Vellinge, Vellinge
Möllegårdsvägen 154-51
9 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 280 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 150 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1 hektar
Rum: 12
 

Underbar gård med generösa ekonomibyggnader strax utanför Hököpinge Kyrkby

På fantastiskt naturskönt läge mitt ibland vidsträckt åkermark presenterar vi med glädje denna smått storslagna avstyckade gård på kort avstånd till Malmö. Representativ mangårdsbyggnad anno 1936 ackompanjeras av suveräna ekonomibyggnader om bland annat trösklada ca 850 kvm, stall/garage ca 150 kvm, maskinhall ca 300 kvm och svinstall ca 190 kvm. Husets interiör bjuder på ett ståtligt sällskapsrum i fil med voluminöst bibliotek i anslutning till stilfullt renoverad köksmiljö av vida mått. Dekorativa detaljer såsom höga fotlister, spegeldörrar, fiskbensmönstrad parkett, takmålningar och smyckande lamprosett skänker massor av härlig atmosfär. Vidare finns flertalet sovrum både på det nedre och det övre våningsplanet. En separat lägenhet med både kök, sovrum och badrum. Ljuvligt orangeri med hänförande vyer över det skånska landskapet adderar till livskvalitén. Här bor du i anrik miljö i attraktiva Vellinge kommun, med förskola och buss inom komfortabelt avstånd och direkt närhet till såväl Malmö som Köpenhamn. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 11 December
11:00 - 11:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Genom vacker, glasinfattad ytterdörr äntras en entré med schackrutigt golv och plats för avhängning av ytterkläderna. Underbara glasprydda pardörrar visar vägen till en hall med tidsenlig fiskbensmönstrad parkett som möter väggar tonade i en behaglig blå nyans. Dekorativ takmålning understryker den angenäma takhöjden som skänker en känsla av rymd genom hela bostaden. I hallen finns även en praktisk gästtoalett som renoverades 2021.

Kök:

På vänster hand väntar en synnerligen generös köksmiljö som renoverades 2011 med IKEA-stomme, kompletterat av specialtillverkade luckor från 2020 i en tilltalande blågrå ton tillsammans med eleganta mässingbeslag. Vit porslinsho med mässingblandare och vitt kakel ovanför väl tilltagna arbetsytor i betong. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd 2011, integrerad diskmaskin 2020, spishäll 2011, ugn 2018 samt fläkt 2011. Två stora fönsterpartier ovanför arbetsytorna skänker rikligt med ljus, liksom ytterligare två i motsatt väderstreck. Köket inrymmer med lätthet ett middagsbord för såväl familj som vänner och golvet pryds av fiskbensparkett.

Bibliotek:

Ifrån köket inviterar ett mycket rymligt bibliotek genom mjukt rundat valv. Fiskbensparkett samspelar med väggar målade i en ljus mullvadston. Charmerande takrosett och fint ljusinsläpp genom både fönster och ljusbringande altandörrar mot trädgården. Rummet kan förstås även nyttjas som ståndsmässig matsal om man så önskar.

Sällskapsrum:

Bibliotek och sällskapsrum är belägna i fil. Rummet kännetecknas av spegeldörrar i par, fiskbensmönstrad parkett och ett strålande ljusinsläpp genom flertalet fönster i hela tre väderstreck. Hallens smakfulla blå ton pryder väggarna även här.

Sovrum:

Åt motsatt håll i huset är ett sovrum av god storlek beläget, med ingång från köket. Ljusa furutiljor möter ljusgrå väggar. Rummet har även utgång till en rymlig hall i kombination med med wc och skafferi samt access till ytterligare ett rum. Här finns även hemmets tvättutrymme med tvättmaskin från 2011. Torktumlare 2011 finns i källaren.

Hall ovanvåning:

Den vackert svängda trätrappan vid entrén leder upp till ovanvåningen, där en hall tar emot med brädgolv, trevlig takmålning och ljusinsläpp genom fönster.

Sovrum:

Mastersovrummet bjuder på rejäla kvadrat för både dubbelsäng och tillhörande möblemang. Tidstypiskt brädgolv tillsammans med ljusgrå väggar och härligt ljusinsläpp genom både fönster och dubbla altandörrar ut mot svalkande balkong. Rummet har även tillgång till en mycket generös walk in closet.

