bör man hitta bussen som tar en dit man vill. För tågpendlaren så är resan till Triangeln inte lång, såvida man inte väljer att promenera dit.

Det saknas inget kring Dalaplan som är utmärkt positionerat med promenadavstånd till det mesta. Möllevången ligger ett stenkast bort där man har ett rikligt utbud av nöjen och barer och på 500 meters avstånd finns shoppingcentret Mobilia med restauranger, caféer och ett bra shoppingutbud. Mobilia är en folklig, genuin och trivsam handelsplats med stark Malmötradition som växt fram sedan slutet av 60-talet. Mobilias läge har genom Malmös expansion och utveckling de senaste åren, förändrats från externt läge till att idag ligga mitt i Malmö med många spännande utvecklingsområden runt omkring.

Apotek, vårdcentral och tandläkare finns även i närområdet. Den som tränar och gärna vill ha ett gym i området kan glädjas åt att här finns flera.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området. Boendeparkering råder.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Nina Ollhage

Nina Ollhage
0700-01 90 83
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på