Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Helsingborg, Vallåkra
Hasselstigen 16
4 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 218 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 21 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1100 m2
Rum: 6
 

Underbar familjevilla granne med vacker natur och fantastisk utsikt!

På bästa tänkbara läge i byn ligger denna fina villa om hela 218 kvm fördelade över 1,5 plan. Här bor ni med en "på landet känsla" på bästa hörnläge med grön och lummig trädgård i direkt anslutning till vacker natur, bara 15 km från Helsingborgs centrum! Generösa sällskapsrum, stort kök, fyra sovrum, två fina badrum, separat gästtoalett, rejält med förvaring och fin tvättstuga ger gott om plats för den stora familjen. Huset är välskött och har nyligen genomgått ett antal större renoveringar.
En villa som bör upplevas på plats!
Varmt välkomna att boka visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Cecilia Nyström
0737-45 37 01 cecilia.nystrom@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Lite av varje:

Välskött och väldisponerad villa med generösa utrymmen på ett alldeles underbart läge, granne med naturreservat. Här bor ni fritt och med en näst intill lantlig känsla men ändå i villaområde med barnomsorg och skola nära. Goda kommunikationer med tåg som tar er till Helsingborgs C på endast 15 minuter och Lund på 40-50 minuter. Helsingborg når ni med bil på 20 minuter och både i Gantofta, Råå och Rydebäck finns det välsorterade livsmedelsaffärer och service såsom apotek mm.
Huset har en tilltalande planlösning med generösa sällskapsrum på båda våningarna, på entréplan med öppen spis och en trappa upp med en otrolig rymd och en oslagbar utsikt.
De 4 sovrummen är praktiskt placerade på olika plan med intilliggande badrum. Det som många mest troligt skulle benämna som det bästa är dock den härliga utsikten från ovanvåningen som sträcker sig så långt ögat når över den fantastiska orörda naturen i direkt anslutning till huset. Huset, som ligger avskilt, har en stor lummig trädgård som inbjuder till stora middagar i kvällssol, lek på gräsmattan och avkoppling i solen.
Läs gärna mer om detta härliga hem och utförda renoveringar nedan.

Entre:

Stor, praktisk och välkomnande entré med ett snyggt enstavigt parkettplank av ek som är genomgående för de öppna ytorna. I anslutning till entrén finns även en gästtoalett med wc, handfat och spegel. Från hallen leder även en trappa upp till bostadens ljusa och härliga ovanvåning.

Vardagsrum:

Rakt fram från entrén når du husets stora vardagsrum med öppen planlösning. Vardagsrummet, som ytmässigt är synnerligen generöst, är lätt möblerat med god plats för både matbord, soffgrupp, fåtöljer samt tv-möblemang. På golvet följer parketten från hallen och väggarna är färgsatta i en milt ljusgul ton. Fönster i flera väderstreck ger rummet ett härligt ljusinsläpp. En värmande öppen spis ger mysiga kvällar och charm. Vardagsrummet har även en utgång till husets grönskande och insynsskyddade trädgård.

Kök:

Från hallen samt från vardagsrummet når man bostadens trivsamma kök och anslutande matplats. Köket är rymligt och är bra planerat med ett öppet arbetskök och separat matplats för många kring bordet. Inredningen är av ek med matchande stänkskydd och bänkskivor i milda toner. Ekparkett som i hall och vardagsrum ger en enhetlig och genomgående stil. Den öppna planlösningen mellan kök - matplats - vardagsrum ger en trivsam sällskapsyta där familj och vänner får gott om plats. I anslutning till matplatsen når man även altanen och huset härliga trädgård. Den maskinella utrustningen i köket består av kyl, diskmaskin , mikro, induktionshäll, ugn samt fläkt.

Sovrum 1 entréplan:

Rymligt sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och nattduksbord samt en hel garderobsvägg som ger rikligt med förvaringsutrymme.

Sovrum 2 entréplan:

På motsatt sida finns entréplanets andra sovrum. Här finns plats för säng, skrivbord, byrå och garderob. Fönstret vetter mot den insynsskyddade och lummiga trädgården.

Badrum:

Ett fräscht, helkaklat badrum med stilrena vita väggar och grått klinkergolv med värme. Snygg inredning med dubbelt handfat med kommod i trä samt högskåp i samma stil. Badrummet har vidare ett charmigt tassbadkar bakom vikdörrar av frostat glas, önskas duschhörna istället går det fint att plocka bort badkaret. Fönster ger ett fint dagsljus.

Tvättstuga:

Entréplan har även en fin och välplanerad tvättstuga som totalrenoverades 2020 med stilfulla val. Golv med värme av klinkers i svart/vitt och väggar av vitmålad panel. Fin inredning i lantlig stil med både över och underskåp samt arbetsbänk med vask som gör det lättarbetat. Tvättmaskin och torktumlare.

Groventré:

I anslutning till tvättstugan finns en rymlig vardagsentré med gott om plats för ytterkläder och skor. Golv av tåligt klinkers (med värme). Mitt emot tvättstugan finns en tidigare bastu som nu används som förråd, kan byggas om till klädkammare om behov finns.