Allrum:

Mysigt allrum med synliga takbjälkar och avlutade dörrar. Likaså finner vi enhetligt brädgolv och rustik råtegelvägg för än mer karaktär.

Sovrum:

Invid allrummet finns två bra sovrum, båda med brädgolv och plats för till exempel säng och skrivbord.

Badrum:

I våningsplanets andra del nås ett stilrent renoverat badrum från 2011, med grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är utrustat med badkar i antracitgrått och vitt, handfat och vit kommod.

Badrum:

Ytterligare ett fint renoverat badrum från 2011 med enhetliga färgval såsom det tidigare. Handduksvärmare, dusch, wc och handfat.

Sovrum:

Invid badrummen är två trivsamma sovrum belägna, båda med brädgolv och ljusa väggar liksom utrymme för säng och skrivbord.

Lägenhet:

Boningshuset har dessutom en uthyrningsbar lägenhet. På entréplan finns ett allrum med angränsande kök och badrum och på ovanvåningen finns det två sovrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Avstyckad gård

Byggnad

Byggnadstyp:

Avstyckad gård

Byggnadsår:

1936

Grundläggning:

Torpargrund och källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Koppar och plåt

Uppvärmning:

Jordvärme

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Observera att fastigheten säljs med friskrivningsklausul.
Jordfelsbrytare är installerad.
Fönstren är kittade/målade med linoljefärg 2020.
Nytt värmesystem 2012.
Ny el 2011.

Larmabonnemang finns att överta, ca 6600:-/år.
Det finns några extra innerdörrar.
I köpet ingår garderob i tvättrum.
I köpet ingår ej hatthyllor i stor garderob.
Säljaren vill informera om att braskaminen i källaren/tvättstugan ej är godkänd, att taket är gammalt samt att det finns några sprickor i ett fåtal fönster.
Fastigheten har egen brunn, eget avlopp och minireningsverk.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 36 kWh/m²/år
Energiklass: C
Primärenergital: 78 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 18 000kWh/år
Datum: 2022-04-13

Övriga Byggnader

Trösklada ca 850 kvm.
Stall/garage ca 150 kvm.
Svinstall ca 190 kvm.
Maskinhall ca 300 kvm.
Orangeri ca 30 kvm.
Hönshus ca 10 kvm.

Detta är fastigheten för dig med visioner. Här kan det finnas möjlighet att hyra ut lägenheten, hyra ut inomhusförvaring till bilar och båtar i maskinallhall. Varför inte skapa en festlokal, butik, däckhotell, hunddagis eller katthotell. Listan är lång men allt måste undersökas. Här finns även möjlighet att ha djur, 2 hagar med fårstängsel.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Elkostnad:

35 673 kr/år

Renhållning:

3 829 kr/år

Total driftkostnad:

39 502 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (48 376)

Kommentar:

I kostnaden för renhållning ingår även en tömning av trekammarbrunnen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hököpinge 3:7

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Servitut etc:

Förmån: Officialservitut Jordvärme, 1233-2070.3
Förmån: Officialservitut Väg, 1233-2070.2
Last: Officialservitut Väg, 1233-2070.1

Tomtarea:

10041 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härligt generös trädgårdstomt med massor av plats för umgänge, lek och egna odlingar om man så önskar. Stora gräsytor ackompanjeras av uppvuxna träd och tilltalande, varierad växtlighet. Mycket väl tilltagen, singelbeklädd uppfart framför mangårdsbyggnadens entrésida.

Pantbrev:

Totalt antal: 2 st
Total summa: 5 355 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 527 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusbyggnad
Värdeår:

1936

Taxeringsvärde:

3 434 000 kr

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 093 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vellinge är en tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på.

Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Östergatan är en genomfartsled i Vellinge och längs denna finns också butiker, café och restaurang.

I Vellinge finns en mångfald av bostäder tillkomna under olika tidsperioder. Här finns t.ex. pittoreska tegelvillor från 1900-talets början, funkisvillor från 1960-talet och strax utanför Vellinge centrum har nya villaområden tillkommit efterhand. Det finns även boende i flerfamiljshus, både äldre och nyare.

Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.