Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Unik möjlighet att förvärva denna väldigt välbelägna fastighet vid Sundstorget i Höganäs, med direkt närhet till både hamnen och Köpmansgatan. Idag rymmer fastigheten både anrika restaurang Schweitz i bottenplan samt en bostad om ca 125 kvm på ovanvåningen.

Interiör

RESTAURANGEN
Restaurangen i bottenplan består av serveringsdel inomhus med plats för ca 60 gäster, och en uteservering under tak med plats för ca 50 gäster. Här finns också två toaletter, en bar, kök med pizzaugn och all erfordelig utrustning, diskavdelning, förråd m.m.
Alla tillstånd och godkännande är på plats.

BOSTADEN
Via separat ingång, en trappa upp, når vi bostadsdelen.
Vi gör entré till hall med klinkergolv och avhängningsmöjligheter.
Till vänster kommer vi in i köket där vi möts av ett vackert trägolv, vilket är genomgående i hela bostaden. Den maskinella utrustningen består av spishäll, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt hel kyl & frys.
Här finns även en separat matplats vid fönsterna, samt ett rymligt förråd.

Vidare in i bostaden når vi ett allrum/genomgångsrum, där det även finns en lucka upp till en inredningsbar vind om ca 70 kvm. Till vänster har vi det rymliga badrummet, som är utrustat med både bubbelbadkar samt separat dusch, wc och tvättmaskin. Kakel och klinker.
På andra sidan om allrummet hittar vi vardagsrummet, och därefter ett sovrum där det även är förberett för kamin.

Vidare ut i hallen igen så når vi den andra delen av lägenheten, som består av två rum varav det ena har balkong mot innergården.

Kort sagt, en fantastiskt välbelägen fastighet med många möjligheter - Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning!

Badrum i lägenhet

Badkar och sep. Dusch, WC, tvättställ, kakel, fönster, tvättmaskin och duschkabin.

Kök i lägenhet

Spis, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin och matplats.

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med källare
Byggår: 1929 ombyggt 1988
Grundläggning: Källare
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas i bostadsdelen
Tak: Tegel
Uppvärmning: Gas
Övrigt byggnad: balkong i bostaden.

Övriga byggnader

Rymligt garage. Källare

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Sjöhästen 7
Taxeringskod: 322
Taxeringsvärde: 1 774 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 431 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 2 300 000 kr

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Niklas Nordh

Niklas Nordh
070-7575091
Reg Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på