Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Sjöbo, Sjöbo
Kristinelundsvägen 169-13
4 890 000 kr som utgångspris
Budgivning 3 900 000 kr
Boarea: 250 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 11.01 hektar
Rum: 8
 

Storslaget hus om 250 kvm med fenomenal utsikt över det skånska landskapet!

På Kristinelundsvägen 169–13 erbjuds vi denna fantastiskt inbjudande och U-formade Korsvirkesgård med namnet Brösarps Ekgård som har sitt ursprung från mitten av 1800-talet. Här erbjuds vi stall med godkänd takhöjd för hästhållning och loge samt traktorgarage med höga portar. Ett underbart färgsprakande paradis omgiven av vida fält och svalor som flyger högt. Vackert, magiskt, rofyllt, spännande och avskilt men ändå nära. Gården är placerad ca sex mil öster om Malmö och ca en mil ifrån centrala Sjöbo samt med närhet till grundskola och serviceutbud. Ett underbart boende för dig som vill ha allt så som grönskan, öppna fria och vackra vyer och lugnet. Själva boningshuset har med finess och fingertoppskänsla genomgått en renovering under senare åren och bjuder in med stora sociala ytor som är gjorda för att hysa in stora sällskap och vackra ytskikt i form av genomgående furugolv, synliga träbjälkar i tak, murade väggar i vitt och värmande braskaminer. I dagsläget erbjuds vi två till tre sovrum, som med enkelhet skulle kunna bli fler om behovet finns för det. Hemmet förser oss även med en nyare helkaklad badrumsmiljö med bastu och ett nyrenoverat lantkök i charmigt utförande med öppet upp i nock. Denna pärla får ni inte missa! Varmt välkomna på visning!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen välkomnar med generösa kvadrat och vackra fönsterpartier i ljusgrå dubbeldörrar. Under våra fötter ligger ett rostfärgat klinkergolv och de murade väggarna är i klassiskt vitt, enhetligt med den vita träpanelen i taket som ackompanjeras av infällda spotlights. Bra med plats för ytterkläder och skor finns att tillgå, likaså förvaring i inbyggda garderober.

Lilla hall:

Hall med rostfärgad klinker på golv och murade väggar i vitt. Här finns den ursprungliga bakugnen i välbevarat skick.

Kök:

Köket från IKEA (2021) erbjuder förvaring bakom släta luckor i ljusblå kulör som accentueras av arbetsytor i ljust laminat med vitt bistrokakel ovan. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och fläkt. Rymlig köksö adderar till känslan av volym och rymd samt än mer förvaring och arbetsyta. Golvet pryds med rostfärgad klinker som möter murade väggar i vitt och ett tak som är öppet till nock med träbjälkar och ljusbringande fönsterparti. Här finns även en värmande braskamin och utgång till hemmets trädgård med uteplats som ytterligare glädjande bonus.

Loft:

I anslutning till köket finns ett mysigt loft med vackert rundade tak- och gavelfönster, furugolv och vit träpanel på snedtak. Härifrån kan vi blicka ut över köksmiljön. Här uppe erbjuds flertalet möbleringsalternativ.

Vardagsrum:

Till vänster stiger vi in i det förtjusande sällskapsrummet som direkt inger en härlig känsla med sitt målade furugolv och målade väggar i blå kulör. Ljusbringande och genomgående fönsterpartier, synliga takbjälkar och vacker braskamin är ytterligare bonus.

Badrum 1:

Det generöst tilltagna badrummet från 2015 är inrett i vinkeldelen av bostaden. Helkaklat utförande med klinker på golv och vägg i träimitation som ackompanjeras av vitt kakel, behaglig golvvärme och infällda spotlights i tak samt ljusbringande fönsterpartier. Här finns vägghängt wc, handfat med kommod i vitt, spegel, handdukstork, dusch och badkar med lyxig bastu intill. Här finns även integrerad klädvårdsavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Miele i bra arbetshöjd.

Sovrum:

Det första sovrummet inviterar med vackert ljust furugolv i samspel med murade väggar i vitt med vit träpanel på fondvägg och i tak samt ljusbringande fönsterparti.

