Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Nu erbjuds Mariastadens exklusivaste boende. Här har arkitektfirman House skapat något unikt med fokus på sociala ytor, rymd, ljus och vardagslyx. Bergvärme som uppvärmning.

Interiör

Nu har vi nöjet att presentera en gedigen villa på ett av Helsingborgs mest attraktiva områden! Förnämliga Mariastaden erbjuder här en förstklassig villa byggd 2008 där ljuvligt generösa ytor i öppen planlösning stoltserar tillsammans med en fin samhörighet med den grönskande utemiljön av privat karaktär. Stor braskamin inbyggd med Samaca Multicolor från Nordschiffer delar av den sociala ytan och skapar karaktär, och överallt lockar ett oemotståndligt ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier. Allt utfört i absolut högsta standard i exklusiva materialval.

I den stilrena och avskalade hallmiljön möts vi av en härlig känsla av modernitet och elegans. De ljust putsade väggarna samt klinker på golv som genomsyrar ger boendet en helhet.
Från hallen öppnar köket upp sig med tidlös och gedigen köksinteriör från Bulthaup i ljus kulör tillsammans med superb maskinpark i rostfritt från Siemens med bland annat kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll samt inbyggd kaffemaskin.

På andra sidan braskaminen möts vi av vardagsrummet med praktfulla ytor för såväl soffgrupp som fåtöljer för både familj och vänner, här kan ni njuta av utsikten på den fina trädgården i två väderstreck samt poolen genom de stora fönsterpartierna.

Fortsätter vi genom vardagsrummet längs de stora fönsterpartierna når vi det första av fyra/fem sovrum med stor klädkammare intill. Till höger har vi ett badrum som är utrustat med allt man önskar. Både dusch, badkar samt bastu kan du njuta av efter ett pass i träningsrummet bredvid som du självklart kan inreda på annat vis om så önskas.

Från köket når vi även rummet som idag används som studio men som kan användas som arbetsrum eller ett sovrum till om det behövs. Mitt över finner vi goda förvaringsmöjligheter i klädkammare och även bostadens gäst-wc.
I den andra delen av huset möter vi två stora sovrum med varsin klädkammare mitt över rummen. Här finns även ett till badrum som även detta är utrustat med dusch. I denna erbjuds även en rymlig tvättstuga med allt man behöver.

Från hallen som bryter av de båda delarna av huset tar vi betongtrappan upp till andra våningen där vi kommer upp till ett stort vardagsrum med goda möblerings- samt förvaringsmöjligheter. Vi går vidare över en glasbro med ett badrum på höger sida, även detta lyxigt renoverat, vidare till ett sovrum med underbart ljusinsläpp och stora ytor. Takönsterna är automatiskt styrda med regnsensorer över glasbron.

Detta exklusiva boende är något utöver det vanliga och måste upplevas. Vem vet? Kanske är det här just ditt nästa boende!
Missa inte chansen, välkommen på visning!

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med klinkergolv.
Bra förvaring samt inredning från Ballingslöv.
Tvättmaskin samt torktumlare 2015.

Badrum

Totalt finns 3 badrum.
Badrummet vid Master Bedroom innehåller både dusch/badkar/bastu.
Ytterligare två duschrum varav ett på ovanåningen.
En gäst-wx erbjuds också vid entrén.

Kök

Påkostat kök från välrenommerade Bulthaup
Alla vitvaror från Siemens i rostfritt
Frys utrustad med ismaskin
Inbyggd kaffemaskin, värmeskåp
Induktionshäll

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggår: 2008
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong Leca Ergotherm
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Rheinzink
Uppvärmning: Bergvärme med fjärrvärme som tillval
Ventilation: Mekanisk frånluft
Övrigt byggnad: Uteplats 1 Nordöst morgon-lunch sol
Uteplats 2 Sydväst lunch-kvällssol

Övriga byggnader

Förråd - 350 mm leca

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 4 personer i hushållet.

El: 31 301 kr/år
Energiförbrukning: 26 054 kWh/år
VA: 5 340 kr/år
Renhållning: 3 240 kr/år
Totalt: 39 881 kr/år
Kommentar: Uppvärmning av hus samt pool ingår i elkostnaden.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Vinrutan 4
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 4 966 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 3 681 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 3 000 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Närområde

Allmänt

Mariastaden är en relativt ny stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas 1995 och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse. I detta område finns fler flerbostadshus såväl som radhus, men även en del enfamiljshus. Ju längre österut man kommer, desto tätare blir bebyggelsen. På grund av att det ökade antalet flerbostadshus finns här också en större mängd offentlig grönska i form av trädkantade gator och små parker. Det finns tennisbanor och sporthall samt inom korta avstånd. Inom området finns ICA, restaurang, pizzeria, videoaffär, vårdcentral, Apotek, gym samt flertalet skolor och dagis. Bussförbindelserna till stan och Maria Station där pågatågen går, är goda.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19 samt vad det innebär. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Roger Billsten

Roger Billsten
0737-453701
Reg. Fastighetsmäklare
Partner
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på