Allrum:

Det ljusa charmiga allrummet med hela 4,40 till nock är med sina vita målade väggar och vita synliga takbjälkar ett härligt rum som lockar till socialt umgänge, avkopplande lässtunder eller kanske bara stilla och sköna stunder blickandes ut över de natursköna vidderna som de stora fönsterpartierna och den stora balkongen bjuder på. Väggen mot nordväst är glasad helt upp i nock vilket tillsammans med kupan mot öster ger ett fantastiskt ljus. Vackert golv av ett vitoljat plank.

Badrum:

Från allrummet når du hemmets andra badrum som renoverades 2020 i en charmig stil. Inredningen består av dusch, wc, handfat med spegelskåp. Våtrumsmatta i svart/vitt och vita kaklade väggar kombineras med vitmålad panel. Ett takfönster ger badrummet fint ljus.

Sovrum 1 ovanvåning:

I motsatt gavel finns ett sovrum av god storlek, lagom för till exempel säng, skrivbord och garderober samt annan förvaring. Väggarna är vitmålade och en skön heltäckningsmatta täcker golvet. I anslutning till ovanvåningens sovrum finns en rejäl klädkammare för ytterligare förvaring.

Sovrum 2 ovanvåning:

Vägg i vägg återfinns ytterligare ett trevligt sovrum av liknande storlek och utformning som det tidigare. Även här är väggarna målade i en ljus nyans, golvet är av trä. Rummet kan med fördel även användas som exempelvis arbetsrum eller gästrum.

Utemiljö:

Härlig och lummig trädgård med generösa ytor för lek och spel på de stora gräsmattorna. Här finns flera fina uteplatser som bjuder på sol från morgon till kväll. Trädgården är helt insynsskyddad och mycket privat. En mängd stora buskrosor, syrener och bambu ger grönska och vacker blomning. Gaveln mot gatan pryds av ett klättrande blåregn med bedårande blomning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1977

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Betong/Siporex

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Betong/Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Direkt el, samt luft/luft och öppen spis

Ventilation:

Självdrag, samt mekanisk frånluft

Övrigt:

Mycket välskött fastighet som löpande underhållits. Värt att nämna enligt nedan:
2012 Nytt tak på carport och förråd.
2013 Ny luft/luft med splitfunktion för undre och övre plan. Samma år repareras taket där läkt och papp byts där behov föreligger.
2015 Ny vattenmätare installeras.
2020 Badrum på plan 2 renoveras och byggs till med dusch. Tvättstugan totalrenoveras och varmvattenberedaren byts. Ett stort förvaringsutrymme skapas på vinden som golvas och inredds med hyllor.
2021 Renoveras grovingången, självdragsventiler installeras i samtliga sovrum, nya element i kök och matsal samt ny ytterdörr monteras. Södra gaveln renoveras där tegel muras om.
2022 Byts samtliga fönster till tre-glas (undantaget triangelfönster mot norr plan 2). Grundmuren (under tegelfasaden) repareras där trä ersätts med stenmaterial (undantaget två sektioner mot norr som skyddats av ovanliggande balkong), all korsvirke byts till kvalitativ Gotlandsfur (undantaget två sektioner under balkongen på norra gaveln) och altandörrar byts.
Fiber finns i tomtgräns men är ej inkopplat.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 95 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2012-10-11

Övriga Byggnader

Carport med intilliggande förråd med bra plats för cyklar och fritidsutrustning.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Elkostnad:

25 054 kr/år

VA:

3 000 kr/år

Renhållning:

4 029 kr/år

Försäkring:

5 302 kr/år

Total driftkostnad:

37 385 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (46 259)

Kommentar:

I den angivna elkostnaden ingår uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stenkärlet 4

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

1100 m²

Nätbolag:

EON

Elleverantör:

EON

Pantbrev:

Totalt antal: 13 st
Total summa: 2 125 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 967 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2018

Småhusmark
Taxeringsvärde:

366 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1977

Taxeringsvärde:

1 601 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vallåkra är en tätort i Helsingborgs kommun i Skåne län, belägen vid Rååns dalgång sydost om Helsingborg. Sedan 2000 har orten en hållplats för pågatåg. Det finns två fristående skolor som bedriver verksamhet F-6, samt dagis och fritids.

På Enochs Thulins flygfält utanför den lilla orten anordnas årligen i slutet av augusti Nordens största träff, Vallåkraträffen, för stylade, ombyggda och helrenoverade bilar. Det kommer varje år ungefär 20 000 besökare från hela Norden och Nordeuropa. Ett annat resmål på orten är den gamla bevarade Wallåkra stenkärlsfabrik från 1864, där man framställer saltglaserat stengods efter traditionella metoder. Här finns också en trevlig krog som sommartid erbjuder livemusik mm.

Vallåkras omgivningar domineras av Rååns dramatiska dalgång, som längs långa sträckor skär sig ner 25-30 meter i den omgivande jordbruksmarken. Två bäckar rinner ut i Råån vid Vallåkra, Fjärestadsbäcken i norr och Härslövsån eller Hålabäcken i söder, vilka båda har skurit ner djupa ravindalar. Rååns dalgång är skyddad som naturreservat av Helsingborgs kommun och längs sluttningarna ner till ån växer naturskog bestående av ask, alm, ek och bok. Berggrunden består av en blandning av sandsten och lerskiffer med inslag av stenkolflötsar, som bildats under rätliastiden för ungefär 200 miljoner år sedan.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.