Katrineholm, Forssjö
Bintjevägen 12
4 650 000 kr
Boarea: 175 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 729 m2
Rum: 6
 

Modern villa invid Forssjösjön!

Där trevliga villakvarter möter det klarblå vattnet presenterar vi med glädje detta fantastiska hus om 175 smakfullt inredda kvadratmeter. Här finns alla önskvärda attribut som ett modern hem kan erbjuda där det estetiska är i perfekt symbios med det funktionella. Sällskapsytor samspelar trevligt med de praktiska ytorna så som sovrum och badrum på vardera plan. Detta ackompanjeras självklart av ett smakfullt inrett kök med full utrustad maskinpark och praktisk köksö. Kök och vardagsrum blir en central del med sin sociala anslutning och inbjuder verkligen till sammankomster och middagshäng med familj och vänner. På ovanvåningen finner vi ytterligare ett allrum varifrån vi når den stora härliga takterrassen med plats för möblemang och växter. Lägg därtill tre utmärkta sovrum varav det ena har ett dressing room i anslutning. Här på Binjevägen är Forsjösjön ständigt närvarande där man kan åtnjuta sjöns glittrande vatten både från köket och takterrassen. Andra värdefaktorer som lockar är de låga driftkostnaderna man har tack vare att bergvärmepump finns installerat samt vattenburen golvvärme på båda plan.

I detta nya bostadsområde bor du med med gångavstånd till badplats och allt vad närheten till sjön innebär. Bara ett stenkast från huset håller just nu en förskola på att byggas.
Detaljplanen för området medger att brygga för de boendes båtar kan byggas nere vid gatans slut. För naturälskaren är du här omgärdad av vacker skog som är gjord för motion och rekreation och när snön faller så är det inte långt till Spökbacken med sina fyra nedfarter. Här finns ett nytt utegym invid det populära elljusspåret och strax utanför Forssjö finns, mycket populära MTB- leder. En av de längre lederna passerar Forssjö så enklare än så blir det inte att ta sig sig ut på cykeln.
Det är inte svårt att förstå att detta kan bli en plats att kalla sitt hem. Välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Emma Ivinger
0707-18 06 32 emma.ivinger@vaningen.se

Visningar.

Söndag 11 December
14:30 - 15:00
Välkommen att anmäla er på visning via vår hemsida! Hej
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

- Entréplan:

Här finns vattenburen golvvärme på hela våningsplanet från bergvärmepumpen.

Hall:

Välkomnande hall med klinkergolv och målade väggar. För att hålla hallen mer representativ finns här utrymme att skapa så väl öppen som sluten förvaring.

Sovrum 1:

Direkt på höger hand når vi entréplanets sovrum som är lugnt och harmoniskt samt rymligt nog för att möbleras upp med dubbelsäng med tillhörande möblemang. Här ligger det ett vitlaserat härdat trägolv och väggarna är målade.

Tvättstuga:

Till vänster om hallen har vi istället bostadens rymliga tvättstuga. På golvet ligger det ett klinkergolv och väggarna är målade. Tvättstugan förser oss med goda förvaringsmöjligheter i form av högskåp och trådbackar och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med ho samt bergvärmepump. Tvättstugan förser oss med en dörr som leder oss vidare ut i trädgården.

Badrum:

Stilrent badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, spegel med dimbar belysning, dimbara spotlights i taket samt dusch med vikbara glasdörrar.

Vardagsrum:

Kök och vardagsrum i en härlig social anslutning med stora fönsterpartier och utgång till trädgården. Här finns en braskamin och plats för matbord. På golvet ligger det ett vitlaserat härdat trägolv och väggarna är målade.

Kök:

L-format kök med goda förvaringsmöjligheter och stor köksö för att maximera arbetsytorna. Här löper samma vitlaserade golv in från vardagsrummet och även här är väggarna målade. Köket är utrustat med induktionshäll, takmonterad fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, vinkyl samt kyl och frys.

- Övre plan:

Här finns vattenburen golvvärme på hela våningsplanet från bergvärmepumpen.

Allrum:

Allrum på övre plan med utgång till stor härlig terrass med utsikt över Forssjön. Här ligger vitlaserat härdat trägolv och väggarna är målade.

Sovrum 2:

Stort och rymligt sovrum med dressing room i anslutning. På golvet ligger ett vitlaserat härdat trägolv och väggarna är målade.

Sovrum 3 & 4:

Sovrum med vitlaserat härdat trägolv och väggarna är målade.

Badrum:

Stilrent badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat i kommod, spegel med skåp samt dusch med glasdörrar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

2022

Grundläggning:

Betongplatta

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Bergvärme

Ventilation:

Mekanisk till och från luft

Övrigt:

För att uppnå en tyst och behaglig inomhusmiljö har man isolerat mellan våningsplanen samt alla innerväggar. Alla väggar är byggda med OSB + gips vilket underlättar montering av vägghängda möbler.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 32 kWh/m²/år
Energiklass: B
Primärenergital: 58 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-09-28

Övriga Byggnader

Bygglov medger idag att bygga förråd och carport. Det är förberett med ledningar för elbilsladdare för tilltänkt carport.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

15 000 kr/år

VA:

7 000 kr/år

Sotning:

400 kr/år

Renhållning:

2 200 kr/år

Försäkring:

4 284 kr/år

Total driftkostnad:

28 884 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 2 180 kr (31 064)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Forssjökvarn 1:197

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Detaljplan

Tomtarea:

729 m²

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 3 300 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

218 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

210 Småhusenhet, tomtmark

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

218 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Idyllen Forssjö ligger 7 kilometer sydost om Katrineholm. Det gamla brukssamhället omges av skogar och sjöar och är en idealisk boplats för naturälskare. I Forssjö bor runt 600 personer.

Närservice:

Inne i Katrineholm finns all tänkbar service.

Kommunikation:

Bra bussförbindelser och cykelväg finns till Katrineholm. Busslinje 490 mellan Katrineholm (Resecentrum) och Björkvik trafikerar Forssjö.
Restiden till och från Katrineholms resecentrum varierar mellan 10 och 13 min för olika avgångar beroende på hur många stopp som görs.
Att ta sig med bil till Norrköping tar 30 minuter.

Övrigt:

I Forssjö finns en F-6 skola med ca 120 elever och i området byggs nu ytterligare en förskola. I anslutning till skolan finns fritidshem och förskola.
I vackra Forssjönsjön finns badplats med både brygga, sandstrand och gräsyta. Vid Bruksholmen finns idag en utomhusservering och vid Kraftstationen serveras lättare luncher och fika, här finns också en inredningsbutik.
Det vackra sörmländska landskapet inbjuder till motion och sport, och här finns alla möjligheter att använda naturen som träningsplats! Forssjö ligger i direkt anslutning till vacker skog, som gjord för motion och rekreation. För den skidintresserade finns slalombacken Spökbacken på andra sidan sundet och knappt 10 minuter från Forssjö igger Katrineholms golfklubb Jättorp.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.