Anmäl intresse
Visningar. Boka tid här
Svedala, Svedala
Malmövägen 53
7 495 000 kr som utgångspris
Budgivning 6 600 000 kr
Boarea: 395 m2
areakälla: taxeringsinformation
Biarea: 20 m2
areakälla: taxeringsinformation
Tomtarea: 2453 m2
Rum: 10
 

Gedigen familjevilla med trädgårdstomt utöver den vanliga.

Där trevliga och välskötta villakvarter möter naturskön omgivning presenterar vi med glädje denna fantastiska villa om 395 ståtliga kvadratmeter. Huvudbyggnaden är mer än 100 år gammal med tillbyggnad från 1978. Här erbjuds alla önskvärda attribut som lägger grunden till ett exceptionellt boende utöver det vanliga. Nu är det upp till den nya ägaren att låta kreativiteten flöda och sätta sin prägel.

Planlösningen är genomtänkt och bjuder bland annat på oemotståndliga sällskapsytor med nivåskillnader i form av flertalet generösa allrum med vackra fönsterpartier samt glasat uterum ut mot den vidsträckta och välskötta trädgården. I anslutning till de sociala ytorna förser villan dig också med ett arbetskök av vida kvadrat som ger plats till att skapa ett riktigt drömkök. Allt detta i utsökt samklang med välbevarade attribut i form av braskaminer, vackra trägolv och lamprosetter.

Hela fyra sovrum finns att tillgå, samtliga i bra storlek med flertalet möbleringsalternativ att erbjuda. Dessutom två helkaklade badrumsmiljöer, varav två med dusch och en helkaklad gästtoalett.
På ovanvåningen finner vi ytterligare ett allrum som förser oss med attraktiva attribut med öppet till nock och ett strålande ljusinsläpp genom flertalet fönsterpartier.

Den parkliknande trädgården gör förstås heller ingen besviken, då den lockar med generösa gräsytor och varierad vacker växtlighet som ramas in av lummiga häckar och välskötta singelgångar.
Carport med uteförråd och stor biluppställningsplats är ytterligare attribut som tilltalar. Välkomna att uppleva!

Ansvarig mäklare.

Reg. fastighetsmäklare, Teamchef & Partner Lidija Jakob
0733-22 05 22 lidija.jakob@vaningen.se

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Bostadsbeskrivning

Hall:

Hallen i tillbyggnaden är inbjudande med vit klinker på golv och ljusa väggar samt ett behagligt ljusinsläpp genom fönster. Goda avhängningsmöjligheter finns att tillgå.

Gäst-wc:

I anslutning till hallen finns en praktisk och nyrenoverad gästtoalett, med grått klinkergolv och kaklade väggar i vitt samt infällda spotlights i tak. Här finns handfat, spegel och wc. Ljusinsläpp får vi via fönster.

Kök:

Med direktaccess från matsalen inviterar köket med sina generösa ytor. Profilerade luckor i trä samspelar med vitrinskåp och bänkskiva i marmorlaminat med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen i vitt består av kyl och frys i full höjd, diskmaskin, spis/ugn och fläkt. Vitt klinkergolv kombineras med vita väggar och vackert spröjsade fönster samt med delvis glasad altandörr som leder oss ut till den stenlagda uteplatsen med njutbar trädgårdsvy. Som pricken över i:et finns här en stämningsförhöjande braskamin intill matplatsen.

Lounge/matrum:

Vidare väntar ett generöst tilltaget matrum där plats med lätthet medges även för soffgrupp och fåtöljer framför braskaminen. Ljusflödet via vackra fönsterpartier är fantastiskt och golvet pryds av välbevarad ekparkett i holländskt mönster som möter ljust tapetserade väggar med inslag av tidsenlig bröstpanel och platsbyggda vitrinskåp och bokhyllor i biblioteksdelen. Här finner vi även trappan som leder dig upp till ovanvåningen samt utgång till det inglasade uterummet med ljust högblankt klinkergolv och infälld belysning i tak.

