Trelleborg, Trelleborg
Skolgatan 10
5 195 000 kr
Boarea: 130 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 90 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 646 m2
Rum: 4
 

Unik villa på lugnt läge!

Välkommen till denna fantastiska villa på Skolgatan i Trelleborg. Här erbjuds ett pampigt bygge som är det enda i sitt slag. Huset, som ritades och sedermera byggdes på 40-talet, erbjuder otroliga sociala miljöer i form av väl tilltaget kök och enormt vardagsrum samt matsal. En ovanvåning med bra privata ytor samt en inredd källare maximerar ytan som ni har till ert förfogande. Förtrollande utemiljöer med fontän och rosbuskar som känns självklara i symbios med huset. Sommarkvällarna avnjuts bäst i det stora uteköket och svalare perioder spenderas med fördel i det inglasade uterummet. Optimalt läge på lugn gata med närhet till både skolor och centrala Trelleborg. Ett fenomenalt hus som sällan når marknaden. Vi ses på Skolgatan 10!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare Filip Billhäll
0732-66 66 64 filip.billhall@vaningen.se

Visningar.

Tisdag 23 Augusti
19:00 - 19:30
Anmälan krävs
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Entré:

Pampig entrédörr välkomnar dig in i detta spektakulära hus. Golvet är beklädd med vacker kolmårdsmarmor och det rustika teglet gör sig påmind längs väggarna. Kapprummet kommer väl till användning och det finns även utrymme för ytterligare förvaring. Ytan binder ihop våningsplanet väl och härifrån kan du nå både ovanvåningen samt källaren.

Vardagsrum & matplats:

Spatiöst vardagsrum ger dig möjligheter i form av flertalet möbleringsalternativ. Otrolig fiskbensparkett känns så självklar och de stora fönsterna ger dig både ett fint ljusinsläpp men också ständig kontakt med din trädgård. Såklart har du en fungerande eldstad som ni kan samlas runt under de kyligare kvällarna under året. I samband med vardagsrummet har du även utrymme för en stor matplats, ett fint utrymme som nyttjas till såväl vardag som fest. Väggarna är genomgående vitmålade.

Kök:

För den som gillar att spendera tid i köket så är detta hem perfekt. Brist på yta kommer inte vara något problem för dig, med gott om stora bänkskivor och förvaring. Detta karaktärsfulla IKEA-kök från 2019 erbjuder en minst sagt gedigen maskinpark bestående av kyl/frys (Samsung), diskmaskin (Bosch), inbyggd mikrovågsugn (IKEA), induktionshäll (IKEA), två stycken ugnar med pyrolytisk rengöring (IKEA), köksfläkt (Cylinda) och vin-kyl med kompressor. Lägg märke till de otroliga, svenska granitskivorna som blir dina arbetsytor och att alla skåp/luckor har belysning. Ovanför dess ytor finner vi mörkt kakel som elegant går mot trä och rostfria detaljer. Köket ger dig också utrymme för ännu en matplats om så önskas. Precis som i vardagsrummet pryds golvet av en vacker fiskbensparkett.

I anslutning till köket finner vi ett mysigt uterum, där du kan njuta naturen utanför de skjutbara glaspartierna. Är det här du sätter loungegruppen eller blir detta ännu en matplats?

Trädgård & utekök:

Fantastisk trädgård som går runt hela huset. Din egna oas där du bland annat finner vackra rosor och en passande fontän. Men såklart dras ögonen till uteköket och pergolan, där ni kan tillaga och njuta av middagar under de härliga sommarkvällarna. En idyllisk plats som blir en samlingspunkt för familj och vänner.

Wc:

På bottenvåningen har vi en wc i ljusa toner, med vitt kakel och ljus tapet på väggarna. Interiör bestående av wc och handfat.

Sovrum 1:

Ovanvåningen blir en privat avdelning i huset och det är där vi finner bostadens tre sovrum. Detta första är också det största, med generösa ytor för stor dubbelsäng. Inbyggd förvaringsutrymmen tar hand om all din förvaring. Rummet har även en mindre balkong. Väggarna är vita med en fondvägg som kan anses vara tidstypisk. Hela ovanvåningen har ett vackert brädgolv.

Sovrum 2:

Detta sovrum är perfekt som ett sovrum eller kontor. Rummet ger utrymme för sovplats, skrivbord och förvaring. Rummet har även ett mindre förvaringsutrymme. Väggarna är vitmålade.

Sovrum 3:

Spegelvänt sovrum som är utformat på samma sätt som det förra. Vitmålade väggar med blå fondvägg.

Badrum:

Fräscht helkaklat badrum i ljusa toner med interiör från Vedum. Här finner vi wc, jacuzzi och handfat med tillhörande kommod, förvaring samt spegel med belysning.

Källare:

I källaren har vi ett mycket behagligt klimat med möjlighet att nyttja efter behov. Det största rummet nyttjas idag som ett allrum, med gott om plats för diverse möblemang. Det finns även ett litet pentry, kontorsutrymme, badrum samt en vin-/matkällare. I källaren har du även tvättstugan, med tvättmaskin och torktumlare (Miele 2010) och elmangel. Till sist finner du ett pannrum som även kan nyttjas som verkstad. Källaren har egen ingång, men även två trappor upp till entréplan. Källaren har genomgående klinkergolv och vita väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1945

Grundläggning:

Källare med betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Stenbaserad

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Gjuten betong och trä.

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft-/vattenvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

2019
- Takrenovering. Nytt papper + brädläkt och tegelpannor.
- All plåt bytt.
- Dörr till uterum.
- Ny el i köket, nytt proppskåp med automatsäkringar.

2021
- Ny luft-/vattenvärmepump (Mitsubishi, 5 års garanti)
- Pergola med tak.

Eldstad fungerar enligt säljare.

Fiber indraget.

Säljare informerar om att Elfa-systemet på kattvinden ingår. Även fontän i trädgården och vattenspel vid pergolan ingår i köpet.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 70 kWh/m²/år
Energiklass: D
Primärenergital: 112 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 11 002kWh/år
Datum: 2022-06-16

Övriga Byggnader

Rymligt garage med förrådsdel.
Pergola med tak.
Utekök med vatten och avlopp.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

3st

Elkostnad:

16 000 kr/år

VA:

5 606 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Renhållning:

2 931 kr/år

Försäkring:

4 000 kr/år

Total driftkostnad:

29 037 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (37 911)

Kommentar:

Elkostnad avser även uppvärmningskostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Blåklockan 9

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

646 m²

Kommentar till areakälla:

Källare är inredd.

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Ljuvlig trädgårdstomt som insynsskyddas av uppvuxen grönska. Här finns vackra rosor samt utrymme för egna odlingar.

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 1 700 000 kr

Försäkringsbolag:

Moderna

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 491 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

748 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1945

Taxeringsvärde:

1 743 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.