Sovrum:

Vägg i vägg med det första sovrummet ligger hemmets andra sovrumsmiljö. Det som gör det lilla extra här är fönsterpartier i två väderstreck för optimalt ljusinsläpp. På golvet ligger enhetliga furutiljor som möter murade väggar i vitt med träbjälkar i tak.

Badrum 2:

Är beläget vid allrummet på bottenplan. Rymligt badrum med plats för både wc och dusch samt tvättmaskin om så önskas. Ljusa och klassiska nyanser på både kakel och klinkers.

Allrum plan 2:

Via entréplanets trapphall med braskamin förser huset oss med ytterligare ett trevligt sammanhängande sällskapsrum på ovanvåningen, med påfallande takhöjd och öppet till nock. Noggrant placerade fönsterpartier ger ett maximalt och bländande bra ljusflöde samtidigt som de ger dig utsikt över detta genuint vackra boende. Utöver detta erbjuds här ytterligare sovrum/kontor med plats för att inreda fler om så skulle behövas. Genomgående vackra furugolv i kombination med vit träpanel är ett genomgående tema för hela ovanvåningen.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Gård

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

11/2 plans avstyckad gård med stall

Byggnadsår:

1929 Ombyggt 2006

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Puts, korsvirke, träpanel och tegel

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä och betong

Tak:

Papp

Uppvärmning:

Jordvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Giltighetstiden för energideklarationen har gått ut.
Jordfelsbrytare är installerad.

Nuvarande ägare upplyser om följande fel och brister: Fläkten i badrummet är trasig, ett eluttag på ovanvåningen bör ses över, bastun måste avkalkas (ångbastu) och stege måste finnas för att sotning ska ske av braskamin.
Nuvarande ägare upplyser om att ytterligare tillhörande innerdörr finns i ladan.

Energideklaration:

Utförd: Ej utförd

Övriga Byggnader

I anslutning till huset finns stall och ett gammalt grishus.

Driftskostnader

Elkostnad:

68 057 kr/år

Total driftkostnad:

68 057 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (76 931)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Brösarp 1:17

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Servitut etc:

Last: Ledningsrätt Starkström, 1265-756.1

Tomtarea:

110099 m²

Tomttyp:

Hagar och trädgård

Övrigt tomt:

Gården har en vacker kullerstensatt innergård med ett centralt placerad gammalt vårdträd i ek och inbjudande trädgård med uteplats. Runt om finns tillhörande betesmarker och uppställningsplats för bilar.

Pantbrev:

Totalt antal: 4 st
Total summa: 2 834 750 kr

Försäkringsbolag:

IF

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 557 000 kr

Lantbruksenhet

Typkod:

120 Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2020

Åkermark
Taxeringsvärde:

1 377 000 kr

Småhusmark på lantbruk
Taxeringsvärde:

175 000 kr

Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde:

130 000 kr

Betesmark
Taxeringsvärde:

155 000 kr

Småhusbyggnad på lantbruk
Värdeår:

1960

Taxeringsvärde:

1 720 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

I Sjöbo bor ca 18 500 invånare, kommunen är en av Skånes största till ytan. Naturen kring Sjöbo är vacker och här finns gott om friluftsmöjligheter med bl.a. golfbana, badhus samt drygt 60 kilometer vandringsleder som slingrar sig genom det vackra landskapet. I Sjöbo kommun finns många idrottsföreningar, bl.a. Sjöbo IF, HK Björnen, FK Athlet, GK Stjärnan, Sjöbo BTK, Sjöbo Badmintonklubb och Sjöbo Simsällskap. I centrala Sjöbo finns flera stora matbutiker, ett flertal mindre butiker och restauranger, apotek samt systembolag. I hjärtat av Sjöbo ligger anrika Sjöbo Gästgifvaregård med anor från 1720-talet. Här hittar du även ett flertal skolor från förskola till årskurs F-9. Det finns goda kommunikationer med buss till Lund, Malmö och Ystad. Den lantliga miljön runt omkring Sjöbo gör att flera stora hästanläggningar är verksamma i kommunen.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.