Trelleborg, Trelleborg
Lindgatan 3
2 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 95 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 85 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 475 m2
Rum: 5
 

Finstämd trettiotalsvilla med renoverad interiör nära centrum!

- GARAGE - 3 SOVRUM - OINREDD VIND - STORA DELAR RENOVERADE 2015 - SÄNKT PRIS -
Vi presenterar med nöje denna tilltalande villadröm i populära Trelleborg, på bekvämt promenadavstånd till såväl Centralstationen och skola som till härlig parkmiljö. Här lockar ett vackert trettiotalshem som bland annat erbjuder två luftiga allrum i fil i anslutning till smakfull köksmiljö och därtill en fint renoverad toalett. På det övre våningsplanet finns tre charmiga sovrum av god storlek och ett stilrent helkaklat badrum med dusch. Extra bonusytor i källaren som är perfekt för hemmagym eller hobbyverksamhet och dessutom finns ett tvättrum med badkar. Utomhus väntar en underbart mysig uteplats och generösa gräsytor som ramas in av både staket och grönska. Flera större renoveringar är utförda exteriört och här finns även garage med biluppställningsplats framför. Varmt välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Hanna-Louise Lundqvist
0735-70 77 98 hanna-louise.lundqvist@vaningen.se

Visningar.

Söndag 2 Oktober
13:00 - 13:30
Söndagsvisning - bokning krävs via www.vaningen.se. Välkomna!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen är inbjudande med mörkgrått laminatgolv som möter ljusa väggar. Fint ljusinsläpp genom entrédörrens halvmåneformade fönster och här finns även plats för avhängning av ytterkläderna.

Vardagsrum:

Vidare in möter ett härligt ljust vardagsrum upp med snyggt laminatgolv och rikligt med ljus ifrån fönster i par. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl soffa som fåtöljer om man så önskar och väggarna är tonade i en ljus nyans.

Matrum:

I fil med vardagsrummet finns ett väl tilltaget matrum för den som vill, med gott om utrymme för ett större middagsbord. Enhetligt laminatgolv såsom tidigare i samspel med tapetbeklädda väggar med vackert blommönster. Också här åtnjuts ett strålande ljusinsläpp ifrån två fönster.

Kök:

Ifrån matrummet erbjuds en trevlig kontakt med köket i direkt anslutning. Köket har delvis nyare IKEA-stommar och luckor från 2015 tillsammans med äldre i trä. Inredningen är tidlöst vit och ackompanjeras av accentuerande mörkt kakel ovanför rejäla arbetsytor med vask och ett stort fönster ovanför. Den maskinella utrustningen består av dubbel kyl och frys 2015, diskmaskin 2015, spishäll 2015 samt ugn och fläkt båda 2020. Det mörka laminatgolvet tar upp färgen i kaklet och dessutom finns ytterligare ett stort fönster i ytterligare väderstreck för optimalt med ljus.

Toalett:

På entréplanet finns en praktisk toalett med mörkt klinkergolv och vita väggar. Handfat med vit laminatbänk och vitt underskåp samt wc.

Sovrum:

En rustik stentrappa leder upp till det övre våningsplanet, där det första sovrummet tar emot med enhetligt laminatgolv tillsammans med blommönstrad tapet och liggande vit träpanel som fondsida. Här inryms med lätthet både dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Sovrum:

Näst på tur står ett mysigt sovrum lagom för säng och skrivbord eller liknande. Återkommande laminatgolv samspelar med väggar i en behaglig grön nyans.

Sovrum:

Även det tredje sovrummet är av god storlek. Här finner vi grå väggar och laminatgolv såsom tidigare liksom plats för allehanda möblemang.

Badrum:

Ovanvåningens stilrent renoverade badrum har mörkgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Badrummet är välutrustat med dusch, wc, handfat med vit kommod, spegel med belysning och tvättmaskin.

Källare:

I källaren finns ett tvättrum med tvättmaskin, badkar och hängmöjligheter. Därtill utmärkta utrymmen som idag bland annat nyttjas som gym och förråd.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1936

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Tegel

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel, puts

Fönster:

2-glas och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Takpannor (tegel)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

El/pelletspanna, vattenburen kombipanna

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

2015 utfördes större renoveringar såsom: tak omlagt på framsidan (söder) 2015, större delen av fönstren byttes, ny el drogs och fasaden putsades.
Pelletspanna med elpatron.
Jordfelsbrytare finns.

På vinden finns en gammal dörr till hallen på ovanvåningen.
I köpet ingår hatthyllor.

Säljaren vill informera om följande (mycket kännedom då det kommer från tidigare besiktningsprotokoll):
En spricka i fönster i kupan på ovanvåningen och en spricka i en ruta i källaren. Fuktgenomslag i källaren och puts har därför trillat ner på några ställen. Sprickor finns i sockeln, samt små sättningar vid dagvattenutsläpp. Det finns inga lövsilar i stuprännor. Lättare bomljud på fasadputsen på enstaka ställen. Droppkant saknas vid fönsterbleck. Skorsten bör fogas och sättas in fågelgaller. Ventilation fattas i två sovrum, kan sättas in i fönster. Droppskydd i vaskskåp kök saknas. Gjutjärnsstam som leder till köket har rostblommor på några ställen. Äldre avlopp i tvättstugan, bör göras om vid en renovering. Äldre proppskåp i källaren (hög belastning på vissa grupper). Fönsterna på vinden bör tätas för att eliminera kallras. Garagetaket bör bytas omgående då det läcker in vid mycket regn.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 254 kWh/m²/år
Energiklass: G
Utförd
Datum: 2014-06-11

Övriga Byggnader

Garage för en bil.
Grundvattenpump i golvgrop.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

9 519 kr/år

Elkostnad:

7 871 kr/år

VA:

5 419 kr/år

Renhållning:

3 108 kr/år

Övrigt:

18 400 kr/år

Total driftkostnad:

44 317 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (53 191)

Kommentar:

Övrigt är kostnad för inköp av pellets till pannan. Kostnaderna är beräknade på de senaste 12 månaderna.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Trädgårdsmästaren 8

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan

Tomtarea:

475 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trevlig trädgård i med solmöjligheter på både fram och baksida. På garagets baksida finns en mysig, singelbeklädd uteplats som ramas in av uppvuxen grönska. Härligt med generösa gräsytor för barnens lek!

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 1 700 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 587 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

702 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1936

Taxeringsvärde:

885 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.