Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välkommen till denna smakfullt renoverade vindsvåning som med generösa kvadrat bjuder på en väldisponerad planlösning. Ljusinsläpp från två väderstreck, fina detaljer och på bästa adress! Missa inte denna pärla!

Interiör

Välkomna upp till högsta boendeplanet och denna genomgående vindsvåning. Väldisponerade ytor, fina sovrum och nyrenoverat badrum är några av de attribut som förgyller. Hemmet är väl omhändertaget och planerat i minsta detalj.

Vi välkomnas av en rymlig hall men förvaring i inbyggd klädkammare till vänster. Fönster ger utblick över innergårdar och takåsar. Rakt fram finner vi det väl tilltagna köket med vita, släta köksluckor och snygg ekparkett på golvet. Det U-formade köket bjuder på god förvaring och fina arbetsytor. Samma vackra utsikt även från detta rum och härligt med ljusflöde.

Med kök, matplats samt allrum i delad öppen planlösning flödar ljuset in i vindsvåningen och ackompanjeras av nordiskt svala färgval. Öppenheten bidrar till en rymlig atmosfär och möblering sker i all enkelhet. Känslan av vindsvåning har smakfullt behållits i form av öppning i tjock mörk träbalk samt synliga väggbjälkar.

Vidare kommer vi till hemmets privata del där vi finner det fina badrummet, helkaklat i vitt och svart med inglasad duschhörna. För högsta bekvämlighet är även en tvättmaskin installerad. Två mysiga och rymliga sovrum är även dem placerade i denna del av hemmet men avskilda från varandra och placerade mot vars en del. Master sovrummet ger dessutom många fina möbleringsmöjligheter och plats för ytterligare förvaring för den som önskar det.

I hallen som sammanlänkar dessa tre ytor har vi också ingången till det tredje av hemmets sovrum som även detta med all enkelhet möbleras med stor sovplats. Yta och förvaring är definitivt ingenting man kommer ha problem med här! Härintill ligger ett andra praktiskt badrum, också här smakfullt inrett med sobra färgval och duschhörna.

I denna lägenhet på stolt Cityadress finner du ett kvalitativt boende med svårslaget läge och bara ett par steg från utbudet av butiker och restauranger. Optimalt pendlarläge med närhet till såväl flertal busshållplatser som Citytunnelns stop på Triangeln.

Varmt välkommen på visning!

Gäst-WC

Helkaklat badrum i ljusa färgval.
Vita väggar mot mörktonat golv.
Vägghängd WC i vitt porslin.
Handfat med förvaring undertill i vit kommod.

Badrum

Badrum i helkaklade vita väggar mot svart klinker.
Inglasad duschhörna.
WC samt handfat i vitt porslin.
Tvättmaskin.

Kök

Väl tilltaget kök i ljusa färger.
Vita släta luckor mot vit bänkskiva.
Liggande gråsvarta kakelplattor ovan vask.
Maskinpark i grått/rostfritt.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1900
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Brita 6
Allmänt om föreningen: Brf Brita 6 är en äkta förening som bildades 2005. Huset byggdes 1900 och föreningen äger marken. Föreningen består av nio bostadsrätter samt fyra hyresrättslokaler. Föreningens adresser är Amiralsgatan 11 samt Kungsgatan 7. Uppvärmning via fjärrvärme. Ekonomisk förvaltning via SBC.

I källarplanet på gårdshuset finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel.
I föreningen finns även ett gemensamt utrymme i källaren för barnvagnar samt cyklar.
Parkering/garage: Boendeparkering råder i området. P-huset Anna är det närmsta garaget. För information om priser besök www.pmalmo.se/Tjanster/Prislista/?listSearch=anna
Bredband/TV: Kabel-TV via ComHem.
Renoveringar: Genomförda renoveringar: 1980 helrenoverades huset med bland annat nyinstallation av hiss, stambyte, elstambyte och tak. 2005 omputsades fasaden 2007 omputsades trapphallen 2011 renoverades tvättstugan 2012 installerades nya elarmaturer med rörelsedetektorer. 2014 renoverades delar av taket och en översyn gjordes. 2016 Under kommer även två ventilationsfläktar att bytas ut och därefter byts resterande fläktar ut löpande. 2017 taket lades om. Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och inom en 10-årsperiod. Föreningen kommer även byta ut entrédörren.
Ekonomi: 2016 höjdes avgiften med 2%. 2017 höjdes avgiften med 3%. Varje höst har styrelsen ett budgetmöte där man bestämmer kommande års avgiftshöjning. Överlåtelseavgift om ca 1113 kr faktureras köparen och pantsättningsavgift om 445 kr faktureras låntagaren.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Brita 6

