Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Trelleborg, Simremarken
Simmermarksvägen 15A
3 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 170 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 10 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 806 m2
Rum: 6
 

Fantastisk sekelskiftesvilla med hänförande detaljer och njutbar utemiljö!

Inbäddad i natursköna omgivningar finner vi denna otroligt charmiga och smakfullt renoverade villa med anor från sent 1800-tal om 170 spektakulära kvadratmeter. Invändigt hänförs vi av varje kvadratmeter som förser oss med karaktärsskapande detaljer, såväl välbevarade som smakfullt återskapade. Genomgående trätiljor och parkettgolv, fungerande öppen spis samt braskamin, vackra glasinfattade dörrar, fönster med spröjs samt bjälkar i tak som bryter av mot de i övrigt vita ytskikten. Generösa sociala ytor i form av kök, matsal och vardagsrum ackompanjeras av i dagsläget fyra bra sovrum, ett helkaklat badrum i stilsäkert utförande och ett wc. Utvändigt erbjuds vi sköna gröna ytor med plats för lek och spring för de minsta, allt medan de vuxna kopplar av i utespaet. Lägg där till ett gediget trädäck med plats för loungemöblemang och grill. Den här möjligheten till era drömmars hem vill ni inte missa! Varmt välkomna.

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare & Partner Jennie Pembert
0733-24 77 44 jennie.pembert@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Välkomnande hall förser oss med tålig klinker på golv med behaglig golvvärme i kombination med målade väggar i klassiskt vitt. Direkt på höger hand finner vi goda avhängningsmöjligheter samt plats för extra förvaringsmöbel om så skulle önskas.

Badrum:

I från hallen når vi bland annat hemmets generöst tilltagna badrum (2013) som förser oss med ett helkaklat utförande med grå klinker på golv med golvvärme och vitt kakel på väggar samt ljusbringande fönsterparti i frostat glas. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp och dusch med duschvägg i glasblock.

Grovkök:

Vägg i vägg med badrum och med egen ingång från trädgårdssidan finns hemmets grovkök placerat (2017). På golvet med behaglig golvvärme ligger praktisk såväl som snygg klinker i träimitation i samspel med vita väggar och träbjälkar i tak. Den smakfulla interiören förser oss med bra förvaring i flertalet garderober i vitt, tvätt faciliteter i form av tvättmaskin (2017) och torktumlare (2018) från Bosch med vask och bänkskiva i trä ovan. Här finns även varmvattenberedaren placerad (2017).

Kök:

Vidare in väntar en smakfull köksmiljö i lantlig stil signerad IKEA, med förvaring bakom profilerade luckor i vitt, som accentueras av vitrinskåp, ljusa arbetsytor i laminat med vitt kakel och ljusbringande fönsterparti ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys (side by side) i vitt från Samsung (2020), diskmaskin från Electrolux (2018), spis/ugn i vitt från Gorenje (2022) samt fläkt i vitt från IKEA. Härligt luftigt och rymligt med frilagda bjälkar i tak, vackert trägolv som möter väggar i vitt med träpanel samt en semiöppen planlösning mot den stora matsalen.

Matsal:

I direkt anslutning till köket finner vi den inbjudande matsalen som med lätthet rymmer middagsbord för både familj och vänner. Den centralt placerade braskaminen skänker värme åt kyliga höst- och vinterkvällar och det fantastiska ljusinsläppet förser vackra fönsterpartier i tre väderstreck oss med. Gedigna trätiljor pryder golvet som ackompanjeras av målade väggar i vitt med träpanel och träbjälkar i tak. Dessutom finner vi utgång till uteplats med trädäck via glasad altandörr.

Vardagsrum:

Härnäst inviterar ett fantastiskt inbjudande vardagsrum med stilsäker ekparkett på golv i symbios med väggar i vitt och flertalet ljusbringande fönsterpartier. Rummet smyckas med glädjande takhöjd med öppet till nock med accentuerande vitmålade bjälkar i tak och den värmande öppna spisen som skänker såväl värme som ytterligare stämning åt rummet.

Sovrum entréplan:

Master sovrum når vi via vackert spröjsade dubbeldörrar från vardagsrummet och är som en dröm med en fantastisk känsla och karaktär. Ljusinsläppet är genomgående från fönsterpartier i tre väderstreck och även här smyckas taket av glädjande takhöjd med öppet till nock och bjälkar. Under våra fötter ligger enhetlig parkett i samspel med vita väggar.