Salong:

Några trappsteg ner möter salongen upp. Samma vackra ytskikt liksom i matrummet samsas här med välbevarad lamprosett i tak och generöst fönsterparti ut mot trädgårdens vidsträckta ytor.

"Blåa rummet":

Från biblioteket via ett par murade trappsteg upp, når du det "blåa rummet". Rummet ger dig fiskbensmönstrad ekparkett som ackompanjeras av tapetserade väggar i blått med bård samt genomgående ljusbringande fönsterpartier i två väderstreck.

Allrum:

Näst på tur har vi det utrymme som idag nyttjas som allrum med goda förvaringsutrymmen. Även här flyter den fiskbensmönstrade parketten enhetligt i kombination med ljust mönstrad tapet på vägg och härligt ljusinsläpp från fönster mot trädgården.

Duschrum:

Från huvudentréns hallrum når du duschrummet i helkaklat utförande med ljus klinker på golv och vitt kakel på väggar med kaklad bård i mörkgrått samt med infällda spotlights i tak. Här finns wc, handfat, spegel och dusch med glasdörr.

Sovrum:

Huvudbyggnadens sovrum bjuder in med tapetserade väggar i ljusblå kulör samt med mönstrad bård. Detta i samspel med rosa heltäckningsmatta och ljusbringande fönsterparti. Här ryms både dubbelsäng och tillhörande möblemang.

Allrum ovanvåning:

En trappa upp bjuder den privata sfären in med tre bra sovrum och ett allrum, perfekt som lekrum eller TV-rum. På golvet ligger vackra trätiljor i furu som möter vita väggar och öppet i nock. Härifrån är det delvis öppet ner mot vardagsrummet.

Mastersovrum:

Slutligen erbjuder mastersovrum oss en vacker interiör med vitmålat brädgolv som ackompanjeras av vita väggar, ljusbringande fönsterparti och praktisk förvaring i platsbyggda garderober.

Sovrum:

Några trappsteg ned från allrummet finns två sovrum och rymlig klädkammare. I det större sovrummet med blå heltäckningsmatta i samspel med vita väggar finns förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober.

Badrum:

Ovanvåningens badrum är även detta i helkaklat utförande med ljus klinker på golv och vitt kakel på väggar med snedtak, takfönster och infällda spotlights. Här finns wc, handfat med kommod, badrumsskåp, spegel och dusch.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1909 Tillbyggt 1978

Grundläggning:

Huvudbyggnad: Mullbänk Tillbyggnad: Platta på mark

Grundmur:

Huvbyggn sten, tillbyggn lättklink

Stomme:

Huvbygg tegel+ puts, tillbyggn trä+puts

Fasad:

Puts

Fönster:

Koppl med innerbågar i huvbyggn, 2+1 i tillbyggn

Bjälklag:

Trä

Tak:

Glaserade tegelpannor "Bender"

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Gaspanna, vattenburen

Ventilation:

Självdrag

Ventilationsbesiktning:

Överlåtelsebesik 11 feb 2022.

Övrigt:

2022 genomfördes en provisorisk reparation av parkettgolv i huvudbyggnaden efter radiatorläckage, försäkringsärende.
2020 genomfördes en sanering efter vattenskada (mars 2020) i gamla köket/tvättstuga, försäkringsärende.
2018 byttes gaspannan.
2017/2018 byttes syllar i kök och renovering av gästtoalett, försäkringsärende.
2017 genomfördes omläggning av trädgårdsgångar.
2015 lades taket om på huvudbyggnaden samt takisolering och förstärkning av takstol.
2014 lades taket om på tillbyggnaden.
2006 installerades larm från Sector-Alarm.
I mitten av 1990-talet renoverades badrum i huvudbyggnaden.
1985 byggdes uterum.
Ca 1976/1978 i samband med tillbyggnaden byttes fönster och dörrar i huvudbyggnaden.

Mullbänk, se https://www.landsbygdsdrom.se/post/husgrunder-i-gamla-hus.


Jordfelsbrytare är installerad.

Kabel-TV och bredband finns via Telia öppen fiber.

