Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Vellinge, Hököpinge
Tolvevägen 90
Boarea: 180 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1.32 hektar
Rum: 7
 

Underbart belägen hästgård med fria vidder!

Ekrosgården är en certifierad säker hästgård i ett naturskönt skånskt landskap där livet på landet erbjuds av bästa klass. Här finns plats för flera hästar och ägorna är stora med både trädgård och paddock! Boningshuset har tilltalande attribut såsom mysiga vinklar, 4 sovrum, HTH kök, kamin. Ytorna är råa och putsade!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning:

På landet med fria öppna vidder, men ändå nära med korta pendlingsavstånd finner vi denna mycket tilltalande hästgård. Ett drömboende på landet! Avstånden är som sagt nära och en vy över fälten ger utsikt både mot bron och Turning Torso. Malmö är bara några minuter bort samtidigt som livet på landet hägrar här. Vi passerar Hököpinge Kyrkby och tar vägen upp på Tolvevägen. Här längs med vägen finner vi flera gårdar som vi passerar. Längst ner och med vändplan finner vi Tolvevägen 90, Ekrosgården. Här möter fåren upp och lugnet känns omedelbart!

Gården ger sig till känna bakom ett vitt staket och har trevliga utemiljöer runtom. Då villan går i vinkel blir det en naturlig inramning på framsidan. Här finns gräsmatta, snirkliga gångstigar och rabatter där rosorna även får ge plats till vårlökar av alla de slag. På framsidan finns också en generös grusad uppställningsplats för flera bilar. Dubbelgarage med isolerad sadelkammare ligger i direkt anslutning. Baksidan erbjuder generös gräsyta innan häcken och väl upplyst paddock tar vid. Här finns ytor att röra sig på både för den som vill rida som för den som vill vila. I anslutning till den asfalterade vändplanen finns en grusad gårdsplan för hästtransport och lastbilsleveranser av foder och spån, detta ligger i direkt anslutning till stallbyggnaden. Här finns boxar för tre hästar. Foderkammare i separat byggnad underlättar!

Vi går in i huset via huvudentrén som ligger i husets vinkel på framsidan. Vi möts av en rymlig och möblerbar entré. Klinkers på golv möter vitputsade råa väggar. Direkt till vänster finns ett mycket fint helkaklat badrum med stora ytor. I denna del av huset erbjuds på bottenvåningen flera utgångar, dels genom tvättstugan och dels genom ett tillbyggt omklädningsrum. Dessa rum ligger i anslutning till varandra och tillbyggnaden är gjord för att underlätta vardagsbestyren. Men för den som vill och önskar kan detta rum lätt göras om till ett kontor eller sovrum. I tvättstugan finns möjlighet för alla tvättfaciliteter både i vanlig tvättmaskin som i Wascator. Klädkammare kompletterar! I denna del av huset finns även en trappa upp till ovanvåningen. Här finner vi två rum på var sin sida om en mindre hall. Furugolv och ljusa sidoväggar med fönster på gaveln ger en mysig och ombonad känsla i rummen.

Andra sidan av husets bottenvåning utgör en stor sällskapsdel där kök av rymligt mått från HTH möter upp. Köksinredningen är inredd i ett U och ger gott om förvaring och avställningsytor såväl som öppenhet in mot vardagsrumsdel. Altandörr finns också ut mot stensatt uteplats i rätt läge. I köksdelen följer klinkersgolvet med ifrån entrén medan vi i vardagsrumsdelen möter björkparkett. Vardagsrummet är stort till ytan och genom sina fina vinklar med centralt placerad kamin finns möjlighet för flera möbleringsalternativ. Flera fina fönster med djupa fönsterkarmar och bjälkar i tak ger rummet karaktär. Vid trappan upp till andra våningen visas ytterligare en tilltalande detalj i form av ett gammalt fönster i innerväggen.

På andra våningen i denna vinkeln av huset finner vi två sovrum till. På var sin sida av ett allrum med kupa finner vi sovrummen. Allrummet är målat som en krispigt grön sommaräng för att fånga in naturen utanför. Badrum som erbjuder möjlighet till härliga badstunder finns även placerat här. Master Bedroom ligger vänt mot baksidan där fin utsikt över ägorna ges. Varmt välkomna på visning till ett drömboende på landet, för såväl människa som häst!

Kök:

U-format kök med öppenhet mot vardagsrum. Gott om avställningsytor runt om och i skåpsinteriören med luckor ifrån HTH. Trevligt fönster ovan vask. Cylinda kyl och frys, varmluftsugn AEG, fläkt, diskmaskin Electrolux 2012, microvågsugn ingår.

Badrum:

På bottenvåningen finns ett helkaklat badrum i vitt med svarta smakfulla detaljer. Tvättställ med underhängande skåp för gott om förvaring och avställningsyta. Separat duschhörna med avskiljande vägg. Handdukstork och Wc.

Badrum:

På ovanvåningen intill Master bedroom finns ett badrum med klinkers på golv och våtrumsväv. Härlig ton i turkosblått. Badkar, Wc, tvättställ.

