Svalöv, Teckomatorp
Föreningsgatan 18
1 595 000 kr som utgångspris
Boarea: 80 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 49 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 605 m2
Rum: 4
 

Prisvärd funkisvilla i gemytliga Teckomatorp!

Nu erbjuds en utmärkt möjlighet att få skapa sin egen drömbostad i denna klassiska funkisvilla uppförd 1939. Villan, som är belägen i trivsamma kvarter nära såväl skola som Pågatågstation och härlig natur, kännetecknas av ett rikligt ljusinsläpp och en flexibel planlösning. Idag finns ett tilltalande vardagsrum med kamin i anslutning till matrum invid köksinteriör i vitt från 2014. På det övre våningsplanet finner vi en möblerbar hall, ett fint helkaklat badrum med badkar och två möjliga sovrum av god storlek. Trevlig trädgårdstomt därtill med väl tilltagna gräsytor som ramas in av både häck och staket samt rejäl biluppställningsplats. Varmt välkomna!

Visningar.

Söndag 14 Augusti
11:30 - 12:00
Bokad visning. Boka via BOKA-knappen!
Anmäl mig

Bostadsbeskrivning

Hall:

Rymlig hall med tåligt laminatgolv och plats för avhängning av ytterkläderna.

Vardagsrum:

Rakt fram inviterar ett härligt ljust vardagsrum med snyggt grått laminatgolv och ljusinsläpp ifrån både stort fönsterparti och glasinfattad terrassdörr i ytterligare väderstreck. Rummet är försett med värmande kamin och kvadrat lagom för både soffa och en skön fåtölj.

Matplats:

Trevlig matplats för familj och vänner utmärkt placerad med ingång från både vardagsrum och kök. Mörkt laminatgolv ackompanjeras av rikligt med ljus ifrån flera fönster på hörna.

Kök:

Vidare in i köket erbjuds bra förvaring bakom vita högblanka luckor med vitrininslag och rostfria handtag. Mosaikkakel i grått, svart och vitt pryder väggen ovanför väl tilltagna arbetsytor, och den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, mikro 2021, spis med häll och ugn 2014, kolfilterfläkt 2014 samt diskmaskin. Grått laminatgolv och valv som förbinder kök och matplats. Köket renoverades 2014.

Hall ovanvåning:

En trappa upp tar en möblerbar hall emot med vitmålat brädgolv och möjlighet till hemmakontor eller lekrum. Trevligt kassettak och ett strålande ljusinsläpp ifrån flera fönster i två väderstreck.

Sovrum:

Fint sovrum med vita trätiljor och mörkare fondsida mot i övrigt vita väggar. Behagligt med ljus ifrån två fönster och gott om utrymme för allehanda möblemang.

Sovrum:

Mysigt sovrum med möjlighet till dubbelsäng i enda delen och förvaring i andra. Grått laminatgolv samspelar med massor av ljus ifrån flertalet fönster i hela tre väderstreck.

Badrum:

Ovanvåningens badrum är av god storlek och försett med havsblått mosaikgolv och helkaklade väggar i vitt respektive turkosblått. Här finns badkar, wc, tvättställ med kommod och handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plansvilla

Byggnadsår:

1939

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Murverk

Fasad:

Puts

Fönster:

2-glas isoler och 3-glas

Bjälklag:

Trä och betong

Tak:

Papp

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Vattenmantlad vedkamin med acc-tank, luft/luftvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

Dränering 2020.
Plåt 2015, även skorsten plåtades in.
Luft/luftvärmepump 2014, luft/luftvärmepump källare 2016.
Takpapp 2015, tillbyggnaden 2013.
Varmvattenberedare 2013.
Mekanisk frånluft i stora sovrummet på andra våningen.
Jordfelsbrytare är installerad.

Säljaren har fiberbredband via Bredband2, 100/100 för 454:-/månad.
I köpet ingår mikro, skoskåp, tvättmaskin, högskåp, rullgardiner, lamellgardiner samt kaminfläkt.
Observera att följande INTE ingår i köpet: torktumlare.
Säljaren vill informera om att ringklocka saknas.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 127 kWh/m²/år
Energiklass: G
Primärenergital: 250 kWh/m²/år
Utförd
Datum: 2022-07-14

Övriga Byggnader

Vedbod uppförd 2012-13.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

4st

Elkostnad:

25 571 kr/år

VA:

9 140 kr/år

Sotning:

510 kr/år

Renhållning:

2 412 kr/år

Total driftkostnad:

37 633 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 415 kr (46 048)

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Teckomatorp 21:23

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan Tomtindelning

Tomtarea:

605 m²

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Trevlig trädgårdstomt med generösa gräsytor som ramas in av både häck och staket. Singelbeklädd biluppställningsplats invid husets framsida.

Pantbrev:

Totalt antal: 1 st
Total summa: 1 015 000 kr

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 122 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

288 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1939

Taxeringsvärde:

834 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Teckomatorp är en liten trevlig ort och knutpunkt i södra delen av Svalövs kommun. Härifrån är det 6 km till Svalöv, 18 km till Landskrona samt 20 km till Lund. Orten är ett typiskt gammalt stationssamhälle, där järnvägen satt sin prägel. Den äldre delen av Teckomatorp är av riksintresse och skyddat för sin stadsmässiga rutnätsplan med små kvarter, smala gator, hus placerade i liv med gatan och sin för stationssamhälle typiska tegelarkitektur. Karaktäristiskt för arkitekturen här är höga takfall med inga eller mycket små takskägg. Fasaderna är rikt dekorerade med utkragningar vid takfoten samt olika tegel förband och strömskift. Många hus är försedda med "ögonbryn" ovanför fönstren. I Teckomatorp har man blandat gammalt och nytt i spännande kombination samt fantasifullt utnyttjat teglets alla möjligheter vilket gör varje hus unikt och ger samtidigt en sammanhållen kulturmiljö.

Teckomatorp har pizzeria, café, restaurang, mataffär, konstgalleri, bibliotek, brandvärn samt frisörer. Teckomatorp erbjuder även ett rikt föreningsliv såsom TSK (fotbollsklubb), minigolf, TKfys (gympa och innebandy), beachvolleyboll, boule, dart, badminton, scouter och byalaget etc. Närhet till dagis och även F-6 skola.

I Teckomatorp finns sedan i början av 1900-talet en fin park och sedan 2009 finns även ett stort nytt rekreationsområde, Vallarna, i nordvästra delen av Teckomatorp mellan Braån och järnvägen. I området finns det en blomsterrik flora på vallarnas sidor och en central plan yta för lek, spel och picknick. På vintern är vallarna utmärkta pulkabackar för både stora och små och dammen perfekt för skridskoåkning.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.