Allmänt om lägenheten

Föreningens ekonomiska förvaltare har uppgett följande andelstal:
Ospecificerat andelstal: 0,1052450
Andel av årsavgift: 10,52437%
Andelsprocent kapital: 10,52451%

I föreningens lägenhetsregister är bostaden listad som 5 rok och 113 kvm. Säljaren uppger dock att den i dagsläget är 4 rok och uppmätt till 118 kvm.

Lägenhetsinnehavaren disponerar över ett källarförråd.

Säljaren uppger att skjutdörrsgarderob i stora sovrummet, fyra garderober i andra sovrummet samt tvättmaskin kommer att ingå i köpet.

Närområde

Allmänt

Malmö City är det pulserande hjärtat i landets tredje största stad. Som sig bör finns här ett strålande utbud av affärer, restauranger och bostäder för alla smaker. Arkitekturen tar tvära kast från kvarter till kvarter och ofta från hus till hus. Här kan du bo i såväl hus från 1700-talet som i toppmoderna lägenheter. Hela Malmös historia målas upp med hjälp av byggnader och det är riktigt underhållande för den arkitekturintresserade att ta en promenad bland vägar och stråk i City.

Gågatan som löper från Malmö Central, via Stortorget och ända ner till Triangeln är det självklara shoppingstråket och här finns de flesta stora affärskedjor du kan förvänta dig. Om du hellre blir överraskad i din shopping finns gömda pärlor. Ta en kort avstickare till Lilla Torg, till exempel. Här kan du upptäcka unikt hantverk i olika skepnader, eller svalka dig med en kall dryck på en av de många uteserveringarna. Lilla Torg är ett populärt vattenhål med mat från världens alla hörn dit många, både semesterfirare och de som bara tar en lunch flockas varje dag. Torget byter skepnad till festtorg allt eftersom kvällen blir natt med flera nattklubbar och uteserveringar med musik och upplevelser.

Caféer och restauranger är rikliga i hela City. Finn dina favoritsmaker eller upptäck helt nya, i Malmö samlas som bekant hela världen. Lyssna gärna på någon av de många gatumusikanterna under tiden. Stora gallerior som Hansa samlar ännu fler shoppingupplevelser och restauranger under samma tak och utgör ett fint alternativ när vädret inte spelar med.

En gång varje år byter hela City skepnad och blir Malmöfestivalen. Världs- och rikskända artister framträder på stora scener som byggs upp på torgen och längs gatorna trängs försäljare och mer streetfood än du kan ana.

Nybyggda Malmö Live ligger strax norrut, över kanalen, och erbjuder ett nytt hem åt Malmös kulturliv med symfoniorkestern i spetsen. Internationella restauranger och världsartister av hög klass står på menyn när du tillbringar en kväll på Malmös eget "Malmhattan".

Kommunikationer finns det gott om med närhet till Malmö Central och knutpunkten Gustav Adolfs Torg. Sturup och Copenhagen Airport är inte långt bort, likt tåg- och bussresor i alla riktningar. I City tar du dig lättast fram till fots eller med cykel. Gång- och cykelbanorna är väl utbyggda och anpassade likt stora delar av övriga Malmö. Skulle du bli trött i fötterna av allt promenerande kan du även slå dig ner vid kanalen som flyter runt city. Längs med vattnet finns trevliga bryggor som bjuder in till en stunds improviserad avslappning.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen samt vad det innebär. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Hemförsäkringen är i normalfallet en schablon på 1 600 kr. Detta är en genomsnittlig hemförsäkring för bostadsrätt i Malmö kommun med ett genomsnittligt lösöre, enligt Folksam 2014-10. Via vissa bostadsrättsföreningar samt fackförbund ingår i vissa fall delar av hemförsäkringen. Kostnad för lösöret är olika för olika bolag och den summa man vill försäkra.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Claudia Hamington

Claudia Hamington
0704-443972
Reg. Fastighetsmäklare
Partner Malmö
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på