Tvättrum:

Tvättstuga med klinkers på golv och vita väggar. Rymlig klädkammare finns i anslutning till rummet. Tvättmaskin 2011, torktumlare, Wascatormaskin Electro Helios som säljaren använder för att tvätta hästsaker i. Kalk/järn filter till vattnet. Här i tvättstugan finns även jordvärmeanläggningen placerad.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla i vinkel, hästgård

Byggnadsår:

1909 ombyggt 2011

Grundläggning:

Betongplatta isolerad

Stomme:

Leca/lersten

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas kopplade/3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel/plåt

Uppvärmning:

Vattenburen jordvärme från år 2000 med markslingor.

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Gården är en certifierad säker hästgård genom Agria, Länsförsäkringar och Lantbrukarnas riksförbund.

Gällande driftskostnaden så är denna baserad även för driften av stallbyggnad, sadelkammare, utebelysning för paddock. Hushållselen är också inkluderad i driftskostnaden.

Gården har genomgående renoverats mellan åren 1998-2000. Löpande underhåll har gjorts 2000-2011. Tillbyggnanden som vi kallar omklädningsrum är ca 10 kvm och tillbyggt 2009-2010. De lösa förvaringsskåpen som är placerad här tar säljaren med sig. De som är fastmonterade mot vägg lämnas kvar.

Ett nytt rör installerades i skorrstenen för kaminen 2011. Detta är besiktigat och godkänt.

Fastigheten är taxerad till 170 kvm boarea, då säljarna har byggt till tillbyggnaden om ca 10 kvm har säljarna uppskattat den nya boarean till 180 kvm.

Energideklaration är utförd.

Gällande tv så finns parabol med dekoder, dvs satellit-tv. Luftburet bredband från Bahnhof finns att tillgå för 2340kr/år.

Gården ligger mellan Hököpinge Kyrkby och Arrie. Det går mycket snabbt att pendla hit. Läget är bra både till Malmö, Öresundsbron och Sturup.

Skolbuss för barnen i grundskolan går vid stora vägen. Arrie förskola 4 km, Bruksparkens förskola 4 km, V ingelstads förskola 7 km. Grundskolan ligger i V Ingelstad Framtidskompassen 7 km. Skolor i Vellinge 6 km.

Närmast ridhus ligger 7-10 minuter bort med släp.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 20 305 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2011-04-21

Övriga Byggnader

Stallet är ca 50 kvadrat och idag finns tre boxar. Det finns även möjlighet att bygga till ytterligare boxar. Här intill finns separat byggnad för foderkammare.

Dubbelgarage med uppvärmd sadelkammare. El finns utdraget.

På tomten finns också två friggebodar.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Uppvärmningskostnad:

30 058 kr/år

Vägsamfällighet:

2 360 kr/år

Renhållning:

2 124 kr/år

Försäkring:

3 720 kr/år

Total driftkostnad:

38 262 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hököpinge 12:12

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc:

Andel i samfällighet/GA: Hököpinge S:36, GA:16

Tomtarea:

13173 m²

Tomttyp:

Tomt fördelat på mark 1 och 2.

Övrigt tomt:

Stor avdelad tomt mellan trädgård och paddock samt hagar. Stenlagd uteplats på bra läge, fin trädgårdsmiljö med höga träd, avskärmande häckar, fruktträd och bärbuskar.

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 3 262 500 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Omgivning

Allmänt om området:

Hököpinge som är beläget 3 km från Vellinge centrum är ett lugnt och trevligt villaområde där man njuter av såväl lugnet på landet som närheten till centrum. Byn som är en gammal bruksort har en härlig blandning av bebyggelse allt från f.d. statarlängor, till stora patriciervillor, nybyggt och gårdar. Den olika bebyggelsen ger byn en härlig blandning av människor och det blir "högt i tak".

Vellinge som tätort och centralorten i Vellinge kommun, belägen på Söderslätt mellan Malmö och Trelleborg. Med bil från Malmö tar det ca 15 minuter. Det pendlingsvänliga läget från Malmö har genom åren gjort både Vellinge tätort och dess kringliggande byar till en attraktiv plats att bo på. Här finns allt för en fungerande vardag på nära håll som t.ex. skolor, dagis, service, affärer och hälsovård.

Vellinges historia går tillbaka till Vikingatid och i slutet av 1500-talet fanns strax under 40 bondgårdar samlade kring den medeltida kyrkan mitt i byn. Samhället fick ett uppsving under 1800-talet och genom järnvägens tillkomst blev Vellinge en viktig stationsort.

Vellinge av idag är en modern tätort där Vellinge centrum består av mindre, låga flerfamiljshus belägna runt Stortorget. I byggnadernas bottenvåningar finns en mångfald av butiker. Invid Stortorget finns Centrumtorget som främst omgärdas av byggnader från 1970-talet. I denna del av centrum finns flertalet butiker, café, bageri m.m. Centralt i Vellinge finns även kommunhuset, Sundsgymnasiet, Badhuset Vanningen, vårdcentral, Folktandvården samt bibliotek. Från Vellinge finns utmärka bussförbindelser mot Malmö, Trelleborg, Höllviken samt Skanör-Falsterbo.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.