Sovrum ovanvåning:

På ovanvåningen finns hemmets resterande tre sovrum belägna. samtliga med välbevarade trätiljor på golv i samspel med målade väggar i vitt, vitmålad träpanel i tak och ljusbringande fönsterpartier. Här är möbleringsalternativen flera och rummen kan nyttjas efter smak och behov.

WC:

I anslutning till sovrummen finns ett wc att tillgå som är inrett med handfat, wc, brädgolv och kaklade väggar.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår:

1899

Grundläggning:

Betongplatta

Stomme:

Tegel och leca

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt i svart

Uppvärmning:

Direkt el + luft/luftvärmepump, kamin och öppen spis

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

2022 byttes samtliga dörrar och fönster ut förutom ett fönster i tvättstuga och ett takfönster på ovanvåning. Dessutom renoverades kupan detta år och vindskivor byttes, gavlar målades, skorstenen plåtades in, nya friskluftsventiler installerades, ny frånluftsfläkt in stallerades i badrum samt byttes spis/ugn i kök.
2021 installerades saltspabad, singel lades på gårdsplan och staket byggdes på baksidan.
2020 bygges trädäck och kyl samt frys byttes i kök.
2019 byggdes förråd och vägg sattes upp mellan sovrum och vardagsrum.
2018 installerades ny diskmaskin och torktumlare.
2017 renoverades ytskikt i tvättstugan och varmvattenberedare samt ny tvättmaskin installerades.
2016 dränerades huset.

Eluttag finns vid trädäck.
Vattenutkastare med både kall- och varmvatten.

Abonnemang för larm finns att överta till en kostnad om 548 kr/månad.
TV och bredband finns via Telia Fiber 100/100 mbit/s till en kostnad om ca 279 kr/månad.

Enligt säljare fungerar både den öppna spisen och braskaminen. Protokoll finns ej att tillgå.
Säljare informerar om att lösa möbler och lekställning ej ingår i köpet.

Kända fel och brister: Några spruckna glasblock i duschen, kassetten i takfönstret på ovanvåning är punkterad och några termostater som ej är reglerbara.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 96 kWh/m²/år
Energiklass: F
Primärenergital: 189 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 26 233kWh/år
Datum: 2022-09-02

Övriga Byggnader

Förråd finns på trädgårdens baksida.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

5st

Elkostnad:

42 409 kr/år

VA:

6 445 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Renhållning:

2 931 kr/år

Total driftkostnad:

52 285 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (61 159)

Kommentar:

Observera att beloppet för el även inkluderar uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Västra Torp 66:1

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Avtalsservitut D-2016-00195477:1
Avtalsservitut Ledningar För Vatten Och Avlopp Mm
Nyttjanderätt D-2017-00030490:1
Last: Avtalsservitut: Ledningar För Vatten Och Avlopp Mm, 12-IM2-88/3857.1
Last: Avtalsservitut: Va-Ledningar, D201600195477:1.1
Last: Officialservitut Väg, 1287-3090.1

Planbestämmelser:

Byggnadsplan

Tomtarea:

806 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Till villan hör en inbjudande och insynsskyddad trädgårdstomt med generösa grönytor, trädäck med plats för loungemöblemang och grill samt installerat spabad. I anslutning till huset finns även en uppfart med plats för flertalet bilar.

Pantbrev:

Totalt antal: 5 st
Total summa: 3 060 000 kr

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 599 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

359 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 240 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och framför allt en mycket trevlig kuststad som ligger cirka 30 km söder om Malmö. Trelleborgs popularitet har under de senaste åren ökat och staden har minst sagt fått ett växande intresse. Kuststaden Trelleborg är utmärkt belägen med fantastiskt goda kommunikationsmöjligheter samtidigt som staden bjuder ett trevligt centrum med gott utbud av shopping, matställe och andra nödvändigheter. Det faktum att Trelleborg nu verkligen satts på kartan framgår av de spännande nyproduktionsprojekt som är på gång! Dessa inkluderar bland annat Västra Sjöstaden som kommer byggas längs kuststräckan och Terrasshusen placerade på Trelleborgs förmodligen högsta läge i området Västervång.

Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längsmed den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Den gamla vackra Centralstationen i Trelleborg har rustats upp och är ett modernt resecentrum för såväl tåg, som buss- och färjetrafik. Nya stationer finns även i Östra Grevie och Västra Ingelstad. På en halvtimme kommer man att kunna ta sig mellan centralstationerna i Trelleborg och Malmö. Även busstrafiken går från stationsbyggnaden. Pendlarparkering, taxi, cykelparkering och annan service kommer att finnas i anslutning till tågen. Från stationen går även bussar till bland annat Lund, Ystad och Malmö.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.