Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Landskrona, Ven
Prästgården på Ven - Landsvägen 217
9 950 000 kr som utgångspris
Boarea: 340 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 1 hektar
Rum: 9
 

Unik möjlighet att förvärva Prästgården på Ven!

På underbart natursköna Ven presenterar vi Prästgården - en bit anrik historia anno 1927 belägen på ljuvligt grönskande fastighet om 10 000 kvadrat i S:t Ibb nära Kyrkbackens badplats. Gården är smakfullt renoverad och fullt utrustad såsom kursgård för konferens, team-bildning och lägerverksamhet men också för privata evenemang. Här erbjuds bland annat generöst tilltagen församlingssal, stort allrum/matsal och välförsett kök för tillagning av större middagar. Vidare finns upp till sju sovrum samt flertalet toaletter och duschar på båda våningsplanen. Praktisk källare därtill med teknikrum, ytterligare badrum och utmärkta tvättmöjligheter för storhushåll. Utemiljön är magisk med sina stora gräsytor som ramas in av imponerande syrenbuskar och därtill en representativ, singelbeklädd uppfart. När läget får bestämma!

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Flertalet entréer erbjuds, varav en med vacker glasinfattad dörr och tåligt klinkergolv.

Församlingssal:

Synnerligen generös och luftig församlingssal som kröns av ett underbart stort burspråk med tilltalande vy över trädgårdens grönska. Rikligt med ljusinsläpp ifrån flertalet fönster i ytterligare två väderstreck. Stilrent ljust golv och förvaring i inbyggd garderob.

Allrum/matsal:

Församlingssalen mynnar ut i ett mycket stort allrum med matsalsdel invid ljusbringande burspråk. Här pryds golvet av vacker fiskbensmönstrad parkett.

Kök:

Välutrustad köksmiljö med alla önskvärda attribut för ett större hushåll. Tidlös vit inredning samspelar med köksö och vitt kakel ovanför rejäla arbetsytor.

Badrum:

Bottenvåningen erbjuder både badrum med dusch och en praktisk, separat toalett.

Sovrum:

Entréplanet har två möjliga sovrum, varav ett med tillgång till eget badrum.

Sovrum:

På det övre våningsplanet finns hela fem sovrum av mycket god storlek. Ljus och rymd är ledord som kännetecknar dem alla. Ett av sovrummen har access till underbar balkong med magnifik vy över vidsträckta gröna fält, raps och havet lite längre bort.

Badrum:

Ovanvåningen är vidare försedd med sex fräscha duschutrymmen och likaså fem toaletter.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

Prästgård 1,5-plan med källare

Byggnadsår:

1927

Grundläggning:

Källare och krypgrund

Grundmur:

Natursten

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Värmepump

Ventilation:

Mekanisk

Övrigt:

Prästgården har genomgående renoverat sedan mitten av 1990-talet.

Energideklaration:

Utförd: Ej utförd

Driftskostnader

Elkostnad:

107 308 kr/år

VA:

5 821 kr/år

Renhållning:

13 718 kr/år

Total driftkostnad:

126 847 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 14 600 kr (141 447)

Kommentar:

I angiven elkostnad ingår kostnad för uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Tuna 39:3

Servitut etc:

Samfällighet: Landskrona Tuna S:53 - Gällande infartsväg
Förmån: Avtalsservitut: Väg, D202000216890:1.1

Planbestämmelser:

Områdesbestämmelse Landskapsbildsskydd Fornlämning (2 st)

Tomtarea:

10000 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgård med massor av plats för allehanda aktiviteter, inramad av pampiga syrenhäckar. Trevligt trädäck på framsidan att njuta solen ifrån. En prydlig grusväg leder upp till gården, som tar emot med generösa, singelbeklädda ytor krönt av flaggstång.

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 460 000 kr

325

Typkod:

325 Hyreshusenhet, lokaler

Taxeringsår:

2019

Hyreshusmark för lokaler
Taxeringsvärde:

183 000 kr

Hyreshusbyggnad för lokaler
Värdeår:

2018

Taxeringsvärde:

1 277 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Ven är en underbar ö belägen i Öresund mellan Sverige och Danmark. Här blomstrar näringslivet av bland annat turism, fiske, jordbruk och kultur. Trots sin lilla area på 7,5 kvkm kan Ven skryta med en restaurang omnämnd i White Guide, whiskydestilleri, durumpasta och glass – av råvaror från ön. Ven ett mecka för dryck-och matupplevelser. Här finns allt från mysiga caféer med hembakat till exklusiva restauranger med havsutsikt.

Några av anledningarna till de gynnsamma odlingsförhållandena är det milda klimatet som råder här och att marken består av moränlera. Detta är en av de nordligaste platserna i Europa där det går bra att odla durumvete, som används till framställning av pasta och bröd.

Hela kusten har branta stup ner mot havet som kallas för Backafall och är ett typiskt kännetecken för ön. Tack vare dessa branter är Ven en enda stor utsiktsplats med vidsträckta vyer över de svenska och danska kusterna. Backafallens naturvärden anses som extra värdefulla och är därför skyddade som naturreservat. Här och var, mellan branterna, öppnar sig fina sandstränder som är perfekta för ett dopp.

Fiskeläget och hamnen på Vens västkust kallas Kyrkbacken. Bäckviken är också en hamn och fiskeläge, och här går färjan från Landskrona och Råå. De gula cyklarna som finns att hyra är ett av de mest populära sätten att färdas runt Ven på, men man kan även åka buss, traktor och häst och vagn. Det är en idyllisk miljö man passerar med slingrande grusvägar, gula rapsfält och charmiga gamla hus i olika utformningar.

Sankt Ibbs gamla kyrka med anor från 1200-talet ligger högst upp på Kyrkbacken på Vens västra sida och är en av landets mest populära vigselkyrkor.

Ven har flera ateljéer och gallerier och under Kristi Himmelfärdshelgen arrangeras varje år en konstrunda då alla konstnärer håller öppet hus. Väl värt ett besök är också Tycho Brahemuséet som ligger på Ven, där den danske vetenskapsmannen Tycho Brahe byggde sitt slott Uranienborg och sitt observatorium Stjerneborg mitt på ön under 1500-talet.

Det är också möjligt att spela golf på Ven. Här finns både en traditionell 9-hålsbana och en mer unik fotbollsgolfbana.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.