Kända fel och brister:
På grund av sanering av tvättstugan finns det inte längre någon fungerande tvättstuga och inga maskiner.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 183 kWh/m²/år
Energiklass: E
Primärenergital: 126 kWh/m²/år
Utförd
Elförbrukning: 8 000kWh/år
Datum: 2022-02-22

Övriga Byggnader

Carport med uteförråd.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

1st

Försäkring:

8 573 kr/år

Total driftkostnad:

8 573 kr, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr (17 447)

Kommentar:

Energikostnader är baserade från schablon eftersom huset har stått tomt i 5 år. Fastigheten värms upp med gas med ca 50 000 kWh/år.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Svedala 103:15

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Samfällighet: Svedala Svedala S:10, Samfällighet: Svedala Svedala S:111, Samfällighet: Svedala Svedala S:50, Samfällighet: Svedala Svedala S:51, Samfällighet: Svedala Svedala S:73, Samfällighet: Svedala Svedala S:74, Samfällighet: Svedala Svedala S:81

Planbestämmelser:

Tomtindelning Stadsplan Stadsplan

Tomtarea:

2453 m²

Tomttyp:

Tomt

Övrigt tomt:

En vacker trädgårdstomt tillhör villan där generösa ytor förser oss med välkrattade singelgångar, gräsmatta, rabatter och insynsskyddande häckar.

Gällande frågor om tomten är delbar, med mera..
Vänligen ring eller mejla Svedala Kommun till Stadsarkitekt Karin Gullberg, karin.gullberg@svedala.se, 040-626 81 18.

Nätbolag:

EON

Elleverantör:

EON

Pantbrev:

Totalt antal: 7 st
Total summa: 387 000 kr

Belopp:

8 573 kr

Försäkringsbolag:

IF

Taxering

Summa tax. värde:

5 334 000 kr

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Småhusmark
Taxeringsvärde:

1 124 000 kr

Småhusbyggnad
Värdeår:

1962

Taxeringsvärde:

4 210 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här finns både villor, radhus och ett flertal bostadsrättsföreningar. Bebyggelsen är blandad, allt från början på seklet till helt nybyggda hus. I Svedala finns det både grundskolor, gymnasieskola samt ett flertal förskolor. Bra barnomsorg med både tillgänglighet och kvalitet är en av faktorerna som gör att barnfamiljer gärna flyttar hit.

Anslutningen till motorvägen ligger nära, härifrån tar man sig snabbt till Malmö och Öresundsbron men även till de olika städerna i denna region. En av de stora fördelarna med att bo i Svedala är just förbindelserna. Med bil tar man sig snabbt och lätt var man än tänker bege sig. Centrala Malmö når man fort. Tåg och buss går ofta så åker man kollektivtrafik tar man sig enkelt och snabbt dit man vill.

Affärsutbudet är bra, här finns även en stormarknad med ett mycket bra sortiment. Utspritt i närområdet finns även en del medelstora matbutiker. En stor fördel när man har det mesta i affärsväg runt omkring sig.

Här bor man bra, lugnt och tryggt. Barnfamiljerna har sedan länge upptäckt alla fördelar, med närheten till allt samtidigt som barnen har det bra. I de nybyggda områdena är det barnfamiljer i nästan varje hus. Lekplatser och härliga grönområden finns här gott om.

Även de vuxna hittar lätt vägen till rekreation. Närbelägna golfbanor i toppklass kanske passar en del eller cykling och löpning i bokskogen. Svedala ligger med den vackra Bokskogen in på knuten och nyttjas flitigt alla tider på året.

I Svedala finns friluftsbad, tennis- och padelhall, gym, stor aktiv fotbollsförening, volleyboll och gymnastik för att bara nämna några av de många fritidsaktiviteter som utövas. Svedala är en av kommunerna med flest hästar per invånare i Sverige.

Närservice:

.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.

Värdera din bostad!

Fyll i formuläret för att boka en värdering av din bostad. Det är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Som tack tar våra mäklare med sig fyra vackra glas till ett värde av 399 kr. Erbjudandet gäller max en gång per hushåll och år.

*” anger obligatoriska fält

Fyll i dina kontaktuppgifter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.