Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Högkvalitativt modernt enplanshus uppfört i stabil stenstomme och med påkostade materialval med miljöaspekten i fokus i natursköna Torna Hällestad. Högt läge med fina utsiktsvyer. Tre bra sovrum, dubbla badrumsmiljöer och genomgående golvvärme i fantastisk interiör med optimalt ljusflöde och disposition!

Interiör

Välkommen in i denna exklusiva enplansvilla med påkostade inredningsval och med en takhöjd på hela 2,7 meter.

Ytterdörr i massiv ek med kodlås och en rymlig entré med goda avhängningsmöjligheter, stor garderob med skjutdörr. Snygg och praktisk granitkeramik på golvet vid entrén. Huset har putsade innerväggar (gips) och en vacker enstavig mattlackad ek på golvet. Vattenburen golvvärme i hela huset vilket ger en skön balanserad och driftssnål uppvärmning. Gedigna innerdörrar i massivt trä med ljuddämpande tätningslister.

Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp i öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som integreras väl av avskiljande köksö. Köksön har förutom spishäll och rostfri frihängande fläktkåpa även en separat diskho. Goda förvaringsmöjligheter i stilrent kök med integrerade släta vita köksluckor och en vacker stryktålig ljus köksbänk i stenkomposit.

Vardagsrummet är väl tilltaget och här njuter man som sig bör av braskaminen från Contura.

Tre sovrum varav ett med eget helkaklat badrum med både badkar och dusch samt dubbla handfat. Här kan du ligga i badet och se ut över de gröna omgivningarna via ett liggande brett fönster. Alla tre sovrummen har goda förvaringsmöjligheter i stora garderober med skjutdörrar. I huset finns även en stor klädkammare som skulle kunna bli ett litet arbetsrum....

Helkaklade badrum med vacker granitkeramik som har naturstenskänsla. Platsbyggd inredning med läckra detaljer.

Tvättstuga/groventré med utgång mot sidan av huset. Här finns både tvättmaskin och torktumlare samt bänk och förvaringsmöjligheter.

Läcker uteplats i bästa utsiktsläge om ca 70 kvm.

Investeringar har gjorts i form av bla planteringar i trädgården, staket runt såväl hela tomten som uteplatsen och nybyggt förråd 12,5 kvm med extra kyl och frys.

Man har låtit special beställa rullgardiner till samtliga fönster från Rullux, fönsterbrädor till alla fönster, byggt extra förvaring i badrum , klädkammare och tvättstuga. Installerad handdukstorkar i badrummen. Ny ytterdörr till tvättstugan.

Larm finns samt kodlås på samtliga dörrar.

Grovkök

Här finns förutom tvättmaskin 7 kg A+++ och torktumlare båda från Cylinda från 2017 även frånluftsvärmepump av märke NIBE en F730. Elskåp med automatsäkringar och jordfelsbrytare.

Samtliga rum har egna trådlösa termostater vilket innebär att Du kan få önskad temperatur i vart och ett av rummen. Nibe F730 värmepumpen är kopplad till bredbandet och kan styras via smartphone, även om du råkar befinna dig tex utomlands...

Kök

Spishäll induktion, inbyggnadsugn ( stektermometer och katalytisk rengöring) och Micro med grill, rostfri frihängande fläktkåpa kopplad till utsug och diskmaskin, dessa från Cylinda A+ år 2017. Stor kyl och frys från Siemens. Köksluckor vita släta i 22 mm MDF.

Badrum

Dusch, Wc och tvättställ med handfat. Primy blandare - helt i RF stål (Sunda hus märkta).

Badrum

Fristående badkar, dusch, tvättställ med dubbla handfat, WC. Primy blandare - helt i RF stål (Sunda hus märkta).

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla i vinkel
Byggår: 2017
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong(lågenergiblock)
Fasad: Puts - Caparol Amphisilan (självrengörande)
Fönster: 3-glas underhållsfri PVC
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Vattenburen golvvärme, frånluftsvärmepump Nibe F730
Ventilation: Mekanisk frånluft

Övriga byggnader

Förrådsbyggnaden 12,5 kvm. Gjuten platta, träregelstomme, putsad fasad, sedumtak. Isolerat och el utdraget.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

El: 15 000 kr/år
Energiförbrukning: 12 000 kWh/år
Nätleverantör: skånska Energi
VA: 5 000 kr/år
Renhållning: 2 850 kr/år
Totalt: 22 850 kr/år
Kommentar: Delvis uppskattad driftkostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Hällestad 39:19
Taxeringskod: 210
Taxeringsvärde: 655 000 kr
Taxeringsår: 2017
Pantbrev: 2 200 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Fiber finns indraget i huset och samtliga rum har bredbandsuttag.

Närområde

Allmänt

Torna Hällestad är en pittoresk by i Lunds kommuns östra utkant med omkring tusen invånare. Byn ligger mycket vackert på höjden av en utlöpare till Romeleåsen och kringgärdas av främst betesmarker och bokskog.

Torna Hällestad har en lanthandel med eget bageri, en förskola och en lågstadieskola. Mellanstadie- och högstadieskolor finns i det närliggande samhället Dalby. I byn finns Torna Hällestads Idrottsförening, THIF. Föreningen samlar många av byns ungdomar och vuxna inom olika aktiviteter, framför allt inom fotbollen.

Till Lund tar det cirka 20 minuter med bil, till Malmö omkring 35 minuter. Det går också buss till Lund via Dalby. På gångavstånd från byn hittar man Skrylleområdet, vilket är flera sammanlänkade naturreservat. Områdets centrum utgörs av motionsanläggningen Skryllegården som erbjuder vandringsslingor, gym, naturum, restaurang och fina omgivningar.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Emma Stenkvist

Emma Stenkvist
0708- 405287
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på