Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Malmö, Tygelsjö
Sjötorpsvägen 35
25 000 000 kr eller högstbjudande
Boarea: 246 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 53 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 3.8 hektar
Rum: 6
 

Hästgård med stort ridhus, ekonomibyggnader och mangårdsbyggnad med pool.

Furudals gård! Mycket fint belägen hästgård utanför Tygelsjö med stort ridhus och rejäla ekonomibyggnader såsom industri- och kontorsbyggnad, gårdsverkstad och rymligt lager. Den välskötta gårdsplanen är inbjudande. Här finns en generöst tilltagen mangårdsbyggnad i bra nyrenoverat skick med pool, grönskande trädgård, braskamin och ett härligt uterum för mysiga kvällar. Här erbjuds även ett annex inrett med både kök och badrum som passar utmärkt för generationsboende och/eller för anställd personal. Lägg därtill hagar och stallbyggnader med plats för flera hästar. Tillfälle att förvärva den perfekta gården där man enkelt förenar verksamhet och hästhållning. Mycket bra läge med närhet till kusten och ca 10 minuter med bil till Malmö. Varmt välkomna på visning!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Mikael Öhlin
0708-30 98 00 mikael.ohlin@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Inbjudande hall med vackra pardörrar i glas. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och förvaringsmöbel efter önskemål.

Kök:

Rymligt och ljust kök med vit stilren inredning och vitt kakel över den snygga bänkskivan. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter, fina arbetsytor och plats med ett stort matbord för härliga familjemiddagar. Den maskinella utrustningen består av delad kyl/frys, fläkt, två ugnar och en stor spishäll. Flertalet fönsterpartier ger ett strålande ljusinsläpp och via en skjutdörren i köket når man ett praktiskt skafferi.

Vardagsrum:

Ljust och generöst vardagsrum med plats för både ett större matsalsmöblemang och soffgrupp med tillhörande fåtöljer. Här erbjuds vackert golv, vita väggar och härligt ljusinsläpp från fina fönster med djupa fönsternischer liksom i resterande rum. Den vackra braskaminen tillför rummet både stämning och värme och via terrassdörren når man den härliga trädgården.

Uterum:

Stort uterum uppdelat i två rum, ena delen har klinker och passar utmärkt för kallare kvällar medan andra delen har har trädäck. Mellan de två delarna finns skjutdörrar och även ut till den stensatta uteplatsen finns skjutdörrar.

Sovrum:

Mysigt sovrum med plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang samt skrivbord. Detta rum går också utmärkt att använda som kontor/bibliotek.

Sovrum:

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Härligt ljusinsläpp och ljusa väggar.

Sovrum:

Generöst sovrum med rikligt ljusinsläpp från två väderstreck. Här erbjuds plats för både säng och skrivbord.

Badrum:

Helkaklat och rymligt badrum i i hög standard kaklat med stilrena färger. Badrummet innehåller takdusch med vikbara duschdörrar i klarglas, handfat med kommod, spegel, badrumsskåp, wc och spotlights.

Tvättrum:

Ljust och fräscht tvättrum med tvättmaskin, vask samt bra avlastningsytor.

Sovrum:

En trappa upp erbjuds ytterligare ett rymligt sovrum med öppet upp till nock, takbjälkar och vackert golv. En stor walk-in closet finns bredvid för lyxig förvaring.

Badrum:

Helkaklat badrum med både ett stort badkar och en rymlig dusch, badrummet är kaklat i stilrena färger såsom vitt och grått och här finns wc, handfat, handukstork och spegel. Högt i tak med öppet upp till nock och vackra takbjälkar gör badrummet luftigt och trivsamt.

Annex:

Mysigt och charmigt annex med takbjälkar, perfekt för generationsboende eller personal. Här erbjuds ett generöst vardagsrum, ett stort sovrum samt ett rymligt kök med vita luckor med bra förvaring och den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn samt fläkt. Här finns även ett snyggt helkaklat badrum med dusch, wc, handfat med kommod samt spegel med belysning.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Avstyckad gård

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1996

Grundläggning:

Betongplatta och torpgrund

Grundmur:

Natursten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Grundvattenvärmepump

Övrigt:

Fiber är installerat.

Energideklaration:

Energiklass: E
Utförd
Datum: 2015-11-18

Övriga Byggnader

Bostadshus ca 220 kvm.
Annex ca 100 kvm.
Ridhus 22x48 m.
Två stycken stall.
Gårdsverkstad ca 130 kvm.
Två stycken ekonomibyggnader (lager och packhall om ca 1000 kvm respektive 700 kvm) där det i en av ekonomibyggnaderna finns bland annat personalrum, omklädningsrum, kontor.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Tygelsjö 56:17

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Förmån: Officialservitut Avlopp, 1280K-16/28.1
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1280K-16/28.2

Tomtarea:

38004 m²

Tomttyp:

Hagar och trädgård

Övrigt tomt:

Invid mangårdsbyggnaden finns pool med stensatt uteplats samt en härligt grönskande och uppväxt trädgård. Stor singelbeklädd gårdsplan och hagar.

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 6 875 000 kr

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 955 000 kr

Lantbruksenhet

Typkod:

120 Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2020

Småhusbyggnad på lantbruk
Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 584 000 kr

Småhusbyggnad på lantbruk
Värdeår:

1996

Taxeringsvärde:

990 000 kr

Småhusmark på lantbruk
Taxeringsvärde:

1 060 000 kr

Ekonomibyggnad
Taxeringsvärde:

610 000 kr

Åkermark
Taxeringsvärde:

711 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gemytlig tätort belägen på Söderslätt i Malmö kommun. Här bor man företrädesvis i radhus eller villa men bostadsrätter förekommer även det. En lugn och trygg förort till Malmö omgiven av det vackra skånska landskapet gör att barnfamiljen gärna flyttar hit. Tillgången till grönområden är ytterligare en positiv egenskap, inte minst för barnen som kan vara ute och leka. I närheten ligger Tygelsjö skola med tillhörande idrottshus samt många bra dagis. Således blir barnens väg till skolan aldrig lång!

För den som gillar att vara ute och motionera eller bara njuta av naturen erbjuds det utmärkta promenadmiljöer. Tennisbanor och en idrottsplats är även det i närheten. För de lite längre promenaderna finns en skåneslätt alldeles utanför samhället.

Förbindelserna är just en av alla fördelar. Med bil går det snabbt till den yttre ringvägen som bland annat tar dig över Öresundsbron och vidare mot Köpenhamn. Från den yttre ringvägen når man med enkelhet Malmös olika stadsdelar. Har man inte tillgång till bil så finns det väldigt bra bussförbindelser att tillgå.

Närservice så som mindre livsmedelsbutik, pizzeria och bageri finns inom promenadavstånd. Svågertorp med dess rikliga utbud av butiker är bara några minuters bilfärd bort. Under de varmare årstiderna kanske det passar bättre med en cykeltur då det enbart tar 10 minuter. Här finns flertalet byggvaruhus, detaljhandel varuhus, elektronikbutiker och en hel del andra bra butiker att besöka.

Som ägare av ett husdjur så kan det kännas tryggt att ha nära till veterinären. Här finns en bra veterinär som är en smådjursklinik och ligger beläget i samhället. Här tar man emot hundar, katter, fåglar och mindre däggdjur.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.