Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välkomna till denna fina vindsvåningen i vacker fastighet anno 1880. Våningen är smakfullt renoverad 09/10 med bl a nytt kök, badrum och gästwc. Våningen har stora vackra fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Välkomna att boka visning! Mäklare Morgan Alerstam 042-450 95 03

Interiör

Våningen & Villan presenterar stolt denna fina och representativa vindsvåningen, belägen i ett vackert sekelskifteshus anno 1880! Hela våningen är smakfullt renoverad 2009/2010.
En genomgående och mycket välplanerad våning med härlig rymd och ljus tack vare stora fönsterpartier och högt i tak.

Våningen disponeras enligt följande:

Välkomnande möblerbar entré med avhängningsmöjligheter.

Direkt till vänster om entrén kommer vi in i hjärtat av lägenheten. Där öppnar nämligen det stora härliga köket upp sig med mycket rymlig matplats där hela vänskapskretsen får plats att avnjuta en härlig middag! Det generösa köket har fina köksluckor i trä och rostfria vitvaror samt snygg grå kakel över bänkskivan.

I anslutning till köket når vi det stora master bedroom som är lugnt beläget mot innergården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med sängbord. Här finns också mycket förvaringsutrymme iform av en hel garderobsvägg med skjutdörrar.
I andra sidan av våningen finner vi det andra sovrummet som med fördel kan användas som gästrum eller kontor om så önskas.

Våningen har ett välplanerat vardagsrum med utrymme för både soffhörna och matrumsmöblemang. Här finns också vackra välvda fönster med djupa fönsternischer som skänker ett bra ljusinsläpp.

Helkaklat duschrum i klassiskt grått och vitt.

Mitt över duschrummet återfinns wc i samma stil som duschrummet med grått klinkergolv och ljusa väggar.

I hela lägenheten ligger enhetligt och snyggt parkettgolv.

Kök

Den fullutrustade köket har följande maskinpark: spishäll, köksfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, hel kyl och frys med ismaskin samt integrerad diskmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1880
Övrigt byggnad: Finns möjlighet att bygga balkong.

Förening

Namn: BRF Helsingborg Carolus nr 3
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Brf Helsingborg Carolus 3 är en välskött förening med HSB som ekonomisk förvaltare.
Föreningen bildades 2009 och har 9 bostadslägenheter.
Parkering/garage: Föreningen har förnärvarande 4 parkeringsplatser. Separat kösystem.
Bredband/TV: Com Hem avgift tillkommer 150 kr. Fiber är installerat 2016 i samtliga lägenheter.
Renoveringar: Stambyte gjordes 1984. 2015 byte av ventilationsfläkt 2017 spolning av stammar och stickledningar
Ekonomi: Inga planerade avgiftshöjningar.
Övrigt: Bostadslägenheterna är fördelade enligt följande: 3 rum & kök, 1 st 4 rum & kök, 8 st

Övriga byggnader

Tvättstuga finns i källaren.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Carolus 3

Allmänt om lägenheten

Det finns källarförråd som tillhör lägenheten.

Närområde

Allmänt

Norr är en stadsdel i nordvästra Helsingborg som sträcker sig norrut från S:t Jörgens plats mellan landborgskanten och sundet.

Närheten till sundet och den havsutsikt som erbjuds gör att Norr är ett mycket attraktivt område i staden, då även en stor del av Helsingborgs centralare stränder och badplatser finns i anknytning till stadsdelen. Den förra bangården är numera en populär gräsyta vid namn Gröningen, populär under somrarna för solbadning och utomhusaktiviteter. Längre norrut ligger det populära Fria bad och efter det kommer ett promenadstråk längs Strandvägen och längst norrut ligger Pålsjöbaden och Vikingstrand.

Norr sträcker sig till största delen längs Drottninggatans nordligaste sträckning och kring dess respektive parallella gator och sidogator. Den sydligaste delen av stadsdelen avgränsas i öster av landborgsbranten och i väster av Öresundskusten. Stadsdelens nordligaste del omfattar även områden ovanför landborgen, vilka till största delen utgörs av grönområden i form av skogar, ängar och åkermark.

Stadsdelen har en mycket varierad bebyggelse med både flerbostadshus i nyrenässans från 1880-talet, sekelskiftesbebyggelse och även funkisområden.

Längst i norr omfattar stadsdelen även bebyggelse belägen på landborgen, ovanför strandterrassen. Utmed hela Drottninggatan finns gott om bussförbindelser och även matbutik och trevliga restauranger.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Morgan Alerstam

Morgan Alerstam
042-450 95 03
Reg. Fastighetsmäklare
